Måns och Joel i Grundsund

Det årliga Grundsunds-lägret närmar sig. För första gången utan Benny Rosén. Match mot en Grundsunds-kombination utspelar sig imorgon på Bottnavallen klockan 18.00. Jag kan räkna upp hundra anledningar till att vara där. Två av de anledningarna är nya och färska. Nämligen det att det kommer att finnas två spelare vi inte sett in action i A-lagströjan tidigare på plats.

Den ena heter Måns Ekvall. Måns, född 1995, kommer att vara med på ett provspel den kommande tiden. Till vardags tillhör han Helsingborgs IF där han stått för två inhopp i Allsvenskan i år. Mittfältare är hans position, och i en (visserligen rätt gammal) intervju med en HIF-blogg säger han att innermitt är hans favoritposition, vilket limmar rätt bra med vad ÖIS är i behov av. I samma intervju säger Måns att om det är någon HIF-spelare han vill likna sig vid så är det norrmannen Ardian Gashi. Är han det minsta lik Gashi så kommer detta bli alldeles strålande. Men mer om honom kan förhoppningsvis rapporteras efter matchen imorgon.

Den andre heter Joel Mumbongo, och ni känner förmodligen igen namnet. Han blev väl just ett ”namn” efter det att han varit huvudpersonen i en artikel i GP i vintras, där han blev utfrågad kring hans stora talang inom både fotboll och friidrott. Dessutom var han en del av det P-99-lag som gick till semifinal i Gothia Cup för någon vecka sedan. Då kan ni lista ut att denna killen alltså inte är äldre än 15 år gammal. Att få träna med A-laget som 15-åring hör inte till vanligheterna, vi minns alla en Joakim Olausson som fick lira en Division 1-match från start som 16-åring, annars kan jag inte erinra mig någon så ung som de senaste fem, tio åren fått nosa på A-laget. Upplys mig gärna annars. En snabb anfallare och yttermittfältare är vad Joel är och skall vara, vilket såklart alltid är intressant.

Men det är inte bara hos ÖIS som denne Joel Mumbongo skall träna den närmsta tiden. För om någon vecka så åker han nämligen till England för att träna med Manchester City. Då förstår man ännu lite mer att det här är en ganska stor talang vi har att göra med. Men samtidigt, man ska absolut inte hajpa en 15-åring för mycket. Man har sett alldeles för många misslyckade exempel på spelare som är överlägsna när de är i de tidiga tonåren. Men alldeles oavsett så ska det bli väldigt roligt att eventuellt få se Mumbongo i ÖIS-tröjan under morgondagen.

Intervjun med Måns hittar ni här.

Artikeln om Joel här.

Avslutningsvis. Några av de hundra anledningar till att åka till Skaftö och Grundsund imorgon för att spana in ÖIS:
1. Det är sommar, sol och det är ÖIS. Dessutom var det alldeles för länge sedan det var match senast.
2. Nicolas Sandberg och Mattias Strinäs.
3. Joel Mumbongo och Måns Ekvall.


'Måns och Joel i Grundsund' have 12 comments

 1. 27 juli, 2014 @ 12:18 Bror lars

  Ska inte Henriksson med till Grundsund? För det är väl insådanna fall ytterligare en anledning till att åka till Grundsund?

  Svara

  • 27 juli, 2014 @ 15:17 Jonathan Larsson

   Ja, han borde ju vara med också. Bra där. Glömde av honom.

 2. 27 juli, 2014 @ 12:57 Daniel K

  Nämndes det inte i någon artikel att även Pontus från P99 skulle vara med? För övrigt har jag hört att bl.a. ManU har koll på honom!

  Svara

  • 27 juli, 2014 @ 15:18 Jonathan Larsson

   Läser på hemsidan i detta nu att även en Otto Pettersson från P99 skall vara med under Grundsunds-lägret. Kul!

  • 27 juli, 2014 @ 21:00 Jonathan Larsson

   Även Pontus Dahlberg, målvakt, ser jag nu skall vara med till och med tisdag och träna. Mycket namn hit och dit.

 3. 27 juli, 2014 @ 15:03 Gabriel

  Hoppas Joel stannar så vi får se honom i A-laget. Det vore en fröjd.

  Svara

 4. 28 juli, 2014 @ 09:32 Kommittén för Statssäkerhet

  Ska Joel till City och träna, fick för mej han skulle till Everton… Bägge lagen kanske?

  Svara

  • 28 juli, 2014 @ 14:05 1887 Örgryte

   Han skall till både Everton och City enligt en artikel på fotbolltransfers.com

 5. 28 juli, 2014 @ 09:53 Bosse

  Matchen startar 18.00 enligt ÖIS´ hemsida.

  Svara

  • 28 juli, 2014 @ 13:36 Jonathan Larsson

   Ändrat nu. Bra att du såg mitt misstag. 18.00 och inget annat!

 6. 28 juli, 2014 @ 19:38 Palle

  Undra om någon i U-19 känner att dom har chans på att bli uppflyttade?

  Svara

  • 28 juli, 2014 @ 20:31 Thomas

   Klart att fyra av killarna håller måttet, ekonomiskt är det ju kanon också. Om inte så lär det bli svårt att locka nya spelare.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se