Marcus Lantz: ”Borde ha avgjort”

Vi fick också en intervju med Marcus Lantz efter den tidiga seriefinalen mot Oddevold.

Din syn på matchen?

– Oddevold står lågt med laget hela tiden, det är spel mot ett mål i 60 minuter och vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna med 2- eller 3-0. Jag är ganska nöjd med matchen och insatsen, men inte med att vi misslyckas med målskyttet.

Tillräckligt många chanser?

– Ja, Vi har André som bara ska raka in bollen, Hedmans avslut som går rakt på målvakten, Frantz retur där han inte får ordning på fötterna och flera fina inspel. Det är inga dålig lägen alls, bättre chanser får man inte.

Att spela 11 mot 10?

– Det är svårt att spela med en man mer och komma till chanser. Vi tryckte ner dem fullständigt, men man ska luckra upp ett försvar med nio man, som är parkerade framför eget straffområde. Vi kanske kunde skapat ännu mer, men jag tycker ändå vi borde avgjort med de vi hade.

Bittert?

– Det hade varit skillnad om vi inte haft några chanser alls. Vi har ju inte råd att missa så här mycket, så det är jag verkligen inte nöjd med.

Seriens två bästa lag?

– Det är möjligt. Det är i alla fall två lag med väldigt olika spelstil, ett som kämpar och ett som spelar. Vi visste hur de spelar, de sparkar långt och krigar, tar lång tid med inkast och fasta situationer.

Det gäller att vinna mot toppkonkurrenterna.

– Ja, i sådana matcher får man kanske 2-3 riktigt bra målchanser, då gäller det att ta vara på dem. I andra matcher får man kanske 7 eller 9 chanser, då kan man missa en del, men ändå göra 2-3 mål. I en tajt match gäller det att ta vara på de möjligheter man får.

Andreas Östling?

– Han hade ingen smärta först, så han var ute och testade i 10-15 minuter, men han kände av höften och var inte riktigt 100. Stellan var också beredd på att det kunde bli så.

George Mourad?

– Jag vet inte riktigt hur det ser ut och när han kan gå igång. Vi får vara försiktiga med honom, han får ta den tid han behöver, hälsan går först, men han bör vara igång efter uppehållet.


'Marcus Lantz: ”Borde ha avgjort”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se