Oavgjort i seriefinalen när David Stenman fick sin revanch

Det var bäddat för fest, läge för att göra ett ryck. Tyvärr blev tillställningen mållös och känslan efteråt var snarare att två poäng gått förlorade än att en var vunnen. Dock är serieledningen intakt och hedern i behåll.

Matchen inleddes i ett bra tempo och lagen turades om att hota i varandras straffområde. ÖIS hotade med sina instick och sitt kombinationsspel utanför motståndarnas straffområde medan gästerna i Oddevold erhöll sina farligaste möjligheter via fasta situationer där man hade ett storleksmässigt övertag.

Efter halvtimma kom dock matchens dittills farligaste målchans när förre ÖIS:aren Robin Ganemyr fick ett frisparksläge strax utanför ÖIS straffområde. En frispark som han valde att inte lyfta över muren utan istället skjuta mot Fredrik Anderssons vänstra stolpe. Stenhårt och lågt träffade den rakt i stolpen och studsade ut till hörna.

Efter hörnan får Jacob Ericsson tag i bollen på egen planhalva och sätter fart på sina långa ben. Vid mittplan görs han dock ned bryskt av Emanuel Adebayo. Motståndarlagets ytter som, vid tillfället, redan hade en varning åker därmed ut och ÖIS får ett gyllene läge att ta tag i matchen.

Något man lyckas göra men innan paus hinner man inte, förutom ett antal hörnor vaska fram någon riktigt farlig möjlighet.

I andra halvlek fortsätter ÖIS vara det spelförande laget men har svårt att skapa någon forcering. Bristen på tyngd i straffområdet blir tydlig och trots detta byts Stellan Carlsson ut mot André Nilsson. Stellan har sannerligen haft bättre säsonger i sin karriär och frågan är om det verkligen kommer att lossna för honom i den rödblå tröjan. Känslan är att tiden börjar rinna ut. Tyvärr.

ÖIS får dock en gyllene möjlighet att avgöra matchen i den 80:e minuten. Nyinbytte André Nilsson står för sin bästa aktion i matchen när han får bollen strax utanför straffområdet, vänder runt och avfyrar ett stenhårt skott som David Stenman i Oddevoldsmålet inte kan hålla. På returen stormar Johan Hedman fram och trycker till direkt. Stenman slänger sig dock ut och får en fot på bollen och styr den över målet. Efter den aktionen är det inte längre någon idé. Matchen var i detta nu i David Stenmans händer och han hade inga planer på att släppa den. Han hade revansch att utkräva.

ÖIS skapar tryck mot slutet av matchen men kommer inte närmre än några skott utanför. Matchen slutar 0-0 och läget i toppen av Division 1 södra är oförändrat.

Alla som har möjlighet beordras härmed att boka in sig på bussen till Lund för vårens sista fotbollsmatch med rödblått inslag. Bokningar görs här

'Oavgjort i seriefinalen när David Stenman fick sin revanch' have 16 comments

1. 8 juli, 2014 @ 15:44 Magnus

Inget ont om Marcus Lantz, men att rulla bollen mellan alla fyra backar fram och tillbaka i det tempot vi gjorde under större delen av matchen igår är inte speciellt svårt att försvara sig emot. Det fanns vissa intentioner att crossa bollen av Adam framförallt sista 5-10 minuterna, men inte så mycket mer än så.

Det märks att Östling är väldigt viktig för oss när han är borta. Lillström får ett väldig annorlunda rörelsemönster när han tvingas till ett mer defensivt tänk och Hedman hamnar gärna ganska stillastående i en offensiv central position,
    vilket gör att vårt centrala mittfältsspel blir ganska statiskt stora delar av matchen.

Om man ska ta upp något positivt från gårdagen så måste jag erkänna att Adam och Bratt kompletterar varandra väldigt bra defensivt. Bratt är väldigt bra på att läsa spelet och hamnar oftast rätt i stötsituationer.
    Sen måste även Frasse få lite credd. Springer väldigt mycket och ofta i fina löpningar. Sen att bollen inte kommer rätt är en annan sak. gillar Franz mer och mer. Kan han bara skaffa sig en bättre fysik, kan han bli riktigt bra.

Ger mig på lite spelarbetyg med, bara för att jag inte har nått bättre för mig:)

Fredrik -2 (sattes inte på något jätteprov. Dock känns det i bland som om hn och backlinjen inte riktigt litar på varandra)

Ingvarsson -1.5 ( väldigt blek i mina ögon)

Rosén -2 (höll på att kosta oss matchen i 92.e, men annars varken eller)

Bratt -3 (sköter sig bra. Klok)

Ericsson -3.5 (önskar att han var lika offensiv i båda halvlekar, men gjorde det bra igår)

Seb -2.5 (blek i första, men växte en del i andra)

Lillström -3 (stabil, men förväntar mig mycket mer)

Hedman -1.5 (hamnade fel för det mesta. Borde kanske få nåt poäng till men jag förväntar mig mer av honom)

Paulsson -2 (ganska osynlig trots skobytet i paus)

Stellan -1 (var han ens på plan)

Frasse -4 (Bäst på plan tillsammans med Ericsson)

Tack för mig!

• 8 juli, 2014 @ 16:20 S.A.

Bra analys men med detta spel och lag skulle vi tyvärr åka ur Superfettan direkt :-(

• 8 juli, 2014 @ 17:15 Gabriel

Tur att vi inte är där än och fortfarande håller på att bygga laget för att klara det. :)

• 8 juli, 2014 @ 17:16 Magnus

Ska förtydliga lite och säga att jag verkligen gillar Lantz och hans fotbollsfilosofi, men på hemmaplan med en man mer i 60 minuter måste man kunna spela lite mer konstruktivt än så..

• 8 juli, 2014 @ 21:14 Felix Jonsson

Förstår vad du menar men det är ganska svårt att byta spelsätt mot slutet av matchen när vi inte har någon target att slå upp bollen eller måtta inlägg mot. Snarare en brist i spelarmaterial än brist i Lantz kunskaper. Men jag förstår din invändning.

2. 8 juli, 2014 @ 16:19 S.A.

Lantz imponerar INTE alls på mig kan vi värva rutinerade Tomas Askebrand som ny tränare inför nästa säsong så vi får bra koll på det hetaste derbyt i Superfettan-2015 :-D

• 8 juli, 2014 @ 16:47 Sektion LM

Du skämtar, hoppas jag.

• 8 juli, 2014 @ 17:16 Gabriel

Hoppas också han skämtar. :D

3. 8 juli, 2014 @ 17:53 Anonym

”- Jag fick höra en hel del glåpord som nog inte ska skrivas i tidningen från folk bakom mål, säger Stenman.

Var det extra skönt att få göra en sån här insats mot Öis?

– Jag hade inga tankar på det innan men när glåporden kom så blev det väl lite så att man gav sig fan på det.”

Tänk nu på det, ni tuffa troglodyter som stod bakom mål och skrek på Stenman. Om nu hjärnan kan registrera en tanke…

• 8 juli, 2014 @ 18:28 Gabriel

Hjärnorna är inte färdigutvecklade på personerna i fråga. Osäkert huruvida de någonsin kommer att bli det.

• 8 juli, 2014 @ 19:04 Anonym

Fullt enig. Om det dessutom bidrar till att Stenman höjer sig så är det mer än lovligt dumt.

4. 9 juli, 2014 @ 21:38 Marty

Kolla bilden, inte snyggt med diadem på killar…….

• 9 juli, 2014 @ 22:03 Douglas Cartland

Så där såg hela Elfsborgs A-trupp ut i många år…

• 9 juli, 2014 @ 23:56 Patrasket

Ingen ursäkt! En MAN skall vara kortklippt. ”Emil Karlsson-frisyren” verkar vara trendig nu, i varje bonnagäng finns minst ett exemplar.

• 10 juli, 2014 @ 10:00 Felix Jonsson

Ta dig en titt på frisyrerna sist vi avancerade upp till superettan. Gick ganska bra trots hårsvallet…

• 10 juli, 2014 @ 10:57 Rude Boy