Seriefinalen står för dörren

2940128549

Måndagens match behöver troligtvis inte byggas upp speciellt mycket. Det är, som läget ser ut just nu, årets hetaste hemmamatch. IK Oddevold ser just nu ut att vara den starkaste utmanaren till ÖIS om att ta steget upp i Superettan. Lunds BK lurar visserligen strax bakom och vid händelse av vinst i seriefinalen ligger skåningarna före Oddevold i tabellen, men det struntar vi i för en kort stund. IK Oddevold har på senare år blivit en självklar rödblå antagonist. Sist ÖIS låg i Division 1 södra stod spelare på Flying Scotsman och sjöng nidramsor om bohuslänningarna mitt i säsong. Det twittrades med syrlig ton norrut och rivaliteten gav extra krydda åt en säsong som annars innehöll på tok för lite heta matcher.

Bohus Bataljon, som bortalagets supportrar kallar sig styr mot Göteborg med två bussar och ett flertal lär ta bilen ner. Det pratas om en fullsatt bortasektion. Det mina damer och herrar händer inte varje dag i Division 1 Södra. Det vill ni banne mig inte missa.

Ljus i skadetunneln

Våren har varit en hektisk tid för det medicinska teamet kring laget. Flertalet långtidsskador har gäckat både supportrar och ledarstab. Nu verkar man dock vara på väg ur det allra värsta eländet. Meriton Qoraj som varit plågad av mindre skador hela våren tränar nu för fullt med laget, så även Robin Kacaniklic som haft samma problem med småskavanker. Av långtidsskadorna sägs George Mourad vara på väg tillbaka snabbare än många vågat hoppas. Han är dock fortfarande ganska långt ifrån en comeback.

I veckan sågs dock Hannes Sahlin löpa för fullt utan boll på ÖIS-gårdens gräs. Hur långt det är kvar tills han är i full träning är ännu oklart men framsteg tas och att han ska vara spelklar tills efter uppehållet borde inte vara orimligt. Oskar Wallén tränade under söndagen tillsammans med Roger Nordstrand för första gången med boll. Visserligen bara lite lösa passningar och mottagningar men ändå. Det syns på honom att rörligheten inte riktigt är vad den varit men han börjar nu se upploppsrakan på den långa vägen tillbaka.

Tyvärr är det dock ännu inte helt klarblått på skadehimmelen bara för att det börjar spricka upp en aning. Andreas Östling har fortsatta problem med sin höft och om han kommer till spel i måndagens match är ännu osäkert. Han kommer att testas under uppvärmningen. Frantz Pangop som utgick med skada i Trelleborg är dock redo för spel.

Blandade besked från nykomlingarna

Nicolas Sandberg och Mathias Strinäs har nu tränat med laget i några veckor. Visserligen har jag bara hunnit två träningar under den senaste men utav detta kan vi ändå dra några kortare slutsatser.

Gällande Nicolas Sandberg är det inte någon större skillnad på den Nicolas Sandberg som lämnade klubben 2012 och den som återvände 2014. Den nye Nicolas är lite starkare och skjuter lite hårdare. Åren i Danmark har definitivt gjort honom starkare fysiskt. Att han saknar matchträning syns dock tydligt. Avsluten sitter lite för ofta i magen på målvakten och löpningarna är inte riktigt så exakta som de var då han lämnade. Avsluten har visserligen alltid varit en svag sida hos den gode Sandberg men blev bättre mot slutet av hans tid i rödblått. Förhoppningsvis har formen från hösten 2012 hållit i sig och detta bara är en formsvacka. Tiden får utvisa vad skälet är.

Mathias Strinäs däremot ser förvånansvärt pigg ut. Efter en vår på bänken i Varberg har han under sin första tid i sällskapet visat att han är oerhört spelsugen. Han är snabb i fötterna och har visat sig ha en kyla framför mål som lätt försvinner med matchformen. Som vi tidigare påpekat kan han dock vara aningen för lik Frantz i spelstil för att tillföra något nytt men oavsett vad så ser han intressant ut.

Same procedure as last week

Om Andreas Östling visar sig vara redo för spel kommer startelvan bli densamma som förra veckan i Trelleborg. Nämligen följande:

Startelvan mot Oddevold

 

Då matchen mot Trelleborg var en av de bäst genomförda matcherna denna säsong vore det väl ett ganska dumt beslut att ändra något i den startelva som stod för en så fin prestation. Om det dock skulle vara så att Andreas Östling tvingas utgå lär Johan Hedman flyttas ned på mittfältet och Stellan Carlsson lyftas in i anfallet bredvid Frantz.

Mot serieseger!


'Seriefinalen står för dörren' have 9 comments

  1. 7 juli, 2014 @ 08:12 Sweshiman

    När körde BH iväg med mer än en buss senast? Presterar vi som vi gjorde i Trelleborg under två hela halvlekar ska tre poäng redan vara säkrade, viktigt att inte lägga sig ner och självdö sista halvtimmen som resten av årets hemmamatcher. Vinst skulle för övrigt ge oss seriefinal även på lördag, hoppas många åker ner till Skåne trots viasats sändning.

    Svara

  2. 7 juli, 2014 @ 10:38 MCJ

    Kan inte hitta viasatsändning Lund-ÖIS. Är du säker?

    Svara

    • 7 juli, 2014 @ 11:13 Ken

      Den låg med i deras tablå tidigare, men är nu borttagen.

  3. 7 juli, 2014 @ 14:18 Utomlandsboende

    Sjukt taggad inför kvällens match. Första matchen jag har haft möjlighet att gå på sedan säsongen 2011.

    Idag blir det alltså sång i 90 minuter och man kunde inte valt en bättre match att spela när jag befinner mig hemma!

    Svara

  4. 7 juli, 2014 @ 14:42 Anonym

    Alla till valhalla nu för fan! Så krossar vi dom här bönderna både på läktarn och planen.

    Svara

  5. 7 juli, 2014 @ 16:42 Kommittén för Statssäkerhet

    Jag tar en kaffe nu…

    Svara

  6. 7 juli, 2014 @ 22:38 Gustav von Adel

    Fick en utsökt maltwisky i halvlek, sista 45 var en transportsträcka. Har vi inte bättre folk nu?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se