Måns Ekwall är klar för sällskapet!

Äntligen! Som Gert Fylking hade sagt, har en innermittfältare värvats. Måns Ekwall lånas in från Helsingborgs IF under hösten för att öka konkurrensen på innermittfältet. Uppenbarligen har Kent Carlzon och Markus Lantz sett samma sak som många andra. Nämligen att Johan Hedman är en alldeles ypperlig anfallare men inte en lika stark innermittfältare samt att Andreas Östlings skadebekymmer är aningen oroande.

Måns Ekvall är född i januari 1995 och mäter 180 centimeter i strumplästen och väger 72 kilo. Han har hittills gjort två inhopp för Helsingborg i allsvenskan. Förutom ett gult kort i derbyt mot Malmö FF i våras har han inte lämnat några större avtryck i protokollet. Enligt Soccerway.com har den sammanlagda speltiden i allsvenskan för 19-åringen uppgått till 29 minuter. Han tillhör även det svenska U19-landslaget där han mestadels agerat inhoppare.

Måns beskriver sig själv som en defensivt lagd innermittfältare och på frågan om vem i Helsingborgs Ifs A-lag han främst jämför sig med lyder svaret Ardian Gashi. Markus Lantz drar dock paralleller till en spelare i ÖIS nuvarande trupp:

– Jag hade ganska bra koll på honom i och med att han är från Helsingborg och där har jag bra koll fortfarande. Men det är en spelare som alltid vill ha boll och påminner en del om Andreas Östling som vi har i truppen, säger Lantz till Fredrik Janlind på Göteborgs-Posten

Truppen är numera ganska mycket större än de 20 namn som nämndes på höstens sista medlemsmöte. Fyra spelare har redan värvats i sommarfönstret och med George Mourad och Oskar Wallén på väg tillbaka från skador blir truppen i höst aningen för stor. Truppen är just nu 29 man stark. Vem som lånas ut eller släpps under sommaren är svårt att sia i just nu. Vi har sökt Kent Carlzon för en kommentar utan framgång.

Fortsättning lär följa. Oavsett, hälsar vi Måns Ekvall hjärtligt välkommen till världens vackraste förening.


'Måns Ekwall är klar för sällskapet!' have 13 comments

  1. 4 augusti, 2014 @ 20:37 Anton

    Stellan och Kaca får mer än gärna dra

    Svara

  2. 5 augusti, 2014 @ 08:56 Stor-Babs

    Kaca isf…

    Svara

    • 6 augusti, 2014 @ 12:29 Anonym

      han hade gjort mer nytta på plan än bänken ialla fall!

  3. 5 augusti, 2014 @ 09:14 DJ-CJ

    Kul! Välkommen till Sällskapet, Måns! Lycka till!

    Svara

  4. 5 augusti, 2014 @ 13:38 Jacko

    Ett välbehövligt lån!

    29 spelare i truppen är mkt men vi vet ju redan att Filip Holländer och Henrik Carlsson inte kommer spela något mer denna säsongen. Gällande Mourad vet vi inte om hans knä håller och Wallén lär behöva tid till att komma tillbaka i matchform. Dessutom verkar det oroande med Östling.

    Kacaniklic är väl den spelaren som ligger närmast till hands för att lämna laget. Han önskar säkert mer speltid än vad som kommer ges.

    Leinar och Hedman riskerar också mindre speltid men de lär knappast lämna. Meriton Qoraj och Faramarz Gosheh kanske skulle må bra av utlåningar till div.2 under hösten.

    En spelare som Pangop kan det hända saker kring snabbt. Kent sa väl att agenten betalar hans lön så det är väl troligt att han kan kliva av kontraktet med ÖIS om någon annan klubb önskar honom.

    När det gäller Stellan Carlsson får vi avvakta och se vad som händer. Om kan kan komma ur svackan så kan det säkert bli speltid i höst. Annars blir det nog svårt. Inte enkelt att hitta nya klubber heller. Att ha en inkomst från ÖIS/Metallservice väger tungt. Inget man kliver av i en handvändning.

    Svara

    • 5 augusti, 2014 @ 14:08 Gabriel

      Hoppas Stellan stannar vilket jag också tror att han gör. Om vi får tillbaka skadade spelare och spelar med ett välfungerande lag som ger Stellan chanser där framme så kommer han bli guld värd i höst.

    • 5 augusti, 2014 @ 15:03 Jacko

      Inte omöjligt. Tyckte Stellan såg intressant ut under försäongen och de inledande matcherna i Söderettan.

  5. 5 augusti, 2014 @ 17:20 Klas

    Stellan intressant? Ja, i meningen intresseväckande dålig kanske; långsam, urdålig bollbehandling, kass på huvudet…heeeelt värdelös!

    Svara

    • 5 augusti, 2014 @ 19:18 Ansgar

      Försäsongen, och någon match i seriespelet, var lovande. Eller ”intressant”.

  6. 5 augusti, 2014 @ 22:09 Bartoli

    I kväll var det övertydligt hur dåligt självförtroende Stellan har just nu. Pallar han inte pressen på dem här nivån är han inget att satsa på, tyvärr…

    Svara

  7. 5 augusti, 2014 @ 22:18 Bartoli

    Rasmus Haraldsson har väl lämnat och återvänt till Kode?

    Svara

  8. 5 augusti, 2014 @ 22:34 Gabriel

    Vi får se vem som skrattar sist. Skönt att Sandberg fick näta direkt.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se