Marcus Lantz: ”Idag får vi utdelning”

Vi pratade med Marcus Lantz efter 3-0-vinsten över Norrby.

Din syn på matchen?

– Jag är jättenöjd! Vi får göra tre mål och det är det vi har jobbat med. Vi har inte lyckats göra speciellt många mål hittills och det är det jag har klagat på innan, men idag får vi utdelning. 3-0 och vi kan göra nåt till, så det offensiva fungerar helt ok. Vi är inte där ännu. vi gör ingen 100%-ig insats, men jag är nöjd att vi vinner och spelar såpass bra.

Mer?

– Vi fick många sköna svar. Stellan får hoppa in och göra två mål, vilket är viktigt för en forward. Han har haft tungt med målskyttet, så det är kul för honom – jag unnar honom verkligen det. Efter 3-0 fick vi spela ut, då visar vi vilken fotboll vi kan spela, det är emellanåt briljant spel.

Hade du problem att ta ut laget?

– Det är fyra matcher på kort tid, Skövde, HBK, Norrby och Kristianstad, så vi har valt att vi ska skifta runt på lite spelare. Det är medvetet för att hålla alla igång och inte slita ut några, utan att vi ska vara friska och pigga. Det glädjer mig att vi får resultaten med oss och att vi börjat hösten med tre raka segrar i serien, när vi roterar. Det visar att alla är med på det spelsättet och tänket som vi har infört, var och en ska veta exakt vad han ska göra på varje position. Man märker att det är en trygghet i det nu när man byter ut spelare.

Hur ska du rotera vid nästa match?

– Det får vi se. Vi får samla ihop oss i morgon och se om det finns några skavanker. Sedan när det närmar sig match, så får vi se hur vi ska formera laget och vilka som ser fräscha ut. Det blir en senare fråga.

Du har fler spelare att välja på nu.

– Det tar alltid lite tid för de nya att komma in i det och förstå vårt spel, men det jobbar vi med varje dag. Det ger oss ändå fler möjligheter och alternativ, samt att det blir större konkurrens på träningarna. Alla måste höja sig för att få vara med och spela och då blir det också högre kvalitet.

Kommer Andreas Östling att spela mer i år?

– Det kan vara tveksamt, jag vet inte vad doktorerna säger om hans skada, så den frågan är öppen.

Ditt största orosmoment?

– Ja, vi tog in Måns för att vi var tunt besatta centralt. Är nu Andreas borta, så sitter vi på två centrala igen även om Hedman kan gå ner och spela där. Det är absolut inte optimalt, men vi får gilla läget och köra därifrån.

Kan det komma in nån mer i truppen?

– Vi söker inte efter nån. Det är de som vi har, som ska göra det och jag tror stenhårt på de som är här. Vi är nöjda med vår trupp, sedan tittar man förstås alltid på spelare för framtiden.


'Marcus Lantz: ”Idag får vi utdelning”' have 2 comments

  1. 26 augusti, 2014 @ 11:33 The Last 1

    Fick ni inga kommentarer från Lantz om Sebbes #10-roll? Vore intressant om han nu tänker fortsätta med honom där…

    Svara

  2. 26 augusti, 2014 @ 12:04 Anonym

    Beträffande centrala mittfältare kan väl också Hawunger gå in. Enligt rapporterna gjorde han ju det bra mot HBK i cuprn.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se