Nygamla ansikten på planen inför höstpremiären

Det är dags att resa sig upp ur solstolen, klappa hårt sig i ansiktet och återgå till att göra lite nytta. När man börjar gå till jobbet igen börjar man också gå på fotboll igen, så sinnrikt konstruerad är den. Söderettan.

Visserligen startade höstens tävlingsfotboll redan i veckan med cupmatchen mot Lindome GIF. Fast vem bryr sig egentligen om cupen när man har vittring på en biljett tillbaka till eliten. Måndagens match mot Halmia innebär startskottet för höstjakten och bytet är inom synhåll. Igår förlorade IK Oddevold sin match mot Motala IF med 3-0 på bortaplan. Samma siffror som ÖIS förlorade med i Östergötland. Förlusten innebär att Oddevold nu har förlorat fyra matcher i årets serie. Vid rödblå vinst imorgon är avståndet från ÖIS ned till Oddevold hela sex poäng och goda råd börjar bli dyra i Bohuslän.

Annars är det som bekant Lunds BK som är det stora hotet. Laget möter imorgon mittenplacerade Kristianstads FF i en match man borde vinna. Därmed innebär troligtvis allt annat än vinst mot Halmia tappad serieledning för rödblått.

Offensivt starkt motstånd

Ni som såg matchen i den andra omgången av Division 1 Södra i Halmstad vet att det inte var en fullt så komfortabel resa som slutresultatet 3-0 vittnade om. Hemmalaget var närmast ledningen i hela den första halvleken och varken defensiv eller offensiv fungerade som den skulle. I andra halvlek kom dock målen och det hela slutade med en betryggande seger med 3-0 efter mål av Johan Hedman, Robin Ingvarsson och Stellan Carlsson.

Det största hotet i bortalaget stavas Kamal Mustafa. Han var en starkt bidragande orsak till att laget tog en meriterande bortaseger på Ruddalen mot Utsikten med sina två mål varav ett gjordes innan det ens hade gått en minut. Den snabbe yttern med det rappa tillslaget har gjort fyra mål. Under sommaren har han hunnit med ett provspel med Falkenbergs FF där han imponerade men ännu inte fått något kontrakt.

Under sommaren har Halmia gjort klart med centertanken Sonny Karlsson. Karlsson har under de senaste säsongerna varit en flitig flyttfågel och har förutom spel i Ljungskile och Landskrona även hunnit med ett äventyr i Bulgarien. Senaste klubbadressen var Lärje/Angered i Division 2 där han mäktade med sju mål på 14 matcher.

Tillfrisknande

Under dagen bekräftade Kent Carlzon på twitter att Faramarz Gosheh och Meriton Qoraj lånas ut till Torslanda IK i Division 2 under hösten. Ett väntat drag då truppen fyllts på med ett antal namn under sommaren och plats behöver göras. Trots att två lämnat var det ändå ganska fullt på konstgräset när laget inledde söndagens träningspass.

George Mourad har fortfarande några veckor tills han är i matchform men tränade idag för första gången med boll sedan skadan i premiären. Oskar Wallén joggade likt en yster kalv efter bollen och deltog i samtliga övningar utom det avslutande tvåmålsspelet. Hannes Sahlin deltog i samtliga övningar och ingår i måndagens matchtrupp. Andreas Östling deltog i samtliga övningar förutom det avslutande tvåmålsspelet men ingår i matchtruppen till morgondagens match.

På frånvarolistan kan vi däremot skriva upp Sebastian Ohlsson. Han har en svullnad i knäet som måste gå ned innan han kan spela igen. Även Robin Kacaniklic saknades, i hans fall rör det sig om en lättare stukning.

Samtliga nyförvärv deltog under träningspasset utan bekymmer och vi kan konstatera att det är minst sagt välbeställt på anfallsfronten numera. När George Mourad och Oskar Wallén är i form igen finns åtta spelare i truppen som föredrar en anfallsroll. Anton Henriksson och Johan Hedman räknas visserligen in i denna siffra och dessa kan ta roller på mittfältet men det är minst sagt en viss övervikt.

Svårgissad elva

Att gissa en elva utifrån söndagens träning är svårt. Då jag spenderat sommaren på annan ort är jag inte helt uppdaterad när det kommer till spelares dagsform. Därför ber ha överinseende med detta.

Då sätter vi igång. Ungefär såhär borde elvan se ut:

Startelvan mot Halmia hemma

 

Trots Jakob Lindströms avstängning är jag osäker på om Marcus Lantz vågar flytta bort Johan Hedman från innermittfältet. Känslan är att Måns Ekvall får vänta lite på sin debut från start. Personligen hade jag hellre sett honom ta platsen bredvid Östling och Hedman klivit upp i anfallet. Magkänslan säger dock att det inte blir så. Ett varningens finger bör dock hållas upp för Andreas Östling. Att han kan spela imorgon är inget vi bör ta för givet

Nicolas Sandbergs mål senast borde göra honom till startman och Frantz Pangop hade en uppåtgående form innan sommaruppehållet och den lär han leva på fortfarande.

Backlinjen lär vara intakt trots Hannes Sahlins comeback i truppen.

Alla till Valhalla!


'Nygamla ansikten på planen inför höstpremiären' have 11 comments

  1. 11 augusti, 2014 @ 10:56 Sektion LM

    Tack för införtext! Hade gärna sett Ekvall/Hedman på mitten. Anfallsparet känns logiskt, men frågetecken kring att de är för lika. Oj, vad Mourad saknas där. Lätt nervös inför ikväll. Seger och det känns som en skön medvind in i höstsäsongen. Tappade poäng, och tvivlen och frågetecknen dyker upp….

    Svara

  2. 11 augusti, 2014 @ 11:00 Lanslarke

    Strinäs fick mer speltid än Nico mot Lindome och det kan vara en indikation på att han ligger före i dagsläget. Annars tycker jag egentligen inte att Frasse är något givet förstaval, men det kanske han trots allt är tills Nico och Stinäs blir varma i kläderna.

    Ekvall tror jag är förstavalet på mitten, när Lindström inte är med och Östling är tveksam. Östling lär spela om han är frisk.

    Hedman tror jag kommer att få begränsat med speltid framöver. Känslan är att Lantz ser Johan som en mittfältare och bara spelat forward när vi inte haft några andra alternativ. Som mittfältare är han nummer 4.

    Svara

    • 11 augusti, 2014 @ 11:11 Gabriel

      Hedman kommer fungera som en utmärkt truppspelare att ha som glädjespridare och eventuellt slänga in där det behövs. Hoppas bara han håller humöret uppe. Men det gör han nog, verkar vara en go gubbe.

    • 11 augusti, 2014 @ 17:23 Jakobilandslagetom3år

      Om det finns något givet förstaval på forwardsplatsen så är det just Frasse. Han har imponerat stort på mig. Främst har han överraskat med säker bollmottagning, (han har faktiskt kunnat ta en target-roll tack vare sin goda teknik). Att han dessutom är snabb i djupet vet vi sedan innan. Strinäs gjorde ingen glad mot Lindome, verkade ha svårt med första-touchen, likt Stellan. Han behöver mer tid innan han ska vara något alternativ från start. Nåväl, alla tycker vi olika och det är Lantz som bestämmer. Litar fullt på honom.

  3. 11 augusti, 2014 @ 11:09 Gabriel

    Sätt inte Strinäs på bänken för mycket, det gillar han inte.

    Svara

  4. 11 augusti, 2014 @ 12:07 Patrik

    Jag tror faktiskt att det blir Strinäs och Stellan på topp. Strinäs som djupledsspelare och Stellan mer som target. Hade hellre sett Nico än Stellan dock. Men jag tror Lantz tycker att Strinäs, Nico och även Franz är kanske lite väl lika varandra.

    Svara

    • 11 augusti, 2014 @ 12:42 Anonym

      Nej, Stellan som target är vi väl ändå klara med? Bänken blir bra för honom.

    • 11 augusti, 2014 @ 12:52 Patrik

      Hoppas du har rätt!

  5. 11 augusti, 2014 @ 12:13 Christian

    Om man säger så här:

    Ekvall och Sandberg spelade till sig varsin startplats mot Lindome. Är man lagets två bästa spelare bör man få förnyat förtroende.

    Svara

    • 11 augusti, 2014 @ 12:26 Gabriel

      +1

    • 11 augusti, 2014 @ 15:28 OppITopp

      Här är ett förslag till. Kanske blir det Andrè som lämnar plats för Östling på en kant och att Ekvall blir defensiv imf


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se