Oskar Wallén långtidsskadad

Korsbandet av. Igen. Oskar Walléns skadeelände vägrar ta slut. Som ni alla vet drog han av sitt korsband i höstas i en U21-match mot BK Häcken. Vintern och våren fick vigas åt vila och rehab. Så var han påväg tillbaka i början av sommaren, när hans rygg började krångla. Det visade sig vara ett diskbråck, och comebacken fick skjutas upp. Rehab fick återigen stå högst upp på prioritetslistan. Comebacken började så närma sig ännu en gång när den osannolika oturen var framme igen. Korsbandet av. Igen.

För mig är det rätt så sällan det händer när det gäller spelare i ÖIS, men det första jag tänkte på när jag fick höra detta var att det måste vara så fruktansvärt jobbigt och tråkigt för Oskar själv. Man brukar snöa in på hur laget och klubben skall tackla en skada på en spelare och vad som nu kommer att hända. Men så i enstaka fall så lider man verkligen med spelaren i fråga. Detta är i sanning ett sådant tillfälle.

Min personliga åsikt och tro kring Oskars fotbollsspelande har säkert ibland lyst igenom lite väl tydligt i mina omdömen om hans insatser. Min fasta åsikt är att Oskar, bortsett från alla skador, är en av ÖIS två-tre bästa forwards. Han har en uppenbart stor potential och väldigt fina forwardsegenskaper. Det är verkligen min fasta och smått orubbara åsikt. Att skador skall få chansen att bromsa en så lovande fotbollsspelare är enormt trist. Vi har ju tyvärr sett det förut, i t.ex. Markus Anderberg, och en annan spelare som även ingår i dagens trupp, Filip Holländer.

Det är svårt att, precis som i fallet Filip Holländer, inte fundera i de värsta banorna. Är hans ÖIS-karriär slut nu? Är hans hela karriär slut? Det är ju inget att hymla om att de tankarna dyker upp. Men för det skall man inte tappa hoppet eller tron. Det märks att Oskar har en riktig kämpaglöd även utanför planen, och en enorm vilja att ta sig tillbaka. Det märktes under den första korsbandsskadan, och jag är övertygad om att det kommer märkas även nu.

Oskars kontrakt går ut med ÖIS vid säsongens slut, och det vore ju oerhört tråkigt om det är såhär hans ÖIS-sejour skall sluta. Men jag tror inte helt vi skall räkna bort en kontraktsförlängning. Kent Carlzon säger både på Twitter och i intervju med GP att en diskussion skall inledas med Oskar om hans framtid. Om det nu är en förlängning eller ett avsked (eller något tredje alternativ) är ju såklart omöjligt att säga.

Trist och orättvist är vad det hela är. Att kriga sig tillbaka är det enda som gäller!


'Oskar Wallén långtidsskadad' have 15 comments

  1. 19 augusti, 2014 @ 18:40 Karl-Gustav

    Det är naturligtvis väldigt tråkigt att Oskar har skadat sig igen och jag lider verkligen med honom men någon gång måste vi börja agera lite proffsigt i den här föreningen och sluta med svågerpolitiken. Wallén höll inte i SE förra säsongen och han kommer troligtvis inte att göra det inom den närmsta framtiden heller. Såldes skall han INTE få något nytt kontrakt nästa säsong, i synnerhet inte nu när han är långtidsskadad igen. Samma sak gäller Holländer som onekligen var en lovande spelare men någon som mer eller mindre verkar vara kroniskt sjuk är inget för en elitförening att lägga pengar på.

    Om vi skulle gå upp den här säsongen så krävs en ordentlig rensning i truppen för att ge utrymme åt de förstärkningar som vi behöver. I en sådan rensning så måste vi göra oss av med spelare som inte håller måttet, det går inte att behålla folk som är över 20 år med motiveringen att de har potential. Vi behöver spelare som kan leverera här och nu.

    Svara

    • 19 augusti, 2014 @ 18:57 Jonathan Larsson

      Du har såklart rätt i ditt resonemang. Men för en känslomässig supporter är det inte alltid lätt att tänka i dessa banor. Men jag förutsätter att Kent och kompani gör det. Det är jag övertygad om.

    • 19 augusti, 2014 @ 19:05 Patrasket

      Visst är det så. Jättetråkigt med Oskar. Gillade honom verkligen men självklart går det inte att skriva ett nytt kontrakt med en spelare som kanske till slut har varit borta från fotbollen i två år. Får hoppas att han kan börja om i ettan eller tvåan när han blivit frisk och att vi då någon gång kanske kan få se honom i Öis igen.

      En superettaklubb som Öis förhoppningsvis blir bör väl kanske ha 4+1 anfallare i sin trupp. 4 bra anfallare som konkurrerar om en startplats och en ung talang(uppflyttad junior) som knackar på dörren.

      Nico ser jag som given nästa år. Pangop, Strinäs och Mourad beror på vad deras höst visar. Henriksson lär ju bli kvar och kan förhoppningsvis ta fler steg. Personligen gillar jag och tror mycket på Henke också. Så länge åtminstone två i trion P, S och M inte är usla i höst så känns det som att anfallet är onödigt att jaga förstärkningar på inför nästa säsong.

      Får vi behålla allt vi vill ha kvar så ser jag gärna minst en mittback, en innermittfältare och en vänsterytter till nästa säsong.

      Jag utgår från att vi går upp i år. Allt annat skulle vara en ren tragedi.

    • 19 augusti, 2014 @ 21:43 Pehr

      Tack! Första gången någon – förutom vi troll – som vågar ta ordet i sin mun: svågerpolitik. Svågerpolitik är ÖIS i ett nötskal. Finns en handfull spelare som inte borde sitta med/få förlängda kontrakt. Och det är därför vi kommer missa uppflyttningen till Superettan.

    • 19 augusti, 2014 @ 23:15 Tjabo

      Vem är Oskar svåger till?

    • 20 augusti, 2014 @ 08:26 Anonym

      Gå å bada.

    • 20 augusti, 2014 @ 14:05 Jesper

      Jag lider mer med Oskar än jag gläds med dig Pehr. Det är inte säkert att personen som nämnde svågerpolitik vill leka i din sandlåda.

    • 20 augusti, 2014 @ 09:39 Felix Jonsson

      Jag förstår ditt resonemang men vill bara rätta dig på en punkt. För ÖIS betalar ingenting för spelare som är långtidsskadade. Precis som andra jobb är det försäkringskassan som går in när en person inte kan utföra sitt arbete till följd av skada eller sjukdom.

    • 20 augusti, 2014 @ 11:05 john

      så är det givetvis, och därmed bör man kunna förlänga kontraktet ett år utan att det kostar ngt förrän han kan spela?

    • 20 augusti, 2014 @ 12:15 Anonym

      Åh fan. är det så alltså. Gäller det även om man skulle förlänga ett kontrakt med någon som redan är skadad då?

  2. 19 augusti, 2014 @ 19:02 Gabriel

    Vi är med dig Oskar!

    Svara

  3. 19 augusti, 2014 @ 22:46 Anders

    Kämpa Oskar! Du fixar det!

    Svara

  4. 20 augusti, 2014 @ 14:52 Putte Jönsson

    Jag lider verkligen med dig Oskar, kämpa på och visa alla att du hör hemma i en rödblå dress och på plan.

    Svara

  5. 21 augusti, 2014 @ 21:09 Baretta

    ÖIS har turen på sin sida och stolpe in vi vinner över HBK bara flaxen består….

    Svara

  6. 21 augusti, 2014 @ 21:11 Baretta

    Tror för övrigt att Oskar kommer igen bara att bita ihop och kämpa, krya på dig Wallén

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se