Rasmus Haraldsson lämnar för moderklubben

Rasmus Haraldsson var åter på gräset

Rasmus Haraldsson under en träning i höstas

Innan säsongen skrev Rasmus Haraldsson på ett kontrakt som innebar att han skulle stanna i klubben till sommaruppehållet. Det kontraktet har nu gått ut och Rasmus har valt att inte förlänga avtalet. Enligt både honom och Kent Carlzon fanns det en möjlighet för högerbacken att stanna i klubben och få en ärlig chans till att ta en plats i A-truppen men Rasmus har valt att börja om i moderklubben Kode IF.

Anledningen till att Haraldsson inte spelat under våren stavas Ulcerös Kolit. Det är en kronisk sjukdom som sätter sig i magen. Det är samma sjukdom som IFK Göteborgs Emil Salomonsson drabbades av förra året och som höll honom borta från spel en längre tid och som ledde till operation.

– Detta har tyvärr gjort att sedan i vintras har jag varit väldigt dåligt och ofta vart inne på sjukhus och testat alla möjliga mediciner. Därav har jag knappast varit med något på hela denna säsongen, nu har jag äntligen börjat återhämta mig och jag har fått klartecken från mina läkare att börja träna lätt igen. Skriver Rasmus när vi når honom på facebook tidigare idag.

Han erbjöds som sagt ett nytt kontrakt med klubben men valde att vända tillbaka till sin moderklubb istället.

– Det stämmer, ÖIS var alltid förstående och dom sa att när jag väl var redo att köra igång så skulle vi förlänga kontraktet. Men nu när jag väl var redo så kände jag att det inte var något som jag klarade av. Att fortsätta spela i ÖIS är självklart det som jag mest hade velat göra, men tyvärr så anser jag att i nuläget så är det bättre att spela på en nivå där det är på mina egna villkor och där jag faktiskt är men och spelar matcher.

Rasmus fortsätter.

-Så kort och gott så var det helt och hållet mitt beslut att bryta, när framtiden är så oviss så ville jag hellre lägga det på en annan nivå för tillfället och sedan kanske utgå från något annat om man känner att det håller.

Han har nu börjat träna med Kode IF och har även deltagit till viss del i matchspelet. Framtiden ser med andra ord ljusare ut nu än på länge för Rasmus Haraldsson och vi önskar honom all lycka framtiden. Förhoppningsvis får vi se honom i den röda tröjan igen när hälsan tillåter.


'Rasmus Haraldsson lämnar för moderklubben' have 5 comments

  1. 9 augusti, 2014 @ 16:19 Danne

    Lycka till Rasmus!

    Svara

  2. 9 augusti, 2014 @ 16:26 Bosse

    + 1

    Svara

  3. 9 augusti, 2014 @ 16:47 Bosse

    Så här FB-informerar Kodes tränare: ”I en träningsmatch förra veckan mot Eriksberg satte Rasmus 3 mål och spelade fram till 2!!!” Steget tillbaka till moderklubben var troligen rätt val för Rasmus.

    Svara

  4. 9 augusti, 2014 @ 17:22 Daniel K

    Lycka till Rasmus!

    Det händer olyckliga saker med spelare som kommer till ÖIS från Kode..

    Svara

  5. 10 augusti, 2014 @ 10:31 Gabriel

    Lycka till Rasmus och välkommen tillbaka!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se