Seger i sömnig cupmatch

DSC_0082[1]

Lindevi IP intogs idag av en mängd ÖIS:are som fyllde ut de båda långsidorna och en bit av kortsidorna. Lindome GIF mot ÖIS stod på schemat i kvalet till nästa års gruppspel i Svenska Cupen.

Men inte syntes det på spelet att det faktiskt var en tävlingsmatch. Lindome backade hem med hela laget och lät ÖIS styra spelet som väntat, ÖIS var dock konsekventa i inledningen av matchen att vägra dra upp tempot till en respektabel nivå. Detta gjorde att den första halvleken i stort blev ett riktigt sömnpiller. Ett mål gjordes ändock, och det var vår nya alldeles speciella målkung som gjorde det, Robin Ingvarsson. På straff placerade han stensäkert in bollen nere i målvaktens högra hörn.

Första halvlek var som sagt inte mycket att skriva hem om, andra blev marginellt bättre från ÖIS sida. Man kom bättre runt på kanterna men oviljan att skjuta gjorde att anfallen mer än ofta slutade med en rensning från valfri Lindome-försvarare.

Marcus Lantz bytte efter en timme anfallspar helt och hållet. Frantz Pangop och Mathias Strinäs som startat matchen byttes ut till förmån för Stellan Carlsson och Nicolas Sandberg. Nico som äntrade planen till stort jubel. Hemmasonen är tillbaka på riktigt. Och det skulle han även visa en tid senare i matchen. Måns Ekvall slog en fin hörna efter cirka 75 minuter som slank bort till just Nico som rakade in 2-0. Glädjen syntes både på honom och på supportrarna han sprang emot.

Jag gick från idrottsplatsen i den 90:e minuten p.g.a. usel parkeringsplats. Efter detta hann Lindome pressa på och stänka dit 2-1 på hörna och ösa på för fler mål. Fler blev det dock ej, och ÖIS är vidare till nästa kvalomgång.

Ett litet första intryck av Strinäs, Nico och Ekvall berättade jag om efter Grundsunds-matchen. Detta var, även om Lindome spelar i en lägre division, en mer rättvisande match att se vad de gick för. Mathias Strinäs spelade som sagt 60 minuter, och var tyvärr helt och hållet osynlig. Nico kom in med halvtimmen kvar och sprang så mycket som man minns att han gjorde, och stänkte dessutom dit segermålet. Måns Ekvall spelade återigen 90 minuter och gjorde inte bort sig på något sätt. Värt att berömma är den handfull väldigt fina krosspassningar som registrerades från hans högerfot under matchens gång. Han kommer definitivt ge Andreas Östling en match om startplatsen i höst.

En relativt händelsefattig och lågintensiv match lägger vi nu till handlingarna och hoppas på att få ett roligt motstånd att tvåla dit i nästkommande kvalomgång. Nästa match att fokusera på är redan på måndag, mot IS Halmia på Valhalla. Ni borde veta vid det här laget vad som gäller. Väl? Bra. Vi säger det på tre. Ett. Två. Tre. ALLA TILL VALHALLA. Dra med er varenda människa ni känner. Mot Superettan och mot Europa!


'Seger i sömnig cupmatch' have 21 comments

  1. 5 augusti, 2014 @ 22:22 Bartoli

    Utvisningen i slutminuten räddade ÖIS från ett baklängesmål till…

    Svara

    • 6 augusti, 2014 @ 08:24 Lanslarke

      Var det inte avblåst långt innan bollen gick in?

    • 8 augusti, 2014 @ 11:16 Bartoli

      Långt innan skulle jag inte påstå. Framför allt blåstes det väldigt sent, situationen var ju historia.

  2. 5 augusti, 2014 @ 22:32 Gabriel

    Publiksiffra?

    Svara

    • 5 augusti, 2014 @ 22:40 Jonathan Larsson

      1073 enligt GP.

    • 5 augusti, 2014 @ 22:50 Gabriel

      Inget rekord då?

    • 5 augusti, 2014 @ 23:06 Anonym

      1043 var siffran

    • 5 augusti, 2014 @ 23:07 Anonym

      Och det tidigare publikrekordet var 805 på Lindevi

  3. 5 augusti, 2014 @ 23:18 Klas

    Bäst utöver att se nico igen: den nygamla Öis-klacken som påminde om hur kul och effektiv stöttning det var innan det blev lååååånga sövande sånger. Inferno gör också ett bra jobb, men någon sorts jämkning mellan supporterkulturerna hade varit underbart.

    Svara

    • 6 augusti, 2014 @ 08:28 Anonym

      Kul att få se en talangfull imf som jag tror kommer att bli ordinarie, ett bra komplement till truppen

  4. 6 augusti, 2014 @ 08:24 Anonym

    öis kommer aldrig klara sig i superettan med det här spelet! vad gör kanterna egentligen? polle hade så många lägen in till en fri Stellan i boxen som han inte tar och andre? han springer in i fler spelare än han springer runt! något måste iaf ändras om dom går upp..

    Svara

    • 6 augusti, 2014 @ 08:39 Gabriel

      Första tävlingsmatchen efter semestern var detta. Dessutom ligger fokus på serien så jag tar inte för allvarligt på det dåliga spelet. Lindome var taggade till tusen och gjorde det svårt för Öis i framförallt första.

    • 6 augusti, 2014 @ 09:39 Anonym

      det är ju inte så att varken polle el andre har gjort spec mkt under våren? 1mål på tre kantspelare? katastrof!

    • 6 augusti, 2014 @ 23:01 Truls

      Vi spelar inte i superettan om du har missat det. Kanske ska ta en sak i sänder.

  5. 6 augusti, 2014 @ 09:24 Stor-Babs

    Skit i cupen…

    Svara

  6. 6 augusti, 2014 @ 09:57 Hocus Focus

    Tycker i vanlig ordning att Paulsson gör bra saker även om tempot ofta stannar av.
    Och på tal om kantspelet. Skjut oftare än att 9/10 spela snett inåt bakåt.
    Strinäs var osynlig ja. Kommer bli bättre när inte motståndarna ligger superlågt med åtta man.
    Ekvall var godkänd. Han har nått jag gillar, kommer inte på riktigt vad bara.
    Ytterbackarna bra som vanligt men inläggen är fortfarande kassa.

    Svara

    • 6 augusti, 2014 @ 10:32 Klas

      Bra analys. Strinäs osynlig ja – förutom några få fina aktioner i början – men hördes desto mer, verkar ha en attityd som sticker ut lite. Paulsson får gärna skjuta mer, Ericsson kanske inte lika ofta.

  7. 6 augusti, 2014 @ 13:38 Jacko

    En av de tråkigaste matcherna jag sett. Blek insats av ÖIS mot ett väl krigande Lindome. Blir dock inte orolig, såg väl liknande ut mot Falköping 2012 och då var ju hösten rätt okej sedan…

    Gnälls en del på Strinäs. Ja, han var totalt osynlig. Men det var väl inte den optima matchen för honom heller. Har fått bilden av att han kan vara lite osynlig men en riktig måltjuv dvs får han lägerna så sitter bollarna i mål.

    Nico såg väldigt inspirerad ut. Märks att han kommer ge sitt absolut yttersta för att vara ordinarie i startelvan.

    Svara

    • 6 augusti, 2014 @ 13:48 Anonym

      Usch då, så sas det ju om Stellan också, ” kan vara osynlig men behöver bara en chans bla bla”. Själv hoppas och tror jag att strinäs kan bidra med lite mer, även utanför straffområdet, t.ex vara delaktig i spel och skapa chanser åt andra etc.

    • 6 augusti, 2014 @ 15:35 Jacko

      Ja, det hoppas man givetivs på. Men igår var Nico betydligt bättre. Frasse och Nico från start mot Halmia?

    • 6 augusti, 2014 @ 23:06 Truls

      Precis. En ny Stellan? Lite tidigt kanske men jag undrar varför Strinäs ens var aktuell eftersom Nico kom in. Men men..
      Hoppas Strinäs blir bättre.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se