Fortsatt osäker startelva inför enkronasmatchen

Daniel Paulson

Han är tillbaka. Han är hungrig. Men inte riktigt i matchform.

Det var känslan efter att ha beskådat George Mourads framfart under söndagens träningspass på ÖIS-gårdens gräs inför morgondagens drabbning på Gamla Ullevi. 32-åringen är tillbaka i full träning sedan en tid tillbaka och deltog idag utan problem i lagets eftermiddagspass.

Förutom George Mourads återkomst på planen konstaterar vi även att Tobias Bratt, Robin Kacaniklic och Nicolas Sandberg nu är redo för spel och tränade för fullt. Mathias Strinäs, som skadade sig mot IFK Uddevalla fattades däremot på träningen och kommer troligtvis hålla till i gymmet några dagar till. Ljumskskadan han ådrog sig på den undermåliga konstgräsmattan på Kamratgården gäckar honom fortfarande.

Måns Ekvall har som vi tidigare bekräftat gipsats och kommer inte att spela mer den här säsongen. Om han kommer att spela mer i ÖIS är oklart. När vi förra veckan nådde Kent Carlzon på sms visste han inte huruvida klubben skulle gå vidare och försöka knyta till sig Måns på heltid eller ej. Troligtvis spelar ÖIS serietillhörighet nästa säsong i allra högsta grad in.

Trollhättan i kris

Staden Trollhättan har länge varit i kris. Sedan Saab lades ned har staden haft en tuff tid och nu verkar tiden även hunnit ikapp stadens fotbollslag. Miljonskulder hänger över klubben och nu väntar man på beslut från kommunen för att kunna få till ett nödlån. Framtiden ser med andra ord allt annat än ljus ut för klubben som länge varit en mardröm för gemene ÖIS:are.

I förra matchen skadade sig en av lagets stora stjärnor David Bennhage och är borta resten av säsongen. Dessutom missar Daniel Stanisic matchen till följd av ett tredje gula kort och är därmed avstängd. Utöver detta har klubben ett sportsligt nedflyttningshot mot sig. Just nu ligger laget en poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Det är med andra ord en klubb ur balans som går in i mötet med ÖIS. En helt livsfarlig och oberäknelig klubb. En klubb där precis allt kan hända. En mardröm om man vill. Fast främst ett ypperligt läge för ÖIS att visa att man är det stabila laget av de två. En match att visa sig lugna och ansvarstagande i. En match att visa att man är ett topplag.

Fortsatta oklarheter i startelvan

Att mittbacksparet, innermittfältet samt vem som ska spela på topp känns osäkert med sju omgångar kvar är allt annat än bra. Att innermittfältet inte känns självklart beror självklart på skadorna som uppstått. Att däremot varken mittbackspar eller förstaval i anfallet är givet är till stor del ett misslyckande för Marcus Lantz och resten av den sportsliga ledningen.

Att sia i vem som startar på topp i måndagen match är ytterst klurigt. George Mourad är av allt att döma inte redo för match än och definitivt inte redo för 90 minuter. Därför lär valet stå mellan Stellan Carlsson och Nicolas Sandberg. Personligen hade jag valt Johan Hedman. Förmodligen väljer dock Marcus Lantz Stellan Carlsson. Även om Stellan inte rosat marknaden hittills den här säsongen verkar han vara förstavalet för Marcus Lantz.

De två målen Stellan gjorde mot Norrby köpte honom tid och i rollen som bollmottagare är han bättre än Nicolas Sandberg.

Vilka som ska ta hand om platserna i mittförsvaret känns inte givet i nuläget. Hannes Sahlin och David Leinar bildade mittbackspar senast utan att imponera. I matchen innan det kamperade Tobias Bratt och David Leinar ihop, matchen innan det var det Hannes Sahlin och Tobias Bratt som fick förtroendet i matchen mot Kristianstads FF på bortaplan. Adam Rosén verkar alltså vara ute ur ekvationen för tillfället.

Därför faller min gissning på David Leinar och Hannes Sahlin som mittbackspar igen på måndag. Om det är rätt eller inte är svårt att avgöra i nuläget. Ett som är säkert är dock att Lantz gör rätt i att bestämma sig för ett mittbackspar.

Den förmodade startelvan ser ut på följande vis:

Fredrik Andersson

Robin Ingvarsson – David Leinar – Hannes Sahlin – Jacob Ericsson

Carl Hawunger – Jakob Lindström

André Nilsson – Sebastian Ohlsson – Daniel Paulson

Stellan Carlsson

Carl Hawunger verkar bli den som får förtroendet bredvid Jakob Lindström. Lantz föredrar troligtvis hans defensiva egenskaper före Hedmans lite mer finurliga offensiv. André Nilsson borde få chansen till höger då Anton Henriksson gjorde en mindre bra match mot Uddevalla och Andé Nilsson gjorde ett bra inhopp.

Dessutom ser Daniel Paulson ut att ta tillbaka platsen i startelvan efter en tids frånvaro. Hans inhopp mot Uddevalla var visserligen inte något som stärkte hans aktier nämnvärt men han har en speciell plats i Marcus Lantz hjärta och är tillräckligt bra för att ses som ordinarie.

Där har ni förutsättningarna. Nu ser vi till att göra måndagen till en dag att minnas!


'Fortsatt osäker startelva inför enkronasmatchen' have 12 comments

  1. 22 september, 2014 @ 09:51 Anonym

    Det är mycket kring den (förmodade) startelvan som inte känns bra. Leinar? Hade hellre sett Rosén eller Bratt. Hawunger? Hade hellre sett Hedman (varför är han placerad i frysboxen?). Stellan? Obegripligt när både Nico och Pangop finns i truppen. Överraska mig gärna, men den här laguppställningen (om det är den Lantz väljer) inger åtminstone mig oro.

    Svara

    • 22 september, 2014 @ 21:43 Anonym

      Fortfarande orolig? mittfältet dominerade fullständigt

  2. 22 september, 2014 @ 10:11 Limpan

    Håller med i mångt och mycket att detta kan vara den förmodade startelvan. Men att Leinar tar ena mittbacksplatsen tror jag inte. Mitt tips är Bratt tack vare sin snabbhet och höga lägstanivå.

    Svara

  3. 22 september, 2014 @ 14:17 Anonym

    Trollhättarna är ett lusigt lag men om startelvan blir den förmodade kan det ändå bli tufft att ta 3 poäng. Tror på 2 lägen: antingen kommer den fungera bra eller också klappar den igenom. Bekväm vinst eller flerbollsförlust. Historien får utvisa.

    Svara

    • 22 september, 2014 @ 15:40 Kvänum

      Trollhättan bör vi slå även med den här uppställningen. Den största risken som jag ser det är att Stellan råkar göra mål, för då kommer väl Lantz envisas med att spela honom resten av säsongen också.

  4. 22 september, 2014 @ 18:37 SVEN

    Finns det något sätt att följa matchen ikväll utöver twitter eller everysport?

    Svara

  5. 22 september, 2014 @ 18:51 Kommittén för Statssäkerhet

    Ganska säker på att vi torskar idag… Hoppas jag har fel…

    Svara

  6. 22 september, 2014 @ 21:57 Kommittén för Statssäkerhet

    Hawunger en ny Holländer? (alltså jag menar inte långtidsskadad)

    Svara

  7. 22 september, 2014 @ 23:13 Rödblå gubbe

    Bra gjort att pricka startelvan Felix! Och det är väl svårt att komma med några högljudda klagomål en kväll som denna, även om motståndet var svagt. Skulle dock gärna se att Hedman får lite mer speltid.

    Svara

    • 22 september, 2014 @ 23:18 Anonym

      Istället för vem?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se