Damlandslagsflytt gynnar ÖIS?

Enligt en artikel i GP kan Valhalla IP bli aktuell som nationalarena för det svenska damlandslaget. Då VM nästa år spelas i Kanada på konstgräs föredrar Pia Sundhages landslag att värma upp inför mästerskapet på just konstgräs. Detta vill laget fortsätta göra i Göteborg där lagets nuvarande nationalarena Gamla Ullevi ligger.

Med detta kan en flytt till Valhalla IP bli aktuell, det bekräftar Gamla Ullevis evenemangschef Thomas Walfridsson för GP. Valhalla IP har stadens bästa konstgräsmatta. En matta som byttes så sent som i våras och håller hög standard.

Om damlandslaget skulle bestämma sig för att flytta till Valhalla IP under våren borde det betyda att arenan rustas upp en aning. Under landslagets tid med Gamla Ullevi som nationalarena har publiksnittet höjts från 2500 i snitt till 6000 enligt GP. Detta innebär att Valhalla som i nuläget tar 4500 som mest lär byggas ut, förmodligen provisoriskt då landslaget enbart håller till där under våren. Även om flytten bara är provisorisk är det nu ett bra läge för ÖIS att tillsammans med Göteborgs FC ställa krav på Got Event och kommunen.

Landskamper innebär enbart sittplats och detta borde därför innebära en upprustning Östra stå som isåfall borde göras om till någon form av kombiläktare med sittplatser. Att landslaget skulle hålla till på en arena med ett tak likt det nuvarande över Östra Stå känns även det ganska osannolikt. ÖIS borde tillsammans med GFC ställa krav på ett permanent bygge av ett tak mot att stanna kvar på Valhalla IP som jag personligen anser som en bättre arena för ÖIS än Gamla Ullevi.

Att någon form av lokal för sponsorer och annat prominent folk uppdateras känns inte heller helt osannolikt. Just nu håller ju ÖIS partners till i ett tält bakom det södra målet. Det känns tveksamt om tältet håller klass nog för förbundspamparna i nuläget.

Förändringar som innebär en upprustning av långsidan samt bättre logemöjligheter innebär att Valhalla blir en mer attraktiv arena. En arena där jag personligen gärna ser ÖIS stanna. Så även om det än så länge bara är teorier får det mig som pro-Valhalla att smida ljuva planer. Om både ÖIS och Gais skulle ligga i Superettan nästa år lär Got Event få problem att placera ut lagen då BK Häckens arena ännu inte är klar. Detta borde innebära att ÖIS kan ställa krav ifall klubben tvingas kvar på Valhalla IP. Sådana krav kan vara bättre logemöjligheter samt ett ordentligt tak över Östra Stå.

Om ÖIS skulle gå upp i Superettan borde det finnas en vinning i att tillsammans med Göteborgs FC gå samman i en gemensam sak. För att sätta press på kommunen att ta till sig landslagets krav och rusta upp arenan för en framtid som hemvist för staden äldsta herrlag och stadens bästa damlag.


'Damlandslagsflytt gynnar ÖIS?' have 10 comments

  1. 19 september, 2014 @ 19:28 Cyban

    Vem bryr sis om Göteborgs FC, Walhalla är vår borg!
    Men visst, med damlagets hjälp kanske vi kan få en upprustning.

    Svara

  2. 19 september, 2014 @ 19:58 Karl-Gustav

    Så länge inte Valhalla rustas upp rejält så föredrar jag GU alla dagar i veckan. Detta beror främst på att verksamheten inte känns seriös på Valhalla, det är helt enkelt för mycket div 5 över det hela. Missförstå mig inte, jag vill inte ha någon kommersialiserad fotboll men det finns något mellanting mellan bajamaja och vadderade stolar med egen touchpanel i sätet framför.

    För att Valhalla skall bli okej krävs en ombyggd ståplatsläktare med tak plus tak över hela sittplats. Detta kostar säkert 10-20 millar eller något åt det hållet och lär därför aldrig hända.

    Svara

  3. 20 september, 2014 @ 10:43 Hocus Focus

    Tycker nästan lite tvärtom.
    Att Valhalla känns mycket mer som vår arena.
    Att spela på Gamla känns som att vi lånar spelplats hos jätten glufs-glufs (blåvitt).
    Tror inte heller dock att nån ytterligare upprustning kommer att ske.
    Damlandslaget kommer säkert enbart att träna och spela träningsmatcher där.
    Sedan är diskussionen tillbaks på ruta ett om vi går upp.

    Svara

  4. 20 september, 2014 @ 11:39 Sergeant Pepper

    Det stora problemet är väl att läktarna på långsidorna är för nära planen. Dvs för att Walhalla överhuvudtaget skall kunna var godkänd för elitspel så måste en av läktarna flyttas. Det är inte något kommunen kommer att betala med tanke på all osäkerhet med nya scandinavium som eventuellt skall ligga där Walhalla ligger nu.

    Men Öis måste hitta sin arena och inte hatta runt mellan arenor beroende på serietillhörighet. Behöver vara någon form av kontinuitet. Sen om det blir Gamla ullevi som är för stor, ett kraftigt renoverad Walhalla eller den nya arenan över älven får vi se.

    Men vi kommer att tappa publik ända tills vi bygger en identitet kring en arena, vår borg.

    Svara

  5. 20 september, 2014 @ 18:51 John

    Glöm inte att Utsikten kanske spelar i Superettan så har vi ytterligare ett lag som måste in på en arena som håller i Superettan.

    Svara

    • 21 september, 2014 @ 00:14 Gerpa

      Blir väl nya Ullevi då… Det är den billigaste lösningen. Usch….

  6. 20 september, 2014 @ 20:34 Nikh

    Svårt att tänka mig att någon större upprustning skulle ske för damlandslagets träningslandskamper under en begränsad tid….

    Svara

  7. 21 september, 2014 @ 01:50 Loket

    Stora Ullevi är en lösning för både Utsikten, ÖIS och häcken även om det känns röv.

    Svara

  8. 21 september, 2014 @ 07:20 Sektion LM

    Lägg konstgräs på Gamla Ullevi så är problemet löst. Då hade dessutom inte Muteborgspoltikerna behövt slänga massa skattekronor på en arena åt en av Sveriges rikaste klubbar.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se