En Rödblå Serieledare Med Fukt Bakom Öronen

En fotbollsmatch är en dynamisk historia. En match kan kränga väldigt mycket. Vad som från början ser ut som en välskräddad gåbortrock blir plötsligt inte ens en tumme. Eller rock å rock, det var väl på väg mot en väst ungefär. För er som inte känner till historien om Mäster Skräddare lär de senaste två meningarna vara fullständigt tokvirriga. Vad kan jag säga mer än att ordbajsaren är tillbaka…

Dessutom hoppar jag i handlingen. Det är första gången jag skriver ett faktiskt matchreferat, brukar mest handla om analyser, så ha tålamod.

Bortamatch mot Oskarshamns AIK. Placerade på nedflyttningsplats trea från slutet i tabellen. Placerade på den småländska östkusten geografiskt. Vackert höstväder och konstgräs på Oskarshamn Arena. Kan fortfarande inte titta på fotboll på konstgräs utan att tycka att det är konstigt trots att åtminstone 50% av mitt eget fotbollsspelande spenderats på underlaget. Tycker dessutom Arena är ett av svenskans fulaste (låne)ord.

Nog om detta. Nu följer ett ca 1600 ord långt matchreferat. För er som har annat att göra, som att spela boule, lära er joddla eller leva ett liv, kan ni med fördel hoppa ner till matchanalysen. För er andra. Here goes.

Matchreferat

Vi ställde upp med samma elva som sist. Dvs Fredrik i mål. Backlinjen från höger: Robin, Leinar, Sahlin och Eriksson. Fältet hade Andre till höger, Hawunger som sittande, kapten Lindström centralt, Paulsson till vänster och Seb i en fri offensiv roll. Stellan som ensam forward. Det blev en 4-1-3-1-1 uppställning med Seb som helt frigående shadowstriker och Hawunger på defmitten. Oskarshamn spelade något liknande som dock var mer av ett 4-4-1-1/lågt 4-2-3-1 där deras ”Seb”, enligt matchprogrammet med kvalitetsnamnet Anton Agebjörn, tryckte framåt och sökte djupled mer än våran skuggforward.

Matchen började som sig bör trevande. Jakob Eriksson stötte bort sig efter 30 sekunder och OAIK kom runt på kanten utan att det blev något att orda om. Ytterligare halvannan minut senare slog Oskarshamn sin första boll in i ytan bakom Leinar mot sin ensamma forward något som skulle bli ett genomgående tema. Jag skrev redan då i mina anteckningar att det kunde bli ett orosmoment då Leinar inte är någon vinthund.

Annars hade ÖIS det mesta av bollen. Seb var aktiv inledningsvis och även Paulsson hade några fina bolltouch initialt. Efter lite avvaktande första tio tog ÖIS över mer och mer. Man spelade kvickt, snyggt och fyndigt men ganska plottrigt och utan att skapa några riktiga farligheter. Det mesta av spelet kretsade kring högerkanten där Andre var klok med både boll och att finna ytor samtidigt som Robin löpte i korridoren. Seb såg spelsugen ut och ÖIS skrek på straff i 12e när just denne man föll i straffområdet, kändes dock som oskarshamnaren tog bollen först och Seb föll lätt, ser hellre att han kämpar hårdare för att täcka boll och stå på benen i ett sånt läge då jag tror sannolikheten att backen river ner honom på riktigt ökar. Matchen rullade på med ÖIS som bollförande och Oskarshamn som fortsatte söka ytan bakom backlinjen och i synnerhet bakom Leinar men mest såg sin forward Fofanah springa offside.

ÖIS skapade dock föga, nåt skott av Andre som täcktes av försvararen och ledde till en resultatlös hörna. ÖIS hörnor var för övrigt genomgående totalt ofarliga. I 21a minuten rasslade det dock till framåt för rödblått. Stellan jobbade till sig en gratischans från OAIKs mittback som stod och drällde med bollen utan att se Stellan som kom snett bakifrån, stal bollen och i ett diagonallöpande friläge elegant chippade förbi utrusande målvakt och bort i hörnet han så att säga kom ifrån. 1-0 Örgryte IS.

Välförtjänt sett till matchbilden även om ÖIS inte skapat några egentliga målchanser så långt.  Men i det läget kändes det som om ÖIS var numret för stora och att det skulle sluta i en stabil trepoängare utan att glänsa. Oskarshamn hade svårt hänga med och hemmapubliken pratade om att ”så här stor är skillnaden mellan toppen och botten”(tänk småländska).

Nu blev tyvärr så inte fallet. ÖIS fortsätter kontrollera spelet efter ledningsmålet samtidigt som Oskarshamn fortsätter söka samma boll i djupet där antingen Sahlin avstyr eller Fofanah springer offside. Stellan är framme i en halvchans när ÖIS slår sin i princip enda djupledsboll i matchen, Oskarshamns målvakt är dock snabbt ute.

Men bara sisådär fem minuter efter ledningsmålet kvitterar Oskarshamn. Det börjar med att Paulsson går ganska lätt i backen efter en duell, de rödblå spelarna gastar på frispark och medan öismittfältet drömmer om den där frisparken de aldrig fick och därför inte kommer upp i press kan Oskarshamns högermittfältare(tror jag, isf heter han Lengyel) stå och måtta en lång svepande boll diagonalt över alla ÖISare mot en djupledsdängande vänstermittfältare som hittat in bakom högerförsvaret och fri med Fredrik avslutar enkelt. 1-1. Bollen är hyfsat välslagen men med ganska mycket snö så ÖIS-försvaret bör kunnat hantera situationen bättre. Ingvarsson kändes ur position och Leinar var för långsam i fötter och tanke för att hinna täcka upp. Kort sagt inte tillräckligt bra skött från någon av de två defensiva lagdelarna, backlinje och mittfält.

Efter målet tappar ÖIS såväl huvuden som spel. Mycket gnällande på domaren. Leinar varnas för snack och laget förlorar allt mer fokus. Matchen jämnas ut även om det fortfarande är viss övervikt ÖIS. Stellan jobbar fram en hörna och kombinerar lite senare med Andre som så när når Paulsson med ett inspel. Andre är involverad i det allra mesta som ÖIS skapar men det leder inte till några riktiga målchanser och ÖIS tappar sakta men säkert det tydliga grepp man haft kring matchen. Oskarshamn fortsätter söka sin boll in bakom ÖIS högerförsvar, varför skulle man sluta efter att ha gjort mål på just en sån, men sticker även upp med mer kontrollerade anfall samtidigt som vi har mindre och mindre kreativitet i våra.

Det känns dock som om vi ska få med oss oavgjort till paus men de sista tre minuterna imploderar laget. Det börjar med att Hawunger får ett gult för en tackling med sträckt ben på mittplan. OAIK spelar igång bollen längs ÖIS vänsterkant där man ganska enkelt tar sig igenom Jakob E & co och Oskarshamns högerback spelar in bollen till en framlöpande Agebjörn som kan stöta in bollen från någon meter. Vet inte vem av mittbackarna  eller möjligen Hawunger som tappade bort Agebjörns löpning, han kom mot Sahlins yta så det bör vara han som syndade men jag är osäker var han kom ifrån. Ensam blev han och mål blev det.

2-1 för laget på nedflyttningsplats.

Nu kraschar ÖIS totalt. Eriksson kliver ut skadad, kan vara därför han lämnade salongsdörrarna öppna vid 2-1 målet, in kommer Bratt och går rakt in som vänsterback. Bollen hamnar hemma hos Fredrik som får för sig att ge bort den till en framstormande oskarshamnare, tror det är Agebjörn igen, som rivs ned av vår käre målvakt, frispark strax utanför boxen, rött kort och dumstrut till Andersson, ridå för ÖIS. Paulsson ut, Hagman får ställa sig i målet och inleder med att tokrädda den efterföljande frisparken intill stolpen och ge ÖIS en liten strimma hopp inför andra halvan.

Hopp var dock denna dag enbart något som Andre behöver för att nå upp till naveln på Leinar.

För att försöka vända med tio man skickade Lantz ut laget i vad som såg ut som 4-3-2 ibland och 4-4-1 ibland lite beroende på var Seb kände för att befinna sig. Man släppte i princip högerkanten till Robin och Andre/Lindström hade lite diffusa roller där de täckte stora ytor framför en sittande Hawunger. Jag blev ärligt talad aldrig riktigt klok på hur uppställningen egentligen var tänkt. I början av halvleken såg det ändå ut att fungera hyggligt, Andre/Jakob L löpte massor och Andre fortsatte vara den överlägset mest kreativa öisaren. Förutom en halvchans då Ingvarsson dräller med boll är det ÖIS som har spelet, utöver någon enstaka boll som OAIK slår ni vet var. ÖIS skapar ett par hyfsade chanser första kvarten trots en man mindre. De två främsta involverar båda Sahlin. Först en situation där han kliver fram och vinner boll på offensiv planhalva, sätter en boll ut till vänster där Stellan(har jag för mig) möter upp och spelar tillbaka bollen till Sahlin som tagit en bra löpning framåt i banan, avslutet tyvärr lamt från ganska långt håll. Nästa läge uppstår när Robin vinner boll efter en högerhörna, spelar ut till Sahlin som är kvar efter att ha slagit hörnan och sätter in en boll som Stellan nickar tätt utanför. ÖIS bästa chans utöver målet blir också det sista av värde vi presterar i matchen. Efter 62 minuter skallar Lindström och Hawunger ihop på mittplan, båda spelar vidare, men ÖIS som lag slutar spela.

Och Oskarshamn börjar skapa. Agebjörn lobbar strax utanför efter ännu en boll bakom Leinar, samme Agebjörn har ett skott utanför strax därpå och några minuter senare ringer det igen. Ännu en gång är det Agebjörn som drar i djupled, Hawunger hamnar på efterkälken, när oskarshamnaren möter en utrusande Hagman spelar han enkelt i sidled till vänstermittfältaren i Oskarshamn Christensson som utan att förta sig och med Leinar i bakhasorna sätter bollen i det tomma målet och gör sitt andra mål för matchen. 3-1.

Leinar är skogstokig efteråt. Tror Hawunger kan ha upphävt en offsidefälla och det var det han lackade ur på, inte säker. Samtidigt kändes det under matchen som den rödblå backlinjen hela tiden lekte med marginaler vad gällde offside. Inte konstigt att det rinner igenom en del då.

Oskarshamn fortsätter sätta bollar bakom backlinjen, man börjar tom variera och sätta in bollar bakom vänsterförsvaret ibland. Man har även ett mål inne, Christenssons tredje boll i nät, dock halvannan metern offside bakom ett stillastående ÖIS-försvar som aldrig hunnit med honom om han varit onside. Oskarshamn har ett par gränsavblåsningar ytterligare varav åtminstone en såg tveksam ut.

Med ungefär tio kvar går bäste Öisare Andre ut med vad som såg ut som krampkänning i vaden, in kommer Nico och han hinner med att göra ÖIS andra offensiva djupledslöpning i matchen samt spela fram Hawunger till en halvchans.

Med fem minuter kvar tappar en Öisare boll i uppspelsfasen, tror det var Robin men inte säker, gömde ansiktet i händerna sekunderna innan, Mergim Smakolli, ännu ett av alla hittepånamn i Oskarshamns laguppställning, lobbar snyggt in bollen bakom Hagman som av naturliga skäl inte var riktigt förberedd på att hans utespelande kollegor hade planer på att springa rakt in i första bästa motståndare. 4-1.

Oskarshamn hinner med ytterligare en boll bakom linjen där Christopher Christensson(jag sitter faktiskt inte här och hittar på dessa namn) rundar Hagman men Sahlin jagar ikapp och reder upp.

4-1 blir slutresultatet. Med lite andra domslut och snabbare avslut hade det kunnat rinna iväg med ytterligare nån balja på slutet. Det här var inte värdigt ett topplag.

Matchanalys

Jag har redan passerat 1700 ord men om ni inte har somnat/slängt datorn i väggen tänkte jag sammanfatta lite.

Vi förlorar med 4-1 trots att det är väldigt tydligt att vi är ett bättre fotbollslag än Oskarshamn. Fram till 1-1 är vi en nivå bättre. Fram till 2-1 har vi spelövertag. Sen säckar laget ihop totalt. Sönderfallet börjar dock redan efter 1-1. Jag skrev i mina anteckningar när Leinar fick gult för snack strax efter kvitteringen ”minut 28, #44 ostbricka för snack, laget börjar tappa fokus” och nån minut senare ”borde inte #44 vara den som samlar ihop laget, inte tvärtom”. Laget tappade både huvuden och spel efter Oskarshamns första mål. Det tyder på orutin. ÖIS är serieledare och topplag, men det är en serieledare och ett topplag med många unga spelare som inte riktigt har ett topplags förmåga att lugnt spela sig till en stabil bortaseger mot ett sämre lag när man fått 1-0 gratis. Spelet stämde inte till 100% men man satt i förarsätet. Sen valde man att dra fram whiskeyflaskan ur handskfacket och duktigt rattfull ränna bilen rakt in i närmaste betongvägg.

Så grabbarna la krokben för sig själva idag. Därmed inte sagt att vi gjorde en bra match ens innan saker och ting barkade åt pipsvängen. Eller att Oskarshamn inte var begåvade i sitt sätt att genomföra matchen. Vi trillade boll bra första halvtimmen ungefär, men vi skapade ytterst lite även då, egentligen ingenting utav värde. Målet kom efter slarv från OAIKS mittback och påpasslighet från Stellan. Anledningen som jag ser det till att vi skapar så enormt lite är för det första att det kommer alldeles för lite löp i djupet. Visst backade motståndarna hem, men man kan ändå riva av lite bestämda löpningar så att deras backar måste vända sig om. För det andra väljer man nästan alltid att spela på första löpningen, på närmaste spelaren. Delvis på grund av att den andra löpningen aldrig kom, att spelarna som inte var närmast boll var alldeles för passiva. Sammantaget gjorde det att spelet blev plottrigt, vi försökte passa bollen hela vägen in i mål och fastnade till slut på motståndarben. Sen är man ju lite för sparsamma med skotten också, tror det var känslan i början att man var så mycket bättre att man ville lira ut Oskarshamn. Fel fel fel.

Försvarsmässigt var det inte bra. Alls. Vet inte om ni minns en match mot GAIS för nåt år sedan när Sahlin kom in och i princip spelade enbackslinje när vi tryckte på framåt i slutet. Idag kändes det nästan så trots att han hade tre man med sig där bak. Oskarshamn hade läst på sin läxa och satte boll efter boll bakom Leinar och Ingvarsson. Det kan inte varit en slump att bollarna ständigt hamnade där. Antingen hade de snackat om detta innan matchen eller så var det helt enkelt där ytan fanns. Anledningen till detta var två. Robins positionsspel som var vanvettigt. Och Leinars långsamhet. Han är en kämpe och ÖIS-hjälte. Han är stark som en medelstor isbjörn. Men han vänder lika snabbt som oskarshamnsfärjan. På land.

Antingen hade inte Lantz&co koll på vad Oskarshamn hade för spelartyper längst fram. Eller så var de naiva nog att tro att det inte skulle straffa sig att spela inlandsis-snabbe Leinar mot Oskarshamns tre djupledslöpare; Christopher Christensson, Anton Agebjörn och Ibrahim K Fofanah. Yep. Riktiga namn. Christensson och Agebjörn var de klart farligaste spelarna på planen sista tredjedelen och trion rev sönder ett offsideviftande ÖIS-försvar totalt. Lantz blev utcoachad så det stod härliga till och förstärker min bild av honom som en bra coach på träningsplanen och vid utveckling av spelarna, men en svag matchcoach. Confirmation bias eller uns av sanning? Han blev utklassad idag iaf. Oskarshamn satte metodiskt bollen bakom Leinar där Christensson kom farande. Sahlin städade en del. Oskarshamn sprang offside en del. Men när backlinjen släpper iväg så många löpare kommer det straffa sig. Till viss del var det såklart även mittfältets fel som efter en bra inledning tappade pressen på bollhållaren och lät smålänningarna få tid att måtta sina passningar.

En intressant detalj är Oskarshamns ensamme forward Fofanah. Han gick offside en hel del till hemmapublikens frustration, jag har ju snöat in på namnen och hans namn lämpar sig väldigt väl för att skrika i frustration eller som en uppgiven suck. Men vad han också gjorde genom dessa löpningar var att han rörde till den rödblå backlinjens offsideställningar vilket gav andralöpningen, generellt Christensson eller Agebjörn, fri gata.

På andra sidan planen hade ÖIS inte en enda djupledslöpare att tillgå(när jag skriver detta tittar Sandberg och Frasse upp bakom en soptunna och säger med frågande blick ”behöver någon en djupledslöpare?”). Stellan gjorde en helt ok match men gick ytterst sällan in bakom linjen. Och visst är det svårare när backlinjen sjunker. Visst är det svårare när motståndarna spelar försvarsspel öht. Men Oskarshamn hade före matchen släppt in 35 mål på 20 matcher, det är inte Milan anno 93 vi snackar här.

Mittfältet började ganska bra rent taktiskt. Tydliga roller centralt med Hawunger som ankare. Lindström som bollfördelare och Seb i anarkistrollen. Vi anföll nästan bara på Andres kant och efter några lovande första touch från Paulsson verkade han tappa lusten när han aldrig fick bollen. Vi vann fältet ganska överlägset fram till 1-1 då vi förlorade pressen och efter 1-2 blev det ju pannkaka.

Med allt detta sagt är vi tvivelsutan seriens bästa lag om man ser till kvaliteten i truppen. Det säger jag trots att jag inte kunnat se så många matcher i år som jag brukar pga av min placering i världen, men jag känner mig trygg i åsikten att vi har större kvaliteter än övriga topplag. Det vi saknar är hårdhet och taktisk slipning. Det vi saknar är spelare som kan lugna ned laget när det börja blåsa mot. Leinar bör vara en sådan spelare, idag såg han mest frustrerad ut av alla. Lindström är kapten men har en tendens att tappa huvudet och sluta göra sig spelbar när det svajar. Mourad är skadad. Och övriga är inga ledartyper. Den som såg mest ut som en ledare idag var Sahlin. Och den som fortsatt ville ha boll och spela klokt när resten av laget satte halsen i giljotinen var Andre, som väl är ungefär 12 år gammal(jag vet att han snart fyller 19, making a point).

Jag tänkte inte gå in på individuella recensioner. Är långt nog som det är. Återkommer eventuellt imorgon angående detta. I korthet var iaf Andre och Sahlin klart bäst enligt mig. Stellan ok. Seb började piggt men försvann totalt. Lindström likaså. Hawunger stabil tills han inte var det längre.

Bara en sak till. Min hang-up för dagen. Oskarshamn hade alltså Christopher Christensson, Anton Agebjörn, Ibrahim K Fofanah, Joakim Lengyel och Mergim Smakolli på planen. I truppen finns även Olle och Emil Dolk samt Papis Dembo Coly. Kvalitet. Jag tror att laget egentligen är en Max Lundgren roman.

Vi får hålla hårt i Carl Hawunger och Frantz Pangop.

Vi leder fortfarande serien!


'En Rödblå Serieledare Med Fukt Bakom Öronen' have 44 comments

  1. 28 september, 2014 @ 00:10 dagenham dave

    He he, härlig text! Lättar upp åtminstone min stämning denna becksvarta rödblå lördag.

    Svara

  2. 28 september, 2014 @ 00:15 öisarn1

    i bedrövelsen en härlig text
    objektiv och saklig
    hoppas du vill skriva mer referat:)

    Svara

  3. 28 september, 2014 @ 00:21 Sverre

    Janne Carlsson och UBK kommer att vilja vinna hemmaderbyt till varje pris så det blir ett krig på Ruddalen och kommer nog smälla rejält, är Super-Mourad tillbaka inför Derbyt?

    Svara

  4. 28 september, 2014 @ 07:22 Joel

    Tackar så hemskt mycket för intressant och bra skriven text för den som inte hade möjlighet att följa matchen! Stort cred!

    Svara

  5. 28 september, 2014 @ 08:23 Kvänum

    Fantastisk text, tack! Inte bara välskriven och underhållande, utan också goda analyser låter det som (jag såg inte matchen). Mycket som gick snett igår. Något av det värsta var att Stellan gjorde mål. Nu får han väl livstidskontrakt, plus att han startar mot utsikten, vilket är en katastrof. Spelar han som vanligt är vi en man kort från start.
    Hade Lantz spelat Robin Kacaniklic match efter match efter match hade han också gjort något bra undantagsvis, men man hade fortfarande sett att han är en spelare som inte är i närheten av att hålla.

    Svara

  6. 28 september, 2014 @ 08:42 Gabriel

    Sambadefensivs stjärna!

    Svara

  7. 28 september, 2014 @ 09:02 MJ

    Fantastisk text.

    När man läser tidningen idag så blir man lärt oroad. Lantz är trygg och Fredrik anser att vi är seriens bästa lag.

    Det börjar blir svårare och svårare att förklara för sonen att ÖIS faktiskt har varit ett bra lag en gång i tiden.

    Monumental skillnad på ÖIS stabilitet i år jämfört med 2012 då vi senast vann denna undermåliga serie.

    Svara

  8. 28 september, 2014 @ 09:33 Henning

    Stötta detta unga lag som har så många unga lovande spelare , dom leder faktiskt serien, var glada att vissa av dom väljer att spela med laget i denna som vissa kallar undermåliga serie för kassa löner, finns andra lag som ligger i högre serier som vissa av spelarna lätt kunnat välja men nu har dom valt Öis och vill inget hellre än att gå upp. Stötta istället för att spy galla. Öis lever på gamla meriter. Länge sen nu dom Öis presterade på hög nivå.

    Svara

  9. 28 september, 2014 @ 10:26 Tårtan

    Jovisst att spelare i ÖIS skulle kunna valt högre divisioner. De hamnar snarare i lägre divisioner när de lämnar ÖIS. ÖIS lever i en egen värld där alla spelarna är mer eller mindre stjärnor. Varför inte börja ha en mer realistisk syn på ÖIS? Lantz har inte haft kontinuitet med startelvan och därför har laget aldrig ”satt sig”. Detta hattande med att hela tiden utse nya startspelare för varje match är inte bra. Skapar osäkerhet och missämja i laget. Det märks tydligt på plan att alla aktar sig för att snacka. Nu måste det till en 7-hvtes uppryckning annars är vi ute.

    Svara

  10. 28 september, 2014 @ 10:32 Sigge

    Nog var det bättre förr med detta unga orutinerade ÖIS hade vi även åkt ur Superettan snabbare än en anka bajsar, kanske går vi upp för tidigt?

    Svara

    • 28 september, 2014 @ 11:58 fredde

      Det straffar sig att ta in spelare köksvägen i laget.

  11. 28 september, 2014 @ 10:43 Anonym

    En alldeles för orutinerad tränare Lantz
    Som inte har förmågan att stänga matcher
    Och en övervärderad lagkapten Lindström som
    Springer och gömmer sig . Hur ska det här sluta?

    Svara

    • 28 september, 2014 @ 11:32 Anonym

      Alla måste träna hårdare o springa mer. Sluta leka proffs det är allvar nu!

  12. 28 september, 2014 @ 12:43 Daniel

    Ville bara tacka för en mycket fin text! Gillade särskilt analysen om springandet på bollar i djupled du pratar om. Vore inte vara så svårt för Lantz att köra det på träningarna och elda igång killarna att vara lite mer alerta i vändningarna när man får dem.

    Svara

  13. 28 september, 2014 @ 15:01 Henning

    Stötta bara. Finns kvalité i laget. Vissa spelare kommer naturligtvis inte att nöja sig med div 1. Klubben har själv satt sig i denna situation efter att köpt dyra överbetalda spelare som inte presterat och är sämre än vissa av dom som spelar nu. Öis har sig själv att skylla.

    Svara

  14. 28 september, 2014 @ 17:31 Zorich

    Tycker det är lite väl mkt domedagsprofetia. Naturligtvis ska vi vinna mot ett bottengäng, inget snack om det. Sett över en hel säsong har samtliga lag enstaka bottennapp där allt låser sig. Av de matcher jag sett live i år ser det ut som att laget har potential, men det knyter sig lit och läget känns allmänt oroligt.
    Å andra sidan är det inte konstigt med tanke på hur unga killarna faktiskt är. De är troligtvis inte vana med den press de utsätts för just nu. Hela fotbollssverige kräver mer eller mindre att ÖIS ska ta hem div 1 södra. Allt annat vore katastrof. Att som 18 åring gå ut och prestera med det det kravet tror jag ibland kan bli lite mkt.

    Vems är felet att spelet ser knackigt ut? Tror inte det går att skylla på en person. Måste ändå säga att jag tycker Lantz gör det ok med tanke på förutsättningarna. Spelare som går sönder till höger och vänster i kombination med ungdomlighet är inte det lättaste att reda ut.
    Mourads skada innan seriestart är givetvis mycket kännbar då mycket skulle kretsa kring den fd ”stjärnan” och tillika hemvändaren.
    Utifrån det tycker jag faktiskt nästan att vi har överpresterat. Övriga spelare i truppen har föga eller mycket lite erfarenhet från spel i högre divisoner.
    Tycker vi har haft en hel del tur i vissa tidigare matcher. Dom säger att bra lag har en visst mått av tur och det innbär kanske att vi är ett någorlunda bra lag men inte mer.

    Stryp avgå snacket. Det är bara tröttsamt. Vi är väl en av klubbarna som gjort oss av med flest tränare de senaste 10 åren? Att det allt som oftast är oroligt hos ÖIS kan knappast bero på tränaren då det är ett återkommande inslag.
    Låt Lantz fortsätta jobba i lugn och ro. Förhoppningsvis var senaste matchen en väckarklocka. Det räcker inte med att bara ställa ut skorna, man måste kämpa också.
    Det hoppas jag grabbarna fick en påminnelse om senast.

    För övrigt kan jag bara påpeka att det är tragiskt att se Luca M i Kiken. Det var en spelare jag verkligen gillade då det begav sig. Jag hade gärna sett honom i den rödblåvita tröjan kommande säsong. Gör man 18 mål, oavsett serietillhörighet, då är man har man något. Hoppas att ÖIS kan knyta till sig honom igen…

    Z

    Svara

    • 28 september, 2014 @ 18:58 Voldemort

      Word!

    • 28 september, 2014 @ 19:26 Vergilius

      Verkligen inte meningen att låta som en domedagsprofet. Jag tror att vi tar serien, som jag skriver är vi seriens bästa lag. Det här är en match som analyseras. Därmed inte sagt att det inte finns brister. Varav några visade sig igår. Hade våra spelare varit mer härdade och rutinerade tror jag vi redan avgjort serien, tycker den tekniska nivån är så pass mycket högre.
      Jag vill absolut inte att Lantz ska avgå, men jag tycker det finns saker att förbättra i hans coaching.
      Jag är av åsikten att gör man en svag insats ska den kritiseras. Förhoppningsvis kan man även hitta bakomliggande orsaker och förbättra dessa. Det är så man utvecklas.

    • 28 september, 2014 @ 20:36 1887 Uddevalla

      Delar Zorichs uppfattning. Vi har de spelare vi har och som vi har råd med. 2012 hade vi tur med skador medan vi i år haft motflyt. Vi leder ändå fortfarande serien. Vi har en god chans att vinna den och att gå upp. Förhoppningsvis gör vi det och kan sedan skrapa ihop tillräckligt med pengar för att förstärka med några spelare för att hänga kvar och etablera oss i Superettan.

    • 28 september, 2014 @ 21:40 DrJonas

      +1

    • 29 september, 2014 @ 10:15 Bellman

      Instämmer med Z! I stort sätt tycker jag att vi har överpresterat i år och överlag är jag grymt nöjd med lagets spel. Att det sedan kommer en och annan plattmatch med detta unga lag är högst rimligt.

      Potentialen som finns i ÖIS är stor. Visst behöver man bli jämnare, men låt det få ta lite tid.

      Det är tramsigt att börja såga laget och tränaren vid fotknölarna varje gång man förlorar (obs jag avser inte din text vergilius som jag tycker var mycket bra).

      Nu fokuserar vi på 3 poäng mot Kiken och ett massivt ÖIS-stöd på läktaren!

  15. 28 september, 2014 @ 19:39 Anonym

    Skönt att du har tid att skriva om genomklappningar. Men nu börjar jag fundera på vilka spelare har vi att tillgå i nästa match, har tappat kontrollen på alla avstängningar och skadade spelare.
    Jag kan tänka mig att det blir storpublik mot utsikten , finns risk för lapp på luckan ( hur många tar de in?) är det biljettkassa eller förköp. Skall bli skitkul.

    Svara

    • 28 september, 2014 @ 20:34 Gabriel

      De som inte får plats får klättra upp på taket.

    • 30 september, 2014 @ 04:12 Anonym

      Runt 3000 enligt ”Kiken”

  16. 28 september, 2014 @ 22:39 Berra

    Vinner Utsikten derbyt ligger vi pyrt till stor risk för en total mental kollaps och blyfötter :-(
    Men det kommer förstås inte hända eller???

    Svara

    • 29 september, 2014 @ 09:00 The Spartan

      Det mesta verkar vara virrigt och uppgivet i ÖIS just nu. Inte ens hemsidan är uppdaterad med matchreferat, eller är klubben numera så bakom flötet att man inte längre skriver referat om förlustmatcher eftersom spelarna kan bli ledsna? Mycket av snacket här handlar ju alltid om att inte skriva saker som kan få spelare att börja grina. Fan vilken idiotförening vi håller på att bli. Bara en jävla massa dösnack om allt och inget.

    • 29 september, 2014 @ 11:57 Bellman

      Uppgivet? Såg du Trollhättan-matchen? Har inte sett ÖIS så bra på många år!

      Att hemsidan uppdateras dåligt är såklart trist, men vi har inte direkt råd med massa personal. Skulle inte du kunna lägga någon timme per dag att fixa det, hade varit kanon!

    • 29 september, 2014 @ 12:18 The Spartan

      …matchreferat är väl ändå A-prio på hemsidan… (Trollhättan har gett upp ännu mer än ÖIS eftersom klubben konkar – därför framstod ÖIS som ”bra” i matchen.) Mot nyktra lag har vi fortfarande förtvivlat svårt och vinner mestadels på tur och uddamål. IFK Uddevalla spelade ut i ÖIS i förrförra matchen, och gudarna skall veta att IFK Uddevalla är sunkiga.

    • 29 september, 2014 @ 13:23 Anonym

      Spelade ut skulle jag inte vilja påstå. Snarare att de utnyttjade ÖIS misstag gång efter annan.
      Problemet som jag ser det är att vi saknar naturliga ledare på planen. Där hade vi behövt Mourad. Hoppas innerligt att han kan vara med och bidra nu när det drar ihop sig.
      2012 hade vi Sebastian Johansson som det naturliga kittet på mittfältet. En spelare med massor av rutin som gav de övriga i laget det där lugnet man behöver när det hettar till.

    • 29 september, 2014 @ 14:07 Stellan Lantz

      Gillar Mourad, men tycker nog inte han var den ledare vi hade behövt i do or die-matchen mot Värnamo förra året. Loj och extremt Zlatan-uppgivet kroppsspråk – med andra ord som Mourad är när han är som sämst. Däremot är han väldigt bra när han är bra, men det syntes tyvärr inget av i den avgörande matchen mot Värnamo.

    • 30 september, 2014 @ 02:35 Patrasket

      Förlåt att jag svär i kyrkan men Mourad är så jävla överskattad. Ses som någon frälsare. Han var otroligt blek när det drog ihop sig förra säsongen. Har en stor tendens att falla ur matcher.

  17. 29 september, 2014 @ 18:16 Truls

    Ja.. För Mourad var verkligen den enda i den matchen som var dålig. Seb Johansson gör Anonym ovan däremot en väldigt bra analys av. Hade vi haft honom i superettan hade vi klarat oss. Det är jag helt övertygad om.

    Precis som du säger så är det också det som fattas i år på mitten. Lugnet. Kylan. En som håller i och får laget att andas i mellan varven. Speciellt som det är tydligt att vi har dalar i matcherna så hade det behövts ännu mer. Spela lite skit i 10-15 minuter måste man få göra men då gäller det att spela bra skit. Där var Sebastian Johansson expert.

    Svara

    • 29 september, 2014 @ 20:48 Anonym

      Mourad – avdankade spelare på dekis, är det verkligen det som skall rädda ÖIS? Då är vi ännu värre illa ute än jag trodde. Kiken kommer krossa oss med lite otur, vilket sannolikt kommer att ske då ÖIS snart måste ha tömt sin tur-kvot. Vi har fortfarande inte spelat en match där vi haft oturen emot oss.

    • 30 september, 2014 @ 09:05 Anonym

      Ja.. Det är det. För som det ser ut nu så har vi ingen stabilitet och det är just rutin och gedigna spelare som gör match efter match utan att dippa totalt. Därmed inte sagt att vi ska satsa som vi gjort på våra unga. Dom är bra. Men om du tror att vi ska klara oss i superettan eller ens vinna den här serien lätt med ett gäng 19-åringar så tror du fel.
      Just därför vi klappar ihop i matcherna.
      Avdankad eller på dekis vet jag inte om han är heller. Huvudsaken är att han spelar bra. Det har han gjort i dom matcher han spelat.
      För övrigt tycker jag vi haft ganska mycket oflyt i vissa matcher i början på säsongen där vi dominerade kraftigt och skapade mängder med chanser och fick bara oavgjort.
      Det finns alltid en annan sida på myntet.

  18. 29 september, 2014 @ 23:02 Filli

    Ja vad skall man säga. Det är inte en endaste sekund som ÖIS låter en ta det lite cool och njuta. Ett långt lidande.
    På lördag hoppas jag vi tar vårt ansvar och tar över Utsiktens sketna arena och visar att ÖIS själ är vi supportrar och att vi är så mycket bättre än vår inkompetenta ledning.
    Nu stöttar vi laget och reser oss tillsammans, är så jävla trött på alla sega supportrar utan engagemang runt klubben. Sjunga är det minsta man kan göra.

    Svara

    • 29 september, 2014 @ 23:39 Anonym

      Men du , tar över Utsiktens arena …. Nu har du nog missuppfattat det litet ,vi spelar i div 1 .

  19. 30 september, 2014 @ 02:37 Patrasket

    Någon som vet vad Ruddalen tar? Ingen risk för lapp på luckan va? Kan ju bli 4000 i alla fall.

    Svara

    • 30 september, 2014 @ 04:20 Anonym

      3000

    • 30 september, 2014 @ 05:58 Gabriel

      Jag tänker inte missa matchen även om det är fullt. :D

    • 30 september, 2014 @ 16:13 Christian

      Det kom väl över 2000 förra gången, så att det skulle komma 3000 nu skulle jag inte ta för alltför osannolikt. Utsikten är ju ett bra mycket bättre lag nu – och det är en ren seriefinal.

  20. 1 oktober, 2014 @ 16:54 DLast

    Fin text! Leinar må kunna nicka in mål men är inte stabil nog för startelvan. Varför får inte Bratt fortsätta? Är jäkligt imponerad över hans mittbacksspel. Snabb bra tajming och grym spänst som gör att han vinner en hel del nickdueller trots sin längd.

    Någon som vet om solidtango kommer sända ifall det blir lapp på luckan menar jag?

    Svara

    • 1 oktober, 2014 @ 22:21 Ålefeskar'n

      Allt kan va’ över på söndag. ÖIS kvar i ettan och konkar. Lallaren Thorzzon sitter med gården när bostadsbubblan dessutom spricker. Hujja…

    • 2 oktober, 2014 @ 13:59 Voldemort

      Å Gais förlorar kvalet, åker ned i S1 och konkar likväl. Verkar ju inte som om Ängelholm räddningsplankan kommer att hjälpa er då de förmodas fixa säsongen ut? Nä, gå du hem ålefeskarn, dra i dig en makrill o några öl o gå å lägg dig så kanske du tänker något klarare tankar. Nästa år får du hålla på Utsikten istället. I S1….

    • 3 oktober, 2014 @ 13:08 Gabriel

      Väl rutet, lord. :D


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se