Fredrik Andersson: ”Känns att det går framåt”

Sambadefensiv pratade också med Fredrik Andersson efter 2-1-segern över Motala.

Man skulle kunna säga att du var lite av matchhjälte.

– Jag fick göra en bra räddning i mitten på andra, det var skönt att få nypa den. Vi var så dåliga efter paus att det inte liknar nånting. Men tre poäng var det viktiga och nu sätter vi press på Utsikten.

Vad hände därute?

– Det är som hela året, vi gör en bra halvlek, men inte en hel match. Det är helt bedrövligt, vi skulle ha dödat den här matchen mycket tidigare, så det måste bli bättring.

Vad beror det på?

– Vi kanske inte ska prata så mycket om det i paus, att vi har varit bra och ska fortsätta jobba. I stället kunde vi testa på att få skäll även om vi varit bra eller inte.

Du har varit väldigt duktig i år.

– Det har funkat bra. Vi har haft ett väldigt stabilt försvarsspel och inte släppt till så många chanser: Förutom Motala och Lund borta, så har vi släppt in åtta mål på 16 matcher, det är riktigt bra och vi har ändå använt en hel del olika spelare.

Det hänger på dig också?

– Lite får man väl ta åt sig äran, jag har gjort några bra räddningar i vissa matcher, man har kanske räddat nån poäng till laget. Jag ska ju också bidra, så det är skönt när man får göra det.

Du är väldigt blygsam…

– Det här är min första säsong på elitnivå som förstamålvakt, så man ska inte sätta sig själv på nån pedestal.

Har du utvecklats mycket?

– Det känns att det går framåt, att man är duktig och duger på den här nivån. Hoppas att inte så många var oroliga när Peter försvann, utan att man litade på mig och det känns som man gjort det.

Är det rutin som är nyckeln?

– Ju fler matcher man får desto bättre. Jag är inte speciellt nervös av mig utan jag är rätt lugn, försöker inte överarbeta situationer utan sprida mitt lugn till hela laget. Sedan pratar jag rätt mycket på plan och kanske är den som skäller mest på träningar också.

Och efter Motalas mål.

– Ja, att han får vandra där i tio meter ända till straffområdeslinjen och få sikta in sig, det får inte hända. Vi måste kliva in i press, tar man en löpning bakom så får han försöka göra ett instick i så fall. Det är för dåligt försvarsspel från oss.

Du är snabb med att sätta igång spelet.

– Det sitter i ryggmärgen, snabbt ut till straffområdeslinjen och försöka hitta nån. Jag brukar försöka sätta igång spelet snabbt även vid insparkar och det ledde till straffen mot Halmia, annars kan det också ge lite heta chanser om man kan trycka ner motståndarna.

Du var inblandad i en straffsituation.

– Det var Bratt som nickade in deras nr 14, sedan kom jag i situationen efteråt, men domaren hade en väldigt hög nivå och tillät mycket, så det smällde många gånger.

 

 


'Fredrik Andersson: ”Känns att det går framåt”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se