Hypotetisk gissningslek inför söndagens måstematch

Startelva, ÖIS - IS Halmia

Förra helgens mållösa match mellan ÖIS och Kristianstad innebar att Utsiktens BK gick om ÖIS i tabellen tack vare sin vinst mot Qviding på Valhalla IP. Nu spelar ÖIS för första gången sedan omgång 13 match före Utsikten och kan därmed sätta lite press på uppstickaren från Västra Frölunda. Utsikten åker nämligen inte till Örjans vall för mötet med IS Halmia förrän på onsdag.

En vinst i morgon innebär därmed åtminstone en garanterad tillfällig serieledning. Då ska dock det lag som stått för årets hittills starkaste insats mot ÖIS besegras. Matchen mellan Motala och ÖIS vid Vänerns strand senast innebar årets största nederlag. 0-3 i ändalykten och en överkörning av större mått eldade möjligtvis på en revanschlusta som gjorde att våren blev förhållandevis lyckad. Fast faktum kvarstår. Vinst i den matchen och serieledningen hade vår nu.

Hemmastarka Motala

Motala på hemmaplan är en sak, bortalaget Motala är betydligt svagare än hemmalaget. Hittills i år har man bara mäktat med en seger på nio försök. Visserligen står en trea i kolumnen för oavgjorda matcher men resultatraden på bortaplan får ändå ses som den främsta anledningen till lagets kräftgång i tabellen. På hemmaplan har laget fem vinster och bara en förlust.

Den främsta anledningen till att nykomlingen ändå hänger med så bra som man gör i tabellen är utan tvekan Ibrahim Alushaj. Anfallaren ligger för närvarande trea i skytteligan med sina 14 mål strax efter Luka Mijaljevic och Salif Camara Jönsson som båda gjort 15 mål. Imponerande facit då ingen av de tre har några straffar på sitt samvete.

Kvickfotade Alushaj lär bli ett hot mot den rödblå backlinjen imorgon oavsett vilka som får chansen i mittförsvaret.

Nygammalt mittbackspar

Då jag befunnit mig i Stockholm under lördagen har jag inte kunnat bevittna någon träning och därmed blir starlevan högst preliminär. Om statistiken stämmer på öis.se så är Hannes Sahlin avstängd i söndagens match. Varningen han fick i Kristianstad var hans tredje för säsongen och det innebär att han är avstängd mot Motala. Därmed lär vi få se ett mittbackspar bestående av Adam Rosén och Tobias Bratt. Firma Rosén/Bratt skördade stora framgångar under Hannes skadefrånvaro och borde i en logisk värld fungera väl mot Motala. Bratts snabbhet behövs mot Ibrahim Alushaj och Adam Roséns huvudspel behövs alltid.

Med det är backlinjen så gott som spikad. För så länge inga oförutsedda skador på någon av lagets ytterbackar har kommit i veckan lär den se ut som vi gissat.

Mittfältet och anfallet är ju som vanligt det absolut svåraste att sia i. Men om vi utgår ifrån att Lantz håller fast vid sitt 4-5-1 så är i alla fall innermittfältet intakt. Då har vi yttrar och spetsforward kvar.

Om vi ska utgå ifrån att Daniel Paulson får fortsätta, vilket han med största sannolikhet gör. Inget kan få Marcus Lantz att flytta på Paulson. Så har vi egentligen bara högerkanten och den där anfallaren kvar.

Magkänslan säger att Marcus Lantz inte litar på Frantz Pangops förmåga som ytter och istället föredrar den trofaste och hårt jobbande André Nilsson framför den lite mer oberäkneliga Pangop. Vi säger därför att André får ta hand om högersidan.

Vem får då spela på topp. Mathias Strinäs fick chansen senast men tog den inte. Stellan tog den som inhoppare matchen innan men verkar inte vara den spelartyp Lantz föredrar längst fram. Öppnar detta för Nicolas Sandberg månne?

Sandberg var enligt uppgift småskadad och stod över träningen i måndags. Därmed är det oklart om Marcus Lantz anser att han tränat tillräckligt i veckan för att vara redo att starta. Visserligen har spelare stått över träningar dagen innan match och ändå spelat. Men när läget är så jämnt som det nu är om platserna i anfallet så lär träningstid vägas in när det ska tävlas om startplatserna.

Därmed är följande elva den mest troliga:

Motalaelvan hemma

 

Mathias Strinäs verkar vara populär hos Marcus Lantz och om fallet var sådant att han löpte sig till en mängd lägen mot Kristianstad men bara inte lyckades omvandla dessa i mål är han värd en ny chans. Han är inte på något sätt ultimat som ensam anfallare. Han är egentligen lite för liten för att vara ultimat i rollen men hans rörelse och fina spelsinne gör att han är fullt duglig i den svåra rollen.

Det ni läst nu mina vänner var en högst hypotetisk rapport inför morgondagens match. Ibland blir det så. Vi ses imorgon på Valhalla IP klockan 17.00.

Heja ÖIS!


'Hypotetisk gissningslek inför söndagens måstematch' have 8 comments

  1. 6 september, 2014 @ 21:30 Malte

    Träffade Sören idag och nico är inte med imorgon. Fortfarande småsjuk

    Svara

  2. 6 september, 2014 @ 22:15 Limpan

    Hannes Sahlin meddelade på twitter att han är avstängd imorgon så din iakttagelse var helt korrekt Felix. ;)

    Svara

  3. 6 september, 2014 @ 22:20 Sektion LM

    Hade gärna sett Frasse istället för Strinäs. Gärna klar och övertygande seger imorgon. Känns obehagligt med Utsikten…

    Svara

  4. 7 september, 2014 @ 09:20 Greger

    Vätterns strand.

    Svara

  5. 7 september, 2014 @ 13:16 Gabriel

    Alushaj behöver vi stoppa. Tänkte skriva skit om honom här men vet att han bara blir extra tänd då så jag gör inte det!

    Svara

  6. 7 september, 2014 @ 20:35 Gabriel

    Alushaj var inte så bra. Iallafall inte på det han brukar, mål.

    Svara

    • 7 september, 2014 @ 20:54 Douglas Cartland

      Vem var nummer 10 i Motala? Var djupt imponerad av honom vid ett flertal tillfällen (speciellt vid reduceringen).

    • 7 september, 2014 @ 22:26 Gabriel

      Abdulrahman. Ex Elfsborg och GAIS.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se