Marcus Lantz: ”Fega spelare vinner inga matcher”

Vi talade med Marcus Lantz efter att ÖIS hade utklassat Trollhättan inför 5 969 åskådare.

Kommentar till matchen.

– Kanske den bästa 90-minutersmatch vi gjort på hela säsongen. Vi får ihop helheten, som vi vii ha det. Vi vill spela den här fotbollen och det har vi gjort i många matcher – men bara i 45-60 minuter.. Nu gör vi det hela tiden och det är härligt.

Hur fick du det att fungera en hel match?

– Vi ska tro på det vi gör och inte känna nån oro eller ängslan. När vi har lett med 2-0, så har 2-1 kommit och det har blivit oro i laget. Vi har pratat mycket om det, jag brukar säga att fega spelare vinner inga fotbollsmatcher, utan man måste våga hela tiden. Det var kul för killarna att de fick visa den stora publiken vad vi kan när vi spelar på en bra nivå.

ÖIS gjorde ett miniryck i tabellen.

– Det kan man säga, vi sätter de andra lagen under tryck nu. De vet att för varje poäng, som de tappar detso tuffare blir det. Vi sitter i den positionen vi ville. just nu känns vi ganska bekväma med det vi håller på med.

Fortfarande en match i taget?

– Ja, vi såg hur det gick mot Uddevalla senast, en väldigt dålig plan och de fightades i 90 minuter. Vi fick bara en pinne, men den kan visa sig vara viktig i slutändan. Nu ska vi till Oskarshamn och de kämpar för att hålla sig kvar, de har en lika dålig matta och kommer att kriga hela matchen, så vi vet om förutsättningarna.

ÖIS har varit väldigt skadedrabbade i år.

– Man vill ju ha alla tillgängliga, men det hör ju till. Vi är trygga med det vi håller på med, har en spelidé, killarna vet exakt vad de ska göra på varje position. Det gör att det fungerar bra, när näste man kommer in och göra ett lika bra jobb, det är en trygghet att ha.

Problem att ta ut startelvan?

– Vi har fått byta en del på mittbackarna och det är inte optimalt, men det har varit skador och avstängningar. Vi har också fått byta på centrala mittfälteet, vilket inte heller är bra. Man vill ju ha en centrallinje, som fungerar. De som har kommit in har dock gjort det väldigt bra och vi har bara två förluster på 20 matcher, 20-4 i målskillnad på hemmaplan och obesegrade i 10 matcher. Vi är bra helt enkel!

Carl Hawunger?

– Carl gör det bra, samma där; han kommer in och är trygg i den rollen, han vet vad han ska göra, så det är inga konstigheter. Jag är inte det minsta orolig, jag vet vad han kan.


'Marcus Lantz: ”Fega spelare vinner inga matcher”' have 13 comments

  1. 23 september, 2014 @ 07:56 Superettan

    Imponerande insats från nästan hela laget. Finns det något att önska så är det en vass anfallare. Stellan var i stort iskall hela tiden, varför kom inte bytet av Nico tidigare?
    I övrigt en stark insats, Jacob E var absolut bäst på plan. Har svårt att se hur Utsikten skulle klara av att ta sig förbi. Ser fram emot seriefinalen på Ruddalen.

    Svara

    • 23 september, 2014 @ 08:31 Anonym

      Håller med. Nico såg däremot bra ut på den korta tid han fick, även om det var ett försvar i spillror han ställdes mot. Ett bra ryck på högerkanten och assist till en nick som sånär gått in, samt att han var nära mål själv på ett inspel där han var nära att lyckas vinkla in bollen. Det var mer på en knapp kvart än vad en viss annan spelare hann med på omkring 80 minuter.

    • 23 september, 2014 @ 16:08 Gerpa

      Kan absolut hålla med att Stellan inte levererar det han ska dvs mål men samtidigt är det svårt att motivera ett tidigt byte när laget gör 4 mål på 50 minuter. Stellan spelar lägre än Nico och bidrar till balansen i laget på ett annat sätt. Men sen kroknade han ytterligare mot slutet och då var bytet klart rätt. Tycker inte att man kan klaga på Lantz igår. Han gjorde det som förväntades av honom.

      Sen hade jag personligen velat se Hedman på plan från start för jag tycker att han har kvaliteer som ingen annan i laget har. Han kommer dock inte kunna hänga med tempot i SE om/när vi går upp. Tror att han lämnar efter säsongen…

      Kapitel: Utsikten
      Nu kommer Janne C visa att han är en dålig tränare i motgång. Hans största styrka sitter i att skapa gemenskap men någon större fotbollstränare är han inte. Nu har Kiken börjat svikta och om de inte lyckas vinna i nästa omgång kommer de att krokna rejält tror jag. Janne C har inte förmågan att göra de fotbollsmässiga förändringar som krävs. Har inte sett Kiken men jag undrar förstås också: Har Luka tappat formen?

    • 23 september, 2014 @ 17:05 Anonym

      Bättre balans med Stellan? Ha, ha vilket jävla nonsens!

    • 23 september, 2014 @ 17:46 Gerpa

      Anonym: Moget inlägg. Argumentera konstruktivt verkar du inte kunna.

      För övrigt skrev jag inte bättre balans utan balans på ett annat sätt. Titta på hur Stellan respektive Nico är vända och var i banan de står vid uppspelen. Nico; oftast med näsan mot motståndarens mål eller springandes längs med backlinjen. Stellan oftare vänd mot eget mål och betydligt lägre än Nico. Jag värderar inte om det ena är bättre eller inte. Men jag utgår ifrån att Lantz vill ha en spelare som tar ner och spelar tillbaka för att ge resten av laget tid att flytta upp. Nico kvaliteter är mer nyttiga i kontrings- eller djupledsspel. Sen kan man önska att Stellan gör (fler) mål för det är hans uppgift som anfallare. Men om man slutar stirra sig blind på det utan värderar hela hans spel så var han inte alltigenom rutten igår. Och som sagt. Så länge laget gör 4 mål på 50 minuter och har bud på fler så är det svårt att motivera ett byte.

      Men klart. Har man bestämt sig för att dissa en spelare så gör man väl det av princip till slut. Klaga är klart lättare än att vara konstruktiv i sin kritik.

    • 24 september, 2014 @ 15:05 Bosse

      Bra svar!

  2. 23 september, 2014 @ 11:50 Daniel K

    Jag älskar Nicos inställning då han får ett utbrott och skäller ut Paulsson i 92 minuten då han inte lägger bollen i djupet!!!
    Utgår ifrån att Nico startar nästa match.

    Svara

  3. 23 september, 2014 @ 12:57 Gabriel

    Inte fega tränare heller. ;)

    Svara

  4. 23 september, 2014 @ 18:29 Voldemort

    Allt var lysande igår utom för en jävla flane på sektionen jag är på står och skäller på assisterande domaren hela jävla tiden trots att han vinkar rätt hela tiden. Någonstans får man väl ändå fan ha någon självkritik och fotbollskunskap? Speciellt bör man lära sig offsideregeln. Kan man inte den skall man hålla käft. Bara för att man är Öis har man inte rätt hela tiden och det måste vi väl som supporters förstå? Sluta gnälla på domarna. Speciellt när dom gör rätt. Den enda domare som är värd att skälla ut redan innan han har blåst igång är Antti Kanerva. Han ger inkompetent domare ett ansikte ……

    Svara

    • 23 september, 2014 @ 19:43 Gabriel

      Sa ingen till honom? Kanske inte var läge då han kanske var påverkad? Saknar att fler säger ifrån men förstår att de inte gör det då vissa kan vara farliga att säga till.

    • 23 september, 2014 @ 20:28 Voldemort

      Det är väl en gammal BH gubbe….vissa av dom ”äger” ju läktaren med sin putslustiga humor, har sitt lilla harem med sig och är helt jävla hemmablinda..är precis som att gå på en Frölunda Indian match.

    • 24 september, 2014 @ 07:28 Gabriel

      Hahaha. :D
      Jag tror jag vet vilka du menar…

    • 24 september, 2014 @ 14:47 Voldemort

      Å så har fanskapet en för trång keps på sig också….kanske förklarar trångsyntheten? :-)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se