Det spelades en match i Uddevalla under måndagen

Det var längesedan uppladdningen inför en ÖIS-match var så tyst och trött som den inför måndagens match mot Oddevold. Matchen som inför säsongen såg ut att bli årets bortamatch och en eventuell guldmatch.

Nu är det ingen som riktigt orkar bry sig det finns viktigare saker runt hörnet.

Det gäller sannerligen inte bara publiken. Matchen i Uddevalla var en uppvisning i sömnigt försvarsspel och oinspirerat anfallsspel.

Matchen inleddes med att ÖIS tillät sina motståndare att gång på gång lyfta in bollar bakom backlinjen för sina anfallare att springa på. Då och då var dessa anfallare inte offside. Som tur var för ÖIS del var ingen av dessa anfallare tillräckligt bra för att utnyttja lägena som dök upp.

Istället försökte man med inlägg mot en spelare på bortre stolpen. Det fungerade varje gång men spelaren lyckades ganska sällan få en bra träff på bollen. Men trägen vinner och tillslut lyckades Liridon Selmani i hemmalaget få träff på bollen som studsade över Fredrik Andersson. 1-0 var ett faktum. Publiken applåderade pliktskyldigt. Det var ju ändå match.

Inte så långt därefter kvitterade Johan Hedman. En passiv Oddevoldsbacklinje kom inte upp i press och Rotebros finest kunde kontrollerat trycka in 1-1 nere vid målvaktens högra stolpe. Kontrollerat, hårt och ett litet finger till Marcus Lantz som hållit honom långt nere i frysboxen under hösten.

Efter målet fortsatte matchen svänga fram och tillbaka och båda lagen ägnade mest kraft åt anfallsspelet samtidigt som försvarsmissarna avlöste varandra. ÖIS var ytterst nära ett ledningsmål men istället var det Oddevold som återigen tilläts göra mål genom Liridon Selmani. I en tilltrasslad situation kunde anfallaren tillslut få tag i bollen, vända upp och dunka in lädret bakom Fredrik Andersson.

Hemmalaget fick dock inte gå till pausvila i ledning då Robin Ingvarsson ville annat. Högerbacken fick bollen vid mittplan och drev ner mot hörnflaggan för att slå ett inlägg. Istället för att slå inlägget på utsidan av sin försvarare vände han istället om och skruvade in bollen i det bortre krysset. Vackert som en dag och 2-2 var resultatet när lagen gick ut för pausvila.

Andra halvlek

En regnigare andra halvlek än den första bjöd inte in till något skönspel direkt.

ÖIS lyckades dock skärpa till sitt försvarsspel en aning och en bit in i andra halvlek (matchklockan var sönder, därav de diffusa tidsangivelserna) gjorde Nicolas Sandberg 3-2 till ÖIS. Sebastian Ohlsson slår en hörna som når David Leinar på den bortre stolpen. Leinar nickar in bollen i mitten där Nicolas Sandberg står och kan skalla in ledningsmålet. Likt Johan Hedmans mål kändes även detta som en revansch. Nicolas Sandbergs relation till ÖIS är speciell. Tyvärr verkar hans relation med Marcus Lantz inte vara lika god. Trots besvär i anfallet har Nicolas inte fått mycket speltid under hösten och att döma av hans firande var detta något han längtat efter länge.

Strax efter målet görs matchens sista byte. George Mourad går ut till förmån för Frantz Pangop. Ännu en spelare som varit i frysboxen. Tyvärr blir bytet ödesdigert för matchens utgång.

När Robin Ingvarsson sedan skadar ljumsken återstår inga byten och ÖIS får avsluta matchen med en man mindre. Detta straffar sig då Oddevold i den 91:a minuten gör 3-3 på nick.

Det var en kväll i Uddevalla det. En kväll ingen kommer minnas.

En meningslös match i väntan på allvaret.

Det där jävla kvalet.


'Det spelades en match i Uddevalla under måndagen' have 36 comments

  1. 28 oktober, 2014 @ 09:13 Lanslarke

    Betydelselöst, som du säger Felix. Ändå irriterande att återigen tappa ledningen i slutet. Det känns som vi alltid tappar ledningar. Nu gör vi kanske inte det riktigt varje gång, men vi ger i alla fall alltid motståndarna chansen.

    Någon gång vill jag se ÖIS stänga igen fullständigt. Motståndarna ska gå in ien vägg vid mittlinjen. De ska inte ostört få gå fram och slå de där inläggen. Då har försvarsspelet redan misslyckats.

    Svara

  2. 28 oktober, 2014 @ 09:32 Hocus Focus

    Ja det borde ju inte vara så omöjligt att stänga en match sista 5-10.
    Kan alla italienare så borde vi kunna också.
    Följetången Stellan i startelvan fortsätter.
    Tror att han har spelat ur sig själv nu, bra inhopp av Nico dessutom.
    Följetången Hedman fortsätter.
    Intressant att han alltid gör poäng när han är med.
    Nu får vi slipa på defensiven för i ett kval går det antagligen inte att spela ”optimistiskt”.

    Svara

  3. 28 oktober, 2014 @ 09:40 Lasse

    Ryktas om konkurs ifall vi missar kvalet, är det verkligen så jäkla illa?
    Kan en sportchef (fd.Agent) driva en klubb till avgrunden så snabbt det känns otäckt :-(

    Svara

    • 28 oktober, 2014 @ 10:38 Daffy

      Du får gärna komma med en källa till det där påståendet. Tror absolut inte att det rör sig om någon konkurs ifall vi blir kvar i Division 1.

    • 28 oktober, 2014 @ 13:38 Gabriel

      Konkurs är inte omöjligt. Jag har också hört dessa elaka rykten från olika håll… Hoppas de ljuger.

    • 28 oktober, 2014 @ 19:58 1887 Örgryte

      Tror inte det är så illa så de skulle bli ko kurs, tror däremot att man måste minska truppen nästa år

    • 29 oktober, 2014 @ 21:34 Anonym

      Qviding är ute efter Hawunger Hörde Jag. Nån som vet mer?

  4. 28 oktober, 2014 @ 11:55 Filli

    Varför skulle det inte bli så? ÖIS missköts. Sluta blunda.

    Svara

    • 28 oktober, 2014 @ 12:10 Greger

      Jo, men från misskötsel till konkurs är det ändå några steg. Även helvetet har grader.

    • 28 oktober, 2014 @ 12:38 Anonym

      Om alla föreningar som missköts skulle gå i konkurs skulle det förr eller senare inte finnas så värst många kvar. Du ber oss sluta blunda – jag ber dig sluta sprida falska rykten.

  5. 28 oktober, 2014 @ 12:48 FransPangpå

    Precis.. Var kommer det ryktet ifrån. Underskott ja. Men konkurs? Det är det väl ingen som sagt. Lägg ner spekulationerna nu så tar vi det efter säsongen. Skulle det vara så illa då är det väl så då. Får vi se vad man kan göra åt det.
    Det är ju inte som att någon klagat när vi satsat i år. Skullesupportrarna ens acceptera att Öis siktar på att hänga kvar i ettan?
    Skulle inte tro det.
    Då skulle folk hojta om hur dåligt det sköts för att vi inte satsar. Och gör dom tvärtom så hojtas det om att dom kan inte hålla i cashen.

    Svara

    • 28 oktober, 2014 @ 13:41 Gabriel

      Tror inte Öis kommer spela lägre än division 1 om ens det. Gör vi det kommer det nog satsas så att det blir konkurs istället i värsta fall.

  6. 28 oktober, 2014 @ 14:27 Anonym

    Nu får ni lägga korten på bordet , det skrivs att Kent agent åter varit i farten och fifflat men nu i Öis . Att ekonomin är så dålig att en konkurs åter är aktuellt. Är det sant?

    Svara

    • 28 oktober, 2014 @ 16:13 Felix Jonsson

      Ekonomin är som vanligt dålig men konkurs tror jag inte är aktuellt. Jag har bra källor och ingen av dessa har sagt något om en konkurs. Dock är det ett kritiskt läge som man måste ta på allvar men konkurs tror jag inte på.

    • 28 oktober, 2014 @ 20:27 Reine

      Anonym troll, sluta sprida lögner

  7. 28 oktober, 2014 @ 15:18 Burduse Burre

    Vilka trötta människor det finns här inne. Jag föreslår att de koleriska ärthjärnorna som gapar om Kent-fiffel, konkurs och jordens undergång – och som inte vet ett dyft – kniper igen kakhålet. Det finns gott om sopprötter uppe på ÖIS-gården. Och jag tror inte att världen består av fluggiga, rosa elefanter och lyktstolpar av polkagrisar. Men hypoteser, nonsens och galimatias är inte intressant för fem öre.

    Svara

    • 28 oktober, 2014 @ 16:06 Limpan

      Hear hear!

    • 28 oktober, 2014 @ 16:38 Lasse

      Nu känner jag mig ju jättetrygg igen,,,,, NOT NOT NOT, dags att stegla Kent-Agent på Kopparmärra?
      Går vi inte upp till Superettan är det låååååååång utförsbacke mot……….?

    • 28 oktober, 2014 @ 18:57 VärvaVitt

      Nä, allt med ÖIS är som vanligt alltid bra. Vad är problemet? Allt går ju som på räls – alla trivs, bra tränare på alla poster som visar lysande resultat, hungriga motiverade spelare som med råge lever upp till förväntningarna, helt ok ekonomi, ärlig och öppen ledning, bra dialog över hela linjen. Det är bara att somna om, allt är som det skall med ÖIS – den hedersamma klubben, med anor.

      Och Sören är självfallet alltid undantagen all kritik, han var ju bra en gång i tiden – och satt till och med på bänken med landslaget! Finns ingen större strateg, spelutvecklare och tränarpersonlighet, som ÖIS:are så riktigt alltid påpekar.

    • 29 oktober, 2014 @ 08:27 Burduse Burre

      Tack för ditt konstruktiva, matnyttiga och ytterst informativa inlägg. Läsförståelsen är som vanligt på topp. Och varför läsa mellan raderna när man kan raljera? Kent Agent har fifflat bort miljarder, alla är alkoholister och Sören har en penis som böjer sig åt ena hållet.

  8. 28 oktober, 2014 @ 15:47 Cye

    Eftersom fotbollen är en sektion i föreningen ÖIS så krävs det mer än dålig ekonomi för fotbollen för att det skall bli konkurs.

    Svara

    • 28 oktober, 2014 @ 19:14 Rulla bollen

      Yes Cye!

      Därför detta extra årsmöte den 13/11 då mötet ska ta ställning till om vi ska bli en Alliansförening i år. Fotbollssektionen kommer inte att klara detta. Kanske heller inte en annan sektion i vår förening kommer att klara sig själv. Att skjuta på alliansbildandet är det bästa för att rädda alla 4 sektionerna.

  9. 28 oktober, 2014 @ 16:08 Danne

    Förresten vad är grejen med Filip Holländer? någon som vet hur lång tid det har gått nu?

    Svara

  10. 28 oktober, 2014 @ 16:50 Gran canaria

    Ett jävla gnäll om allting här inne just nu.
    Se till att stötta laget istället för att gnälla vi har ett skit viktigt och roligt kval

    Svara

    • 28 oktober, 2014 @ 17:52 1887 Uddevalla

      +1

    • 28 oktober, 2014 @ 18:15 Truls

      +2

    • 28 oktober, 2014 @ 19:09 Voldemort

      Ja nu jävlar bjuder vi till med full stöttning – oavsett vem som spelar – på lördag. Nu skall motorn och laddningen varvas upp inför det så extremt viktiga kvalet!!! Trelleborg har allt att spela för så Öis måste göra mer än bara ställa ut skorna. Forza Rödblått så inihelvete!!! Nu vill vi se lungorna utanpå tröjorna, inga nya skador och fullt blås med glädje!!!

    • 29 oktober, 2014 @ 06:03 Positiv

      +++

  11. 29 oktober, 2014 @ 12:53 Anonym

    Sitter här otrolig ledsen , när en av för mig stora fotbollspelare och tränare men också far , make förlorat matchen mot Cancer . Klas Ingesson . Det finns inga ord.

    Svara

    • 29 oktober, 2014 @ 19:04 Voldemort

      +1
      Sann sorg i hjärtat..

  12. 30 oktober, 2014 @ 09:13 Kommittén för Statssäkerhet

    857201-9845 där har ni klubbens organisationsnr… med det kan man gå på skatteverket och söka om det finns obetalda skatter eller avgifter…

    Kan berätta att det inte fanns det senast jag tittade efter för ngn vecka sen…

    Fanns vad jag kunde se inga skulder inlämnade till indrivning av kronofogden heller…

    Så att vi skulle inför konkurs är med stor säkerhet helt taget ur luften!
    Så sug kuk med alla obekräftade rykten hit och dit… (mmm suga kuk)

    Svara

    • 30 oktober, 2014 @ 10:34 lowlife

      Fan vilket pack ni är öisarna som hänger på sambadefensiv! Vidriga brats.

    • 30 oktober, 2014 @ 10:56 Anonym

      +1 nuförtiden skäms man för att vara i ÖIS.

    • 30 oktober, 2014 @ 11:29 Voldemort

      …och då blir du följaktligen…ett ännu vidrigare rövhål som orkar gå in och bli upprörd?

  13. 30 oktober, 2014 @ 12:23 Anonym

    ÖRGRYTR IS HAR SORG…….. Vi har i dag nåtts av beskedet att vår Kanslichef och vän ,Cristian John,avled i går efter en längre tids sjukdom.Våra tankar går till Cristians familj.Cristian John blev 48 år

    Svara

  14. 1 november, 2014 @ 17:14 Gabriel

    Vilade Sebastian?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se