En eftermiddag med ÖIS

Efter matchen mot Utsikten hade jag inte tillgång till en dator och kunde därför inte skriva. Kanske var det lika bra. Nu har jag dock tillgång till dator. Jag vet inte om det är bra.

Det blir inga taktiska utläggningar idag. Tänkte bara beskriva min eftermiddag, som faktiskt spenderades på Valhalla IP.

Jag kommer dit ganska tidigt för att hjälpa till med ett antal sysslor.

Jag får under eftermiddagen höra att Jakob Lindström gjorde sin 100:e match i ÖIS-tröjan i förra omgången. Detta ska naturligtvis uppmärksammas i samband med matchen och jag frågar hur. Svaret blir att Dan Cameras kommer att sträcka över en bukett blommor till jubelaren före matchstart. Lite fundersamt frågar jag varför inte fotbollsstyrelsens ordförande Mattias Asserståhl är med och räcker över buketten. Svaret är att Asserståhl inte kommer att finnas på plats på en av årets viktigaste matcher. Han har nämligen spenderat hela helgen med det ungdomslag han tränar och kan inte vara borta en kväll till.

Jag minns att jag förra veckan hörde att samma ordförande förra helgen skrivit att det varit en bra idrottshelg då hans sons ungdomslag spelat bra. Jag minns att jag då tyckte att det var ganska opassande att skriva så då jag själv låg hemma och tittade tomt ut i luften efter A-lagets blytunga förlust mot Utsiktens BK med 3-1. Jag minns att hans facebookstatus kändes stötande då han faktiskt är ordförande för hela föreningen.

Senare under eftermiddagen anländer spelarna till Valhalla och jag märker att Sören Börjesson faktiskt är med laget. Trots att Kent Carlzon igår meddelade att Hans Gren hoppat in i hans ställe då Sören varit i Skåne. Dessutom har Josefin Hultgren som tidigare varit med som en del av det medicinska teamet petats och sitter nu på läktaren. Efter ett tag kryper det fram att Hans Gren kommer att vara med resten av säsongen på bänken. Det verkar som att Kent har ljugit för mig.

Matchen börjar så småningom och efter en ganska usel första halvlek hamnar jag i mitten av ett antal föräldrar som berättar om upprörd stämning kring juniorlaget där missnöjet är stort med hur saker och ting sköts. Hårda ord byts och tydligen är beskeden om vilka som ska flyttas upp och inte minst sagt otydliga och resultaten för U19 under året har ju varit ganska långt ifrån det förväntade.

Den andra halvleken startar och spelet börjar ta sig. Sebastian Ohlsson gör mål samtidigt som en scout från IFK Göteborg en bit bort sträcker på sig. Vi börjar diskutera bland bänkgrannarna hur länge sedan det var Johan Hedman spelade. Vi kommer fram till att han spelade 10 minuter mot Trollhättan och innan det knappt fått ett inhopp trots att han spelade 12 av de 13 första matcherna och spelat 90 minuter i 1o av dessa.

Strax innan Qvidings kvittering diskuterar vi det numera ganska vanligt förekommande ryktet om att ÖIS tackade nej till Simon och Samuel Gustavsson från Fässberg innan dessa hamnade i BK Häcken. Jag vet inte vem som har rätt men ryktet har kommit upp några gånger.

Qviding kvitterar.

Under ÖIS jakt på kvittering konstaterar jag att Marcus Lantz retorik är snarlik den Hans Prytz hade under sin sista match som ÖIS-tränare, mot Ljungskile SK. Jag har tidigare varit tveksam till att Marcus Lantz är rätt man att vända skeppet åt rätt håll. Om han verkligen är rätt man att motivera laget att ta sig i kragen när det gäller som mest. Jag fortsätter tveka.

Men jag kommer på att ÖIS skrev på ett treårsavtal med Marcus Lantz när laget var på väg ur Superettan förra året. Ett avtal som sträcker sig över säsongen 2016.

Tobias Bratt fäller Mentor Zhubi en decimeter från kortlinjen.

Det blir straff.

Straffen går i mål. Strax därefter blåser domaren av och av allt att döma är det Utsiktens BK som tar direktplatsen till Superettan och inte ÖIS. Det twittras om att Lund kan hämta ikapp och tydligen är detta första gången sedan 2009 ÖIS förlorar tre matcher i rad.

Som en av föräldrarna sade i paus: ”Någonting är sjukt i ÖIS”.


'En eftermiddag med ÖIS' have 43 comments

 1. 13 oktober, 2014 @ 23:12 Gubbjäveln

  Kom inte och säg att du inte vetat det, du har fått hur många tips som helst om monkey business i ÖIS-juniorer men alltid varit för feg och ”lojal” mot ÖIS för att ha vågat ta i det. Att våga tänka fritt är större än att alltid tänka öis.

  Nu försvinner nog ÖIS som fotbollsklubb och det är helt följdriktigt. Det går inte att fixa och trixa hur länge som helst, inte ens i ÖIS.

  Svara

  • 14 oktober, 2014 @ 14:47 Felix Jonsson

   Jag har ju inte fått höra ett enda konkret exempel. Jag har gång på gång bett er maila och berätta för mig vad det är som är fel men jag har aldrig fått något. Inte ett enda konkret exempel har ni gett mig. Jag är på ÖIS-gården minst en dag i veckan och då vågar ni inte heller komma fram.

   Jag tycker att det är ytterst ynkligt av dig att komma och kalla mig för feg. Ge mig något att skriva om. Jag vill nämligen bedriva en seriös journalistik då måste jag ha ett underlag att skriva utifrån.

   Men ni har inte gett mig ett enda jävla tips. Skicka ett mail så lovar jag att ställa upp på ett möte om du är intresserad av det. ELLER så tar du upp det med styrande människor i klubben och står för dina åsikter.

  • 14 oktober, 2014 @ 15:20 Anonym

   Det finns något som heter research – som riktiga journalister använder sig av. Försök att komma ur sandlådan och wanna be-journalisten i dig, ta egna initiativ! Varför skall du serveras allt? Sök så finner du.

   Hur svårt kan det vara – snacka med spelare/föräldrar. Idiot. Och var inte så jävla feg. Mod, är det första en riktig journalist måste besitta.

  • 14 oktober, 2014 @ 18:21 Nikh

   Onekligen har du kritik till Felix men varför kalla han idiot?

   Riktigt lågt, jävligt lågt.

  • 14 oktober, 2014 @ 15:23 Anonym

   Du kunde ju snackat med föräldrarna som du tjuvlyssande på…pucko.

  • 14 oktober, 2014 @ 15:33 Felix Jonsson

   Dom pratade jag med. Men om du sitter på sanningen är det väl lika bra att du delar med dig av den till mig. Eller?

  • 14 oktober, 2014 @ 15:51 Gabriel

   Ja, de behöver inte kasta skit på en Sambadefensiv-skribent. Jävligt onödigt får jag säga i detta fall.

  • 14 oktober, 2014 @ 16:03 Anonym

   U19 tränar i dag kl17:00 GÅ DITT Felix och fråga spelarna hur dem känner. OM Örjan stannar nästa år kommer alla att sluta, dem har redan kommit överens om detta.

  • 14 oktober, 2014 @ 17:45 Anonym

   Det är sant, alla är förkrossade och önskar aldrig att dom får uppleva en sån här säsong till. Detta måste ju ledningen känna till, finns inte en spelare som vuxit i år utan alla har gått tillbaks.

  • 14 oktober, 2014 @ 17:52 Felix Jonsson

   Jag vet mycket väl att det finns problem och har aldrig heller påstått något annat. Jag vet att det finns ett stort missnöje. Jag har också framfört detta till klubben.

   Fast då mitt fokus ligger på A-laget har jag inte gjort någon granskning av U19 verksamheten. Men som sagt tar jag gärna emot tips. Fast jag förstår att du inte vill röja din identitet då det skulle skada din son. Det har jag förståelse, men då tycker jag inte heller att du ska såga mig för att jag inte gräver i det när du inte ger mig en ingång.

 2. 13 oktober, 2014 @ 23:21 Fick the Superettan shit

  Äcklig förlust mot Utskiten allt suger just nu, Hur länge stannar Lantz? http://www.expressen.se/gt/sport/orgryte-kan-tvingas-kvala-efter-ny-forlust/

  Svara

 3. 13 oktober, 2014 @ 23:21 Mackarinho

  Välskrivet. Bäst ikväll.

  Jag saknar Leinar med hans vinnarskalle och förmåga att gapa och skrika och ”ta tag” i det. Han behövs på plan.

  Tjänstefel att byta in Stellan. Han verkar mest bara lalla och sitta och flamsa och skratta på bänken. Inte särskilt professionellt och verkar inte särskilt fokuserat. Sånt sticker i ögonen. Dessutom har han fått chansen gång på gång trots att det måste vara den sämsta spelaren som har burit en ÖIS-tröja.

  Förstår inte det där med Hedman. Vi behöver konstruktiviteten och längd. Inte massa små frenetiska hobbitar.

  Hade gärna sett Frasse eller NÅNTING. Men en sak är säker, att det laget som ställer upp vill inte vinna… eller är snarare för rädda för att vinna. Är man rädd för att vinna har man inte i ÖIS att göra.

  Vi blir utspelade av lag som har 150 pers på sina hemmamatcher. Det är ett hån mot oss som går dit varje match. Vi klarar inte att föra matcher som man förväntar sig ett lag som krigar om plats i SE ska göra .

  Så ja, någonting är sjukt i ÖIS.

  Svara

  • 14 oktober, 2014 @ 06:06 Gabriel

   Matchen var uppgjord. Fyfan!!!!

 4. 13 oktober, 2014 @ 23:28 Nikh

  Intressant Felix.

  Riktigt illa om vår ordförande inte har mer känsla än att uttrycka sig så efter att representationslaget åkt på en blytung förlust…

  Svara

  • 14 oktober, 2014 @ 06:07 Gabriel

   Han är så dålig. Jävla sopa!!!

 5. 13 oktober, 2014 @ 23:33 Holy shit

  That’s ÖIS in a nut shell.

  Svara

 6. 13 oktober, 2014 @ 23:36 B Linder

  Svensk fotbolls vagga … Vilhelm Friberg – salig i åminnelse – vrider sig i sin grav …

  Svara

 7. 13 oktober, 2014 @ 23:41 Galento

  Inför en match på Gamla Ullevi förra hösten intervjuades Asserståhl inför sponsorerna. Det framkom då att han inte visste var riktigt i tabellen laget låg. Minst sagt pinsamt.

  Svara

  • 13 oktober, 2014 @ 23:57 Kony Karlsson

   Ja, ÖIS nuvarande fotbollsstyrelse verkar inte ha något som helst intresse för elitverksamheten.

   Kan med nästan all säkerhet dementera ryktet att ÖIS tackat nej till bröderna Gustafson från personliga källor samt artikeln som kom tidigare i år där Simon Gustafson berättar att blåvitt nobbades till förmån för Häcken. All information som säger någonting annat är löjlig, men återkommande läsare av Sambadefensiv lär veta hur mycket troll och anonyma det är som kommenterar ungdomsfotbollen.

  • 14 oktober, 2014 @ 12:32 Gabriel

   Det ryktades att de bara ville ha Simon och att de då gick till Häcken som kunde ta båda.

 8. 13 oktober, 2014 @ 23:51 Harry

  Gren in, har även varit med på A lagets träning, Börjesson ut ?
  Josefin Hultgren petad och på läktaren ?
  Man kan undrar vad som händer i Öis.

  Svara

 9. 13 oktober, 2014 @ 23:56 B Linder

  Hjulet snurrar men hamstern är död …

  Svara

 10. 14 oktober, 2014 @ 00:00 Sven R

  Jag skrev en kommentar till ”Inför Qviding”-artikeln, som kanske hade passat bättre här. I hastigheten insmög sig ett fel i texten om våra förutsättningar. Skulle vi torska mot Lund krävs fyra poäng på de TVÅ ( inte tre) sista matcherna.

  http://sambadefensiv.se/2014/10/aterkomster-infor-matchen-mot-qviding/comment-page-1/#comment-61080

  Svara

 11. 14 oktober, 2014 @ 02:44 Ove Sundberg

  Kanske lite fel läge att ta upp detta men…vi måste stötta vårat lag. Öis hejaklack kan förbättras. Några förslag på nya hejaramsor:

  Sassa brassa mandelmassa, vi vill höra nätet rassla!
  Vi har seglat över havet för att se det äldsta(eller bästa) laget, Öis öis öis!
  En get, en gås en grisekno från borås(när vi möter norrby eller elfsborg)

  F.ö tycker jag att kaffet kunde kosta tio kr max.

  Heja Öis

  Svara

  • 14 oktober, 2014 @ 06:09 Gabriel

   Härligt Ove. Jag är enig.

  • 14 oktober, 2014 @ 18:53 anonymous

   en till:

   Vi har kommit över bron för att se på vår kanon: Stellan Stellan Stellan!!!

  • 14 oktober, 2014 @ 20:45 Anonym

   Hörnan skall i målet gå, det är de vi väntar på !!!!!

   Heja röda blåa laget ni får inte tappa taget!!!!

   Vi är röda vi är blå vi skall andra laget slå!!!

 12. 14 oktober, 2014 @ 06:02 Gabriel

  Riktigt bra Felix!

  Håller med i varenda ord!!!

  Svara

 13. 14 oktober, 2014 @ 06:33 MotSeger2015

  Det som är sjukt är att det inte finns någon som jobbar med öis längre. Vi har ju inte råd med någonting. Jag förstår att juniorer m.m inte är nöjda men man ska komma ihåg att det vimlar inte av folk som tar hand om Öis längre. Tyvärr. Och det är en del av fallet.
  Jag hoppas att Kent orkar att rodda runt spelarkontrakt en säsong till för annars blir det tufft nästa år.
  Vi är ingen ”storklubb” längre. Varken organisationsmässigt eller spelmässigt. Det får man inte glömma av. Hur mycket man än vill att det ska vara så.

  Svara

  • 17 oktober, 2014 @ 09:34 Anonym

   Asserståhl jobbar ju…*obs ironi*

 14. 14 oktober, 2014 @ 09:03 Galento

  Första spiken i kistan som elitklubb har slagits in i höst. Vi har varken organisation eller ekonomi för Superettan. Fotbollen är amatörmässigt skött och, som det verkar, av en styrelseordförande som bara har sin sons bästa i ett av pojklagen för ögonen. Vi får finna oss att vi hör hemma på denna nivån och leva på ljuva minnen. Vi som har sådana…

  Svara

  • 14 oktober, 2014 @ 10:19 Felix Jonsson

   Nej, jag tycker snarare att vi bör se detta som en ypperlig situation att organisera sig, gå på årsmöten och rösta för en förändring.

  • 14 oktober, 2014 @ 11:24 Anders

   Aldrig vart mer motiverad att gå på ett årsmöte som nu. Vi har söderettans bästa förutsättningar för att vinna serien, varför vi inte är i närheten av detta accepterar jag inte!

  • 17 oktober, 2014 @ 09:36 Anonym

   Word Felix! Dags att alla goda krafter kring svensk fotbolls nestor sluter upp.

 15. 14 oktober, 2014 @ 10:11 Nikh

  Nej, vi får inte finna oss i detta.

  Vad vi skall göra är att skaffa rätt personer till rätt plats och bygga upp en organisation värd namnet.

  Det finns tillräckligt mycket intressen och fans bakom Öis för att kunna etablera oss på en nivå som superettan.

  Svara

  • 14 oktober, 2014 @ 10:12 Nikh

   Ovan var ett svar till Galento.

  • 14 oktober, 2014 @ 17:35 Galento

   Det är bra Nikh och du flera andra har engagemang och ork att organisera er. Jag måste erkänna att jag tappat lusten. Har varit med om liknande situationer som nu alltför många gånger. Glad att ni är flera som tänker annorlunda.

  • 14 oktober, 2014 @ 18:14 Nikh

   Kan förstå dig.

  • 14 oktober, 2014 @ 10:22 Felix Jonsson

   +1

 16. 14 oktober, 2014 @ 13:33 Anonym

  Ut med Asserståhl den dåren!

  Svara

  • 14 oktober, 2014 @ 14:22 Gabriel

   Ut med packet!

 17. 14 oktober, 2014 @ 16:41 Stewart Mcmanus

  Det här är allvarligt. En torsk mot Lund och det är högst sannolikt att vi missar kvalplatsen också (vi har sämre målskillnad och två riktigt tuffa matcher kvar i Oddevold borta och Trelleborg hemma).

  Vad vi behöver göra nu är att visa stolthet. Hemmamatcherna ska vi gå in och föra (inte som mot Qviding där vi lät dem styra matchbilden). Vi måste ha betydligt fler avslut på mål, annars blir det heller inga mål. Det brukar normalt krävas ca 5-7 avslut per mål innan den trillar in. Får vi in bollar får vi självförtroende och det lär sannolikt behövas nu på slutet.

  Gällande laget behöver vi få in Leinar och Hedman till förmån för Bratt och André. Detta kommer leda till mer stabilitet och ett bättre huvudspel. Vi har även alldeles för få ”poängspelare” på plan idag i mitt tycke. Alla spelare på plan måste kunna bidra med poäng under en säsong, sammantaget blir det ganska många viktiga mål/poäng.

  Svara

  • 14 oktober, 2014 @ 17:38 Anonym

   Håller med om att Hedman ska spela, en av få som har blicken. Ja, jag vet att han är trög med det kan kompenseras med bra blick. Vad är alternativen? De flesta lösningar har ju inte funkat. Ställ Stellan, Stridnäs, Henriksson på sidan resten av säsongen. Det var fina nyförvärv, not.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se