George Mourad: ”Vi ska ge järnet”

Sambadefensiv pratade också med George Mourad efter vinsten på Valhalla.

 
Tung period de senaste veckorna?

– Klart att det är, den negativa trenden smittar av sig och på ett sätt blir det en deppig miljö, men jag tycker vi har stått upp bra. Uppträdde vi som pojkar mot Utsikten, så var det som män idag.

Vad var skillnaden på plan?

– Vi sätter fart på bollen och rör oss hela tiden, då är det mycket lättare att spela fotboll. I de senaste matcherna har vi fallit in i motståndarnas sätt att spela. Långa bollar och kriga, det är inte vår stil.

Berätta om 1-0-målet.

– Bollen kommmer ut till Jakob, som gör en fin fint på kanten och så skickar han in den hårt i straffområdet. Det blir ett mellanläge, där jag vare sig kan nicka eller använda fötterna, så på nåt sätt använder jag låret och det gick vägen via stolpen. Det kändes som om tiden stannade upp, det tar väldigt lång tid när bollen seglar mot mål. Oerhört skönt med första seriemålet på ett år. Det har varit en oerhört lång väg, men efter idag känner man att den varit värd mödan.

Att missa direktplatsen?

– Vi har fortfarande en chans att ta oss upp, vi har saken i egna händer. Vi får först rikta in oss på göra två bra matcher i serien och sedan se vad som händer.

Kval?

– Det är vår målsättning att gå upp. Vi vill spela i de högre serierna och helst av allt i finrummet, Allsvenskan. I dagsläget är vi i division 1 och får göra det bästa av det.

Vad skulle det innebära om ÖIS missar uppflyttning?

– Det är nåt man får ta efter säsongen, så länge det finns en chans att gå hela vägen, så ska vi ge järnet.

Är du med din rutin nu extra viktig för laget?

– Man ska inte sticka under stol med att jag har samlat på mig en del erfarenhet och jag ska försöka bidra med det jag har lärt mig genom åren. Den största pressen känner jag från mig själv, jag vill bidra och hjälpa killarna. Jag tycker att de har tagit emot det på ett bra sätt, så det är bara att fortsätta.

 


'George Mourad: ”Vi ska ge järnet”' have 11 comments

  1. 19 oktober, 2014 @ 16:26 Voldemort

    Man blir bara mer och mer förvånad över att spelare som Jeremejeff (som spelar nu mot tråkvitt och har gjort ett mål) och Luka väljs bort av öis i ett tidigt skede. Undrar hur kontakten mellan junior, u21 och a-lag har fungerat egentligen.

    Svara

    • 19 oktober, 2014 @ 16:48 läktarcoachen

      Beträffande Luka är det kanske inte så svårt att förstå. Han tog inte en plats i laget efter konkursen vilket inte var förvånande med tanke på vad han då visade upp på plan. Sedan stack han själv till en klubb i Kroatien och ÖIS släppte honom. Därefter fick han kontrakt i Landskrona BOIS och därefter i Ljungskile. Ingen av dessa ville behålla honom. Det är först nu i Utsikten som han blommat ut ordentligt.
      Vad gäller Jeremejeff, däremot, har jag svårt att förlåta Kent Carlzon som inte ville ge honom något nytt kontrakt. Resten av historien känner vi.

    • 19 oktober, 2014 @ 16:56 Truls

      Tycker inte heller att Luka är något speciellt. Märk väl att Stellan gjorde 18 mål förra säsongen. 18 mål?!?
      Det säger inte så mycket egentligen.
      Jeremejeff känns väl mer underligt att han inte fick förnyat i alla fall något år till. Men vad vet vi? Han kanske inte ville stanna kvar heller. Sen får man inte glömma att det inte är helt enkelt att se vem som ska utvecklas på ett bra sätt. Än så länge är inte Jeremejeff någon etablerad allsvensk spelare heller. Får se hur det går för honom.

    • 19 oktober, 2014 @ 17:10 Voldemort

      Jag hade bytt Stellan alla dagar i veckan mot Luka. Det vi borde fundera på är varför spelare som har varit i Öis blommar i andra föreningar. Samma med Karlefjärd i Husqvarna. Plocka hem sådana spelare som har lite ryggrad istället för Stellan och Strinäs som inte har gjort någon lycklig.

    • 19 oktober, 2014 @ 20:07 1887 Örgryte

      Vårdat problem är att vi nye har råd att behålla talanger som Jeremejeff och täcka lönen tills en sådan som han blommar ut

      Han behövde speltid och det fick han i quiding och han hade inte fått det i ÖIS

      Tråkigt att inte få se honom slå igenom i rätt klubb

    • 20 oktober, 2014 @ 09:28 NV

      Till mig berättade Jeremejeff att Prytz petade honom direkt till förmån för Henrik Carlsson när denne flyttades upp. Jeremejeff köpte inte läget, hamnade på kant med Prytz och bytte klubb.

    • 19 oktober, 2014 @ 17:00 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Eh, båda du nämner var ju uppe i A-laget och fick chanser. Alla med gott ÖIS-öga för lir kunde väl se att Jeremejeff var en potentiell Agne i vardande. Men nä… De unika typerna ratas. Överlag tycks långa killar med superb speluppfattning inte längre få plats. Tänker förstås även på Hedman. Rydell och Allbäck i all ära men om vi inte tar vara på Agne/Sören-karaktärerna så är vi inte längre Ö.I.S. – Överlägset Intelligentast Spelartrupp. Då är vi Ödsligt, Ignorant, Småvuxet.

    • 20 oktober, 2014 @ 08:47 Harry

      Voldemort, det hänger på kommunikation, information.
      Styrelse, tränare och ledare som inte pratar med spelare, det kommer inte att fungera.
      När det gäller tränare så har du tidigare förklarat hur en bra tränare är och det du sa om bra tränare var 10 +.
      Något liknade måste ju även gälla styrelse, ledare eller…….

  2. 19 oktober, 2014 @ 22:37 Klas Österberg

    ÖIS missar aldrig ett kval med GM på topp, Mourad håller ju allsvensk klass och är en av Västsveriges bästa spelare just nu Landskrona får passa sig!
    Härligt att Gais vann ikväll mot Öster jag ser verkligen fram emot våra derbyn 2015.

    Svara

    • 20 oktober, 2014 @ 06:29 Anonym

      Vem fasen bryr sig om Gais?

  3. 22 oktober, 2014 @ 04:12 Svenne W

    Anonym: Öis’ kassör bryr sig om derbyn Moälven Gais

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se