Inför IK Oddevold borta – Energi skall återfås

Energin i klubben, laget och supporterled har varit ytterst låg sedan förlusten mot Utsikten. De mentalt mörka molnen som lade sig över en under och efter matchen på Ruddalen har på något sätt varit ständigt närvarande sedan dess. Laget har gått igenom den tyngsta perioden i år och publiksiffrorna har varit därefter.

Nu kan vi till 100 % konstatera att Utsikten tar hem Division 1 Södra i år. Därmed är förstaplatsen utom räckhåll, och efter segern mot Lund senast så är även tredjeplatsen omöjlig att hamna på för ÖIS.

Vad är då kvar att göra? Lägga sig ner och dö? Aldrig. Gå på halvfart och sedan fokusera helt på kvalet? Nej. Oddevold borta och Trelleborg hemma kan på pappret ses som betydelselösa matcher. I praktiken är de långt ifrån betydelselösa, det är min bestämda uppfattning. Att gå in i ett kval mot ett Superettan-lag med en seger på de sista sex matcherna hade varit en katastrof. Att istället gå in i detsamma med tre raka segrar, ja, det är en helt annan grej. Spelmässigt, självförtroendemässigt och allt det som kommer med detta.

Oddevold borta, ja. Det stoppet på resan mot Superettan sker redan imorgon. Oddevold som i teorin kan sluta på allt mellan tredje och tionde plats när säsongen skall summeras. Oddevold som har tre segrar och två oavgjorda de fem senaste matcherna. Oddevold som lyckades knipa en poäng (0-0) mot ÖIS i våras trots en man mindre på banan i en hel timme. Oddevold som alltid satsar för Superettan, men som aldrig lyckas, vad det verkar. Som alltid är tvungna att se på när ÖIS eller uppstickargäng som Varberg, Utsikten och Husqvarna tar klivet upp.

Årets raset från Oddevold hade redan påbörjats, men blev förmodligen inte direkt lindrigare av den hemska olycka som drabbades den före detta ÖIS-mittfältaren Robin Ganemyr, när han segnade ner på en träning med laget. Läget var ytterst kritiskt ett längre tag, men av rapporterna att döma så är Robin på väg mot en drägligare tillvaro.

ÖIS då?

Sambadefensiv hade tyvärr ingen närvarande representant på träningen idag, så någon förväntad startelva vågar jag inte ge mig på att gissa. Men att tro på en elva likt den mot Lund, bortsett från att avstängde Jakob Lindström ersätts av Johan Hedman, är väl mest safe.

Ska jag istället för att gissa, säga vad jag skulle vilja se imorgon så säger jag som följande:

Fredrik i mål. Ingvarsson, Leinar, Sahlin och Ericsson där bak. Ohlsson, Hawunger, Hedman och Paulson på mitten och Mourad tillsammans med Nico på topp.

Jag går därmed emot vad jag sagt i, typ, ett års tid. Att Leinar, tyvärr, är slut, och att han inte borde vara en startman. Men nu står vi där med Adam Rosén skadad, och i och med det inget mittbacksalternativ som är tillräckligt starkt i luftrummet. Förutom David Leinar. I ett kval vill jag inte känna att motståndarna har en jättemöjlighet endast genom att skapa en hörna. Jag vill veta att det finns någon där bak som kan vinna över vem som helst i luften. Tobias Bratt och Hannes Sahlin i all ära, det är inga dåliga huvudspelare, men vi såg vad som hände mot Utsikten. Det får, och kan, inte upprepas.

Annars är det väl ganska givet varför jag tycker som jag tycker. En ändring jag vill se är dock att Nico får spela istället för Stellan. Nico kan skapa chanser ur väldigt lite. Det kan inte Stellan. Mourad och Nico är på pappret en väldigt välkomponerad duo. Det borde funka ganska bra. In med honom bara!

Jag hoppas att alla kollade på TV:n när de där alldeles för gröna lagen spelade tidigare idag på Gamla Ullevi. Det är dit vi skall. Vi skall inte möta Motala eller Kristianstad nästa år. Vi skall spela derby, och vi skall göra det i Superettan, och det finns inget som skall stoppa oss. Oddevold borta är en kort resa, inte bara för mig. Mobilisera. Stötta ÖIS i de två sista – viktiga – matcherna, innan de två kvalmatcherna står för dörren. Två matcher som sållar sig till den oerhört ÖIS-iga kategorin ”superviktiga ödesmatcher”, tillsammans med matcher som kvalet mot Assyriska 2004, Djurgården borta 2009, Skövde borta 2011, Värnamo borta 2013, för att ta några nutida exempel. Den digniteten är det, och ÖIS skall komma in till dessa matcher med fullt stöd i ryggen.

Rimnersvallen, 19.00.


'Inför IK Oddevold borta – Energi skall återfås' have 15 comments

  1. 26 oktober, 2014 @ 21:52 Anonym

    Kvalet mot Assyriska var 2004. Men jag håller med dig, årets kvalmatcher kan vara de viktigaste på mycket länge.

    Svara

  2. 27 oktober, 2014 @ 05:55 Glöd och jävlar anamma

    Leinar & George visar vägen!

    Svara

  3. 27 oktober, 2014 @ 08:27 Kommittén för Statssäkerhet

    När förlorade vi ett kval senast?

    Svara

  4. 27 oktober, 2014 @ 11:55 DJ-CJ

    Blir det Assyriska i kvalet, så kan vi väl kanske se till att låna in Tryggvi? haha

    Svara

    • 27 oktober, 2014 @ 13:49 Jonathan Larsson

      In med Tryggvi och förlägg matchen till Nya Ullevi, så är Superettan-kontraktet fixat och klart!

      Tryggvi spelar fortfarande förresten, såg jag för någon vecka sedan. Lite mer rund om magen nuförtiden dock.

    • 27 oktober, 2014 @ 15:33 Gabriel

      Honom ska vi ha!

  5. 27 oktober, 2014 @ 12:45 Gabriel

    Vi ger oss aldrig!!!

    Svara

  6. 27 oktober, 2014 @ 21:00 Truls

    Otippat att vi fick en ny skada. I slutet av matchen också. Hoppas Robin kan spela fortsättningsvis.
    Kan inte anklaga oss för att ha tur med skador hur som helst.

    Svara

    • 27 oktober, 2014 @ 22:23 Voldemort

      Vad såg det ut att vara för skada? Var satt den?

  7. 27 oktober, 2014 @ 23:46 007

    Starkt av ÖIS igen, men varför byttes mittfältskungen Hawunger ut? Säg bara inte att han är skadad! Han behövs verkligen om vi skall säkra kvalet.

    Svara

    • 28 oktober, 2014 @ 08:52 Lanslarke

      Jag förstår att det är bittert, när Hawunger få spela och inte du/din grabb/kompis. Men du är bara tjatig. Släpp det och gå vidare.

  8. 27 oktober, 2014 @ 23:57 Allbäck?

    har han gått alla tränarstegen för att vara godkänd tränare? för inte kan efternamnet ha betydelse? det betyder ju ingenting.

    Svara

  9. 28 oktober, 2014 @ 00:05 svdb

    Jo jag tror att det blir derbyn på Gamla Ullevi 2015. Tyvärr blir det mot Utsikten. GAIS får bara oavgjort mot Assyriska i sista matchen och får kvala mot Frej. Inga mål görs i två kvalmatcherna och efter att GAIS sjunde straff går via insidan av båda stolparna och ut, så vinner farbror Frej.

    Själva får ett skadedrabbat ÖIS med stor bondröta en 2-1 seger hemma mot Assyriska, trots en utvisning med halvtimmen kvar. Surt med ett sent reduceringsmål dock. Borta går det sämre trots ett inledande mål i första minuten. Redan i halvtid leder AFF med 2-1. 3-1 målet kommer på straff när det är 14 minuter kvar. När det är sju minuter kvar får den inbytte Stellan bollen i straffområdet efter ett motlägg, han skjuter och får en ruggig felträff, som styr på ett AFF-lår. Assyriskamålvakten är chanslös. VI går upp trots en ruggig AFF-chans på stopptid.

    Svara

    • 28 oktober, 2014 @ 06:02 Gabriel

      Haha, underbart. :D


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se