Janne Carlsson: ”Vinner rättvist”

Sambadefensiv tog också ett snack med förre ÖIS-tränaren Janne Carlsson, som numera leder Utsikten.

Matchkommentar?

– Vi vinner rättvist, vi är det bättre laget från början och för matchen även om ÖIS gör ett snyggt frisparksmål. Det är oerhört viktigt att kvitteringen kommer direkt efteråt, annars hade det varit jobbigt. Nu fick vi tillbaka energin, spann på det och fick in två mål till. Första halvlek är fantastiskt bra, i andra klev ÖIS högre upp och hade mer boll. Vi fick försvara oss mer, vi ville inte det, men hade spelare på plan som gillar när bollen droppar ner såhär. Det blir några lägen, men vi älskar det spelet, så det passade oss att både Mourad och Leinar kommer in. Det blir farligt, men det passar oss… Vi behöver inte kliva upp eller prestera nåt, utan kan ligga, där vi låg.

Tankar innan match?

– Det var en match med känslor och storpublik, som vi inte är van vid. Faran var hur vi skulle uppträda i första, men nu är jag jättenöjd. Det svåra blir att ta ner killarna på jorden, det är fyra matcher kvar och mycket att spela om. Skövde närmast kan bli en farlig match för oss. Det finns inga lätta matcher och jag tror inte varken ÖIS eller vi kommer att gå fullt

Ni är väldigt starka fysiskt?

– Ja, titta på alla fasta i första. Det blir farligt varje gång, vi gjorde 1-1 på en fast, sedan tycker jag vi kunde gjort det ännu bättre, vi slarvar bort många också.

Målsättning inför säsongen?

– Bli bättre än förra året, vara med och hota, jag tyckte att vi kunde det. Vi är stabilare och har en högre lägstanivå. Sedan kunde ju ingen gissa att Luka skulle göra så här många mål, det kan man aldrig förutse. Det gör oerhört mycket för vårt anfallsspel, hade ÖIS haft en sån målskytt, så hade man antagligen vunnit den här serien med det laget.

Utsikten är i vinnarhålet?

– Vi har satt oss i ett jättebra läge för att ha chansen att kliva upp – antingen direkt eller genom kval.

Kvalet är svårt.

– Det skiljer oerhört mycket i styrka mellan Superettan och division 1, de har en viss skicklighet som vi inte har.

 


'Janne Carlsson: ”Vinner rättvist”' have 4 comments

 1. 4 oktober, 2014 @ 23:14 Roger

  Janne Carlsson borde tränat ÖIS han är en klok man som stärker vilken klubb som helst.
  Vi måste nog värva en helt ny centrallinje inför nästa säsong det saknas verkligen rutin över hela planen tyvärr gonatt!

  Svara

 2. 5 oktober, 2014 @ 03:52 Patrasket

  Nej. Kortsiktigt kanske MEN vi ÄR lirarnas lag och då måste vi ha en tränare som vill spela fotboll. Annars förlorar vi allt. Satsa ungt och håll bollen på backen det måste trumfa allt annat annars är vi döda som förening. Det är viktigt att komma ihåg en dag som denna när besvikelsen är enorm och allt känns skit.

  Svara

  • 5 oktober, 2014 @ 07:00 Anonym

   Men det är väl det som gjort att Öis idag utan kapital befinner sig i div 1 . Man vill spela finare än man har spelarmaterial till. Sådana lirare kostar pengar .

 3. 5 oktober, 2014 @ 07:36 Stellan Lantz

  Hellre poäng än lir, vad det nu är. Det går ju ändå inte att bländas av skickligheten hos svenska spelare när man kan se internationell fotboll varje dag. Poäng till varje pris! Lantz är en nolla utan självkritik – han blev bitchslappad av Janne!

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se