Låt oss ta en titt på kontrakten

Målfirande 3-0

 

Säsongen börjar närma sig sitt slut och därmed löper även en hel del kontrakt ut. Dock ser det inte så mörkt ut som en lätt kan tro i all annan bedrövelse. Sambadefensiv har suttit ned och tittat igenom kontrakten och försökt reda ut vilka som stannar, vilka som lämnar och var eventuella pengar kan trilla in.

Namn i kursiv stil är utgående kontrakt. Årtalet efter namnet indikerar när kontraktet går ut. Står exempelvis 2015 innebär det att kontraktet gäller över säsongen 2015. De kontrakt som löper ut 2014 löper ut den 30 november. På så sätt slipper klubben betala lön när spelarna inte tränar.

Målvakter

 

Fredrik Andersson 2015

Lagets kanske starkast lysande stjärna under säsongen har kontrakt även över nästa säsong. Det kan innebära att hans säljs för en bra summa eller att ÖIS står med en mycket kompetent målvakt även nästa år. Vad Fredrik vill vet vi inte men sannolikt kommer intresse finnas för honom även efter säsongen. Rykten säger att Gefle IF var intresserade inför årets säsong.

Johan Hagman 2014

I division 1 är Johan Hagman en fullt duglig andremålvakt, insatsen mot Utsikten till trots. Troligtvis är han det även i superettan för en klubb av ÖIS kaliber. Frågan är dock om han själv är intresserad av ännu ett år på bänken. Skulle Fredrik lämna lär Johan Hagman få förstaposten om klubben stannar kvar i Söderettan. Skulle Fredrik lämna och laget går upp till Superettan är dock känslan att klubben kommer satsa på exempelvis Tommy Naurin från Sundsvall.

Försvarare

 

Är säsongen 2014 den sista då vi får njuta av detta majestätiska steg?

Är säsongen 2014 den sista då vi får njuta av detta majestätiska steg?

 

David Leinar 2014

David Leinars kontrakt går ut och speltiden i år har varit knapp samtidigt han har nyss startat eget företag samtidigt som han är nybliven småbarnsförälder. Om han väljer att lägga skorna på hyllan efter säsongen vore det inten högoddsare. Han har gått ledarutbildning och en roll som ungdomstränare i klubben borde vara högaktuell.

Jacob Ericsson 2015

Jacob Ericsson är kanske det namn i truppen som tillsammans med Fredrik Andersson kan vara mest aktuellt för andra klubbar. Skulle klubben bli kvar i Division 1 lär Jacob vara högaktuell för en flytt då klubben lär behöva pengar. Annars inleder vi superettan med en högkvalitativ vänsterback.

Hannes Sahlin 2014

Hannes Sahlins kontrakt går även det ut efter säsongen och enligt Hannes själv diskuteras en förlängning med klubben. Han är positivt inställd till en förlängning.

Tobias Bratt 2014

Tobias Bratt som har fått något av ett genombrott i år medger att han diskuterat ”lite smått” med klubben. Troligtvis spelar serietillhörigheten in när klubben ska utforma truppen inför nästa år. Bratts namn lär vara högaktuellt om klubben stannar i Division 1 Södra. Skulle det dock bli avancemang lär klubben söka efter nya mittbackar och då kan Bratt lämnas utanför.

Faramarz Gosheh 2014

Kontraktet går ut och enligt Kent diskuteras inget nytt i nuläget.

Adam Rosén 2015

Ska opereras nästa vecka för en skada i en sena i foten som löper upp mot vaden. Mittbacken har dock kontrakt över nästa säsong och får förhoppningsvis då visa vad han gör för på riktigt efter två säsonger som inte riktigt blivit vad han tänkt sig.

Robin Ingvarsson 2015

Årets bästa nyförvärv har kontrakt ett år till. Vi tackar och bockar. Han lär dock ha dragit på sig visst intresse från klubbar högre upp i seriesystemet.

Carl Hawunger 2014
Carl som fått mer speltid 2014 än någonsin tidigare i klubbens A-lag sitter på ett utgående kontrakt men har ännu inte hört något om ett nytt kontrakt.

Mittfältare

Jakob springer

Daniel Paulson 2016

Skrev tillsammans med André Nilsson nytt kontrakt i samband med att Mathias Strinäs och Nicolas Sandberg värvades i somras. Daniel lär inte lämna klubben i vintern.

André Nilsson 2016

Lär inte bli såld utan har med stor sannolikhet en framtid i klubben.

Jakob Lindström 2014

Ja, här har Kent Carlzon ett viktigt uppdrag. Det är numera svårt att se klubben utan den lille fanbäraren på mitten. Trots att han inte är äldre än 21 år har han blivit något av en ikon. Han är symbolen för det nya ÖIS och jag har i alla fall svårt att se honom i en annan klubb. Men vem vet. Kent lär i varje fall jobba för ett nytt kontrakt.

Johan Hedman 2014

Hedmans framtid i klubben känns aningen osäker. Konstigt nog blev han petad efter en förtroendeingivande vår och har sedan dess blivit fast på bänken allt oftare. Klubben var i vintras ivriga att förlänga med Hedman. Det pratades då om att de kunde se honom i en framtida roll inom klubben. Om den ambitionen står kvar återstår att se.

Robin Kacaniklic 2014

Kontraktet går ut och speltiden har varit knapp. En förlängning känns inte aktuell.

Andreas Östling 2015

Han ska opereras den 30 november. Kommer därmed förmodligen vara en viktig byggsten i nästa års lagbygge och kommer inte säljas i vinter.

Meriton Qoraj 2014

Har varit utlånad till Torslanda under hösten och klubben för i nuläget ingen förhandling om nytt kontrakt.

Sebastian Ohlsson 2014

Kontraktet går ut och efter den fina hösten är det svårt att utesluta en flytt. Parterna har ännu inte suttit ned för att förhandla. Vid avancemang till Superettan borde det inte vara några problem att få Sebastian att stanna. Vid fortsatt spel i Division 1 kan det bli bekymmersamt för klubben att få till en förlängning.

 

Anfallare:

Stellans skott utanför

George Mourad 2015

Tro det eller ej men oavsett serietillhörighet lär George Mourad spela i ÖIS 2015.

Stellan Carlsson 2014 +1

Stellan har ett så kallat ”1+1-kontrakt”. En av fotbollens mer diffusa företeelser. Skulle klubben gå upp i Superettan lär chanserna till en förlängning minska. Blir sejouren i Division 1 längre lär han dock vara aktuell för en förlängning. Det ryktas om att klubben har visat visst missnöje med Stellans insatser hittills.

Anton Henriksson 2016

Ynglingen stannar och står på tillväxt.

Nicolas Sandberg 2014

Det är svårt att sia i Nicolas Sandbergs framtid. Mycket beror troligen på serietillhörighet. Om klubben inte ser honom som en startspelare i Division 1 är det dock svårt att se hur man skulle vilja satsa på honom i Superettan.

Mathias Strinäs 2014

Mathias Strinäs framtid är lika svår att sia i om Nicolas Sandbergs. Blir det fortsatt spel i Division 1 lär han vara högaktuell för en förlängning. Mer tveksamt i Superettan dock.

Frantz Pangop 2014

Lär inte få förlängt kontrakt. Rykten säger att han längtar hem till familjen i Kamerun och höstens bänkningar tyder inte på att Marcus Lantz tror på honom.

Oskar Wallén 2014

Kent har deklarerat på twitter att parterna ska sätta sig ned och diskutera framtid. Vi litar på det och gissar därför på ett nytt ettårskontrakt för Oskar. Oavsett division.

Henrik Carlsson 2014

Detta skulle bli säsongen med stort S för Henrik, så blev inte fallet när en korsbandsskada satte stopp. Han har själv inte hört något om nytt kontrakt. Fast vem vet?

 

Tränare

Marcus Lantz 2016

Aningen oväntat valde klubben att förlänga Marcus Lantz kontrakt när klubben var på väg ur Superettan förra året. Inte bara resten av säsongen utan över säsongen 2016. Ett ganska märkligt beslut då Lantz då bara hade gjort ett antal matcher som huvudtränare i sitt liv. Dock ska det sägas att ett kontrakt för en tränare inte behöver vara speciellt bindande (Lex Hans Prytz).


'Låt oss ta en titt på kontrakten' have 45 comments

  1. 10 oktober, 2014 @ 17:22 Danne

    Lindström och Ohlsson måste få nya kontrakt, genast! Agera Kent-Agent!

    Svara

  2. 10 oktober, 2014 @ 17:39 Mr. Noble

    Och Hawunger måste behållas. Efter två år som bänkspelare blommade han plötsligt ut till en lysande mittfältare, kanske bäst av dem alla just nu.

    Svara

  3. 10 oktober, 2014 @ 17:52 Danne

    Vårt lag håller inte för s1. Tragiskt att se att vi blir utspelade totalt av UTSIKTEN. Det va typ som som Real Madrid skulle möta Granada. ÖIS hade inget att sätta emot.

    Svara

    • 10 oktober, 2014 @ 18:00 Felix Jonsson

      Nu tycker jag att du överdrev en aning.

    • 10 oktober, 2014 @ 19:57 steinar

      Du tog på dig rollen som scout och hetsade upp Faramaz i A-laget, och det gick ju sådär. Man kan väl säga att du gjorde honom en björntjänst big time.

    • 10 oktober, 2014 @ 20:36 Greger

      Kanske överdriver du Felix inflytande på ledarstaben en aning?

    • 10 oktober, 2014 @ 23:55 Felix Jonsson

      Jag gjorde alltså honom en björntjänst igenom att berömma honom? Jag är skulle dessutom vara ganska orolig om det var så att en supporterblogg är det högsta beslutande organet när det kommer till att flytta upp unga spelare i A-truppen.

      Jag skriver om vilka spelare jag tror på och tycker är bra sedan hur det påverkar dom kan jag inte ta ansvar för men jag tror inte att Faramarz känner någon större ilska över att jag tyckte att han löste uppgiften som vänsterback på ett framgångsrikt sätt de gånger jag såg honom.

      För ja, han är just vänsterback och inte mittback.

  4. 10 oktober, 2014 @ 19:26 Svenne W

    Tack Felix, lysande uppdatering !

    Svara

  5. 10 oktober, 2014 @ 20:12 öisarn1

    jag hoppas henke kommer tillbaka snart för han har är en av de med störst utsikter att bli riktigt bra.

    den första kent borde förlänga med snabbt

    Svara

  6. 10 oktober, 2014 @ 20:39 Greger

    Man skulle gärna vilja veta hur klubben ”uttryckt sitt missnöje”. Och vem är klubben? Kent (som stod för värvningen)? Lantz (som stod för värvningen)?

    Svara

    • 10 oktober, 2014 @ 22:49 Anonym

      lantz nr 1 i öis just inte kent

  7. 10 oktober, 2014 @ 20:54 Sektion LM

    Tack för genomgången! Ja, hur kan ”klubben” vara annat än missnöjd med Stellan? Men då måste också i rättvisans namn en del av missnöjet riktas mot Lantz som envisas att spela honom. Det finns säkert skäl som jag som utomstående inte känner till, men placeringen av vårens hetaste spelare, Pangop och Hedman, i Lantz frysbox framstår som ett av årets stora mysterium, och likaledes etta av de stora frågetecknen kring Lantz.

    Svara

    • 11 oktober, 2014 @ 09:04 Gabriel

      Jag tror att Metallservice har något med Stellans speltid att göra, vad tror ni?
      Luktar surt.

    • 11 oktober, 2014 @ 09:17 Gabriel

      Tilläggas kan att det redan nämnts här i kommentarerna i tidigare post.

    • 11 oktober, 2014 @ 10:33 Anonym

      Jag har svårt att tro att Lantz skulle gå med på en situation där det inte är han han själv som bestämmer vilka som får spela. Sedan förstår jag inte riktigt varför det skulle vara i det företagets intresse att just Stellan får spela?

    • 11 oktober, 2014 @ 11:14 Anonym

      Personlig koppling. Det är ju så ÖIS alltid fungerat och fungerar. Kontakter går före kvalitet i spelartruppen.

    • 11 oktober, 2014 @ 11:34 Anonym

      Ja, företaget tycker säkert inte att Öis avancemang till Superettan är viktigaste, utan att Stellan får spela… Herregud vilka foliehattar här inne.

    • 11 oktober, 2014 @ 14:31 1234

      Lindströms utnämning till kapten är ju ett skolexempel på hur personkontakter får spelare i vissa positioner. Finns det förresten någon annan klubb från ettan och uppåt som låter en spelare ha en egen blogg på klubbsidan? Klar biasrisk där också. ÖIS är kontaminerat i grunden av nepotism – och det är därför klubben aldrig lyfter.

    • 11 oktober, 2014 @ 22:32 Felix Jonsson

      1234: Det var Hans Prytz som utsåg Jakob till kapten. Det har jag säkra källor på. Man ansåg då att han var ytterst lämplig för det samtidigt som man ansåg att hans marknadsvärde ökade på så sätt.

      Att spelare skriver för klubben är absolut inget ovanligt. Jag vet att både Norrby och Sleipner har haft liknande bloggar som spelare skött. Att spelare har en kolumn i matchprogrammet är inte heller speciellt ovanligt. Michael Dawson hade alltid en spalt i matchprogrammet under sin tid i Tottenham exempelvis.

      Skulle nog inte säga att Johan Hedman känns speciellt särbehandlad den här säsongen heller om det var vad du syftade på.

    • 12 oktober, 2014 @ 09:40 1234

      Felix – trodde du varit med tillräckligt länge som hang around till ÖIS för att ha förstått hur klubben fungerar; tränaren tar ut spelarna/A-laget till viss del, men de ”grå eminenserna” har avgörande ordet. Tror du på fullt allvar att Prytz bestämde Lindströms uppgradering till kapten?

      Naturligtvis inte, men du reagerar som alla andra ÖISare när klubben visar sin mindre smickrande sida – du väljer att inte se, vänder bort blicken.

    • 13 oktober, 2014 @ 11:00 Lanslarke

      Har man hört Prytz tala om Lindström, vilket jag har gjort, behöver man inte tvivla på att det var Prytzan som ville ha honom som lagkapten.

  8. 11 oktober, 2014 @ 00:20 yolo

    Henke c måste få nytt!!

    Svara

  9. 11 oktober, 2014 @ 03:27 Anonym

    Fredrik, östling,Ohlsson, Mourad, dom viktigaste spelarna för Örgryte att behålla om klubben går upp. Om Stahre försvinner från Blåvitt kommer med stor sannolikhet IFK att vilja skriva kontrakt med Sebastian. Inte så länge Stahre sitter kvar, han har inte glömt Sebastians nej till Blåvitt när dom ville ha honom till Europaspelet 2013, Sebastian har visat att han har stort hjärta för Öis, måtte nu bara Öis ta sig till superettan för att få behålla denna jättetalang , Kom igen nu Öis, krossa Qviding

    Svara

    • 11 oktober, 2014 @ 15:17 Truls

      Blåvitt lär knappast vara intresserade av ohlsson. Så bra är han inte.

  10. 11 oktober, 2014 @ 12:36 Karl-Gustav

    Tack för genomgången Sambadefensiv! Den här typen av info kunde man ju se i stjärnorna efter förr i tiden.

    Svara

  11. 11 oktober, 2014 @ 14:00 Bertil

    Tack för en mycket bra, initierad och intressant genomgång Felix!

    Svara

  12. 11 oktober, 2014 @ 17:58 kvar i ettan

    Tror morsgrisarna i öis får det svårt att ens nå kvalplats. Ett kval förlorar de garanterat.

    Svara

  13. 11 oktober, 2014 @ 18:03 Ville Carlsson

    Låt Leinar lägga skorna på hyllan och tacka för tiden som varit, låt en gammal man få vila.

    Svara

  14. 11 oktober, 2014 @ 22:05 Filli

    Varför detta vurm för alla våra värdelösa spelare? David leinar som ungdomstränare? vad skall det vara bra för, en spelare som varit med hela tiden under ÖIS absolut sämsta tid, en tvättäkta looser. Nej tack!

    Svara

  15. 11 oktober, 2014 @ 23:14 Anonym

    Truls, om inte Blåvitt skulle vara intresserade av Ohlsson skriver du, nu är det ju så att dom jagat Ohlsson som tackade nej och det finns fler klubbar som varit ute efter honom men det enda han verkar vilja är att vara med och föra upp Örgryte till superettan, så bra är han inte? han hade varit i Blåvitt nu om dom fått bestämma, har du fortfarande inte förstått det? så mycket bla bla bla av människor här som inte har koll på nånting, sluta nu också att spekulera i allting och gör som spelarna måste göra, ta en match i taget och prestera, HELA laget, inte en eller två som skall göra jobbet varje gång , såna spelare lär vilja gå till lag där ALLA håller en hög nivå

    Svara

    • 12 oktober, 2014 @ 10:21 Truls

      Jagat honom? När då? Han var ju blåvit för två år sedan. Vad jag hört så var det Jakob Eriksson dom kollat in. Jag tror det när jag ser det.

  16. 12 oktober, 2014 @ 10:27 Kommittén för Statssäkerhet

    Fredrik, Jakob x2 möjligen Robin och Seb inga andra är intressanta för klubbar högre upp… Kiken om dom vinner serien kanske kan locka över dom fd tråkvita…

    Svara

  17. 12 oktober, 2014 @ 10:33 Conny

    Nu vill det till att killarna visar MORAL.
    Seger mot Qviding är ett måste.
    Tror att Motala helst vill bli av med Öis som klubb i 1S till nästa säsong om man vill satsa på att gå upp. Det kan bli en tuff match för Utsikten i nästa omgång.

    Om Utsikten skulle gå upp och öis inte gör det, så har ju Janne C inget direkt emot att plocka in några talangfulla rödblåa i skyltfönstret Superettan.

    Svara

  18. 12 oktober, 2014 @ 10:35 Jacko

    Serietillhörigheten blir givetvis helt avgörande för hur truppen ser ut 2015. Det är t.ex helt osannolikt att Jakob Lindström blir kvar i ÖIS vid fortsatt spel i Söderettan. Lär finnas ett flertal klubbar i Superettan och kanske någon i Allsvenskan som är intresserade. Kanske han lämnar även om vi går upp för i ärlighetens namn så kanske Jakob behöver ett miljöombyte. Känns lite som att han stannat i utvecklingen.

    Personligen vill jag se en förändring i ledarstaben nästa säsong oavsett serietillhörighet. Tror inte på Lantz som huvudtränare för ÖIS.

    Svara

    • 12 oktober, 2014 @ 10:58 kvar i ettan

      Vilka klubbar? Vilka andra än öisare tycker han platsar högre än division ett?

    • 12 oktober, 2014 @ 11:32 Anonym

      Ja men precis. Visst det finns säkert en å annan klubb dom vill snika till sig någon spelare. Men helt seriöst så får man väl ändå säga att några ändå måste ut. Vi har för närvarande ingen bra balans på spelarna. Dålig bredd i ålder, dålig bredd på fysik och lite halvtaskig rutin.
      Vill ha in en tung kille på mitten och en i försvaret. Då kan övriga killar få lite spelrum.

    • 12 oktober, 2014 @ 13:54 Jacko

      Förmodligen flera stycken. Ljungskile brukar t.ex vara duktiga på att värva spelare med potential som tillfälligt stannat i utvecklingen.

    • 12 oktober, 2014 @ 15:00 kvar i ettan

      Lindström platsar inte ens i lsk:s b-lag. Eller U 19.

    • 12 oktober, 2014 @ 17:01 Jacko

      Antecknar…

  19. 12 oktober, 2014 @ 10:41 Daniel K

    Tack Felix för en gedigen genomgång av kontrakten!

    Finns det några rykten om några nya spelare inför 2015?

    Med Mourad tillbaka på planen är jag säker på att ÖIS spelar i SE 2015!

    Svara

  20. 12 oktober, 2014 @ 13:42 Anonym

    Truls, lille vän,sommaren 2013 skedde det men han valde att gå vidare med Örgryte, Blåvitt var mycket angelägen om att han skulle vara tillgänglig i Europaspelet , håll nu tummarna om du nu är Öisare att han fortsätter med Öis men det krävs högre seriebehörighet men eftersom du verkar vara ganska okunnig så har du nog svårt att ta in det, håll tummarna för att Fredrik, Östling, Ericsson, Mourad, Ohlsson blir kvar annars får du nog gå på div 2 arenor om ett par år istället om du nu är Öisare…

    Svara

    • 12 oktober, 2014 @ 18:39 Anonym

      Okunnig och lille vän.. Underbart trevlig ton du har. Jag pratar om nuet. 2013 är ganska längesedan. Har hänt mycket sen dess. Att Ohlsson är intressant för andra klubbar är mycket möjligt. Men frågan var om blåvitt är intresserade fortfarande. Har inte hört något om det.
      Öisare har jag varit sen jag var fem år så sluta snacka strunt.
      Och eftersom du har så vansinnigt bra koll så kanske du borde veta att Mourad är Öis spelare även nästa år om det inte blir försäljning. Vilket inte är jättetroligt.

    • 13 oktober, 2014 @ 10:55 Lanslarke

      IFK ville ha Ohlsson som backup under en period i fjol när de saknade folk. Jag tvivlar starkt på att de skulle vara intresserade nu. Då var han ju dessutom deras spelare.
      Sebastian kan mycket väl försvinna til Superettan om vi inte går upp, men det är ju en helt annan sak.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se