Kent Carlzon: ”Målet att gå upp”

Sambadefensiv fick en intervju med vår sportchef Kent Carlzon inför det stundande kvalet.

ÖIS slutade tvåa i division 1, vad säger du?

– När man går in i en säsong och värvar spelare är det alltid svårt. Hade man haft facit innan, så hade man kanske fyllt på med t ex en mittfältare, men man har ändå förtroende för de killar man har i gruppen. Det har varit upp och ner med framgångarna, mest p g a att vi har haft många skador. Det var i alla fall helt ok fram till Oskarshamnsmatchen, (där vi får Fredrik utvisad), där känns det som om vi tappar det vi hade innan. Sedan kom matcherna mot Utsikten och Qviding med en del olyckliga misstag, små grejer hela tiden. Den är en sån säsong man får emot sig, vi får kämpa hela tiden för att göra mål. Vi har inte haft den naturliga målgöraren, som Utsikten, Lund och Motala har haft. Vi har inte fått igång de gubbarna, som vi trodde på och det har blivit mycket laborerande. Av den anledningen har vi inte fått den här naturliga elvan, som funkar varje vecka utan vi har fått testa grejer. Man behöver lite tur också, vi tar in Måns Ekvall och han gör tre matcher innan han bryter tån. Frantz var borta länge med ljumskproblem o s v, så även om inte turen avgör, så känns det som om vi inte haft den med oss.

Nu väntar kval.

– Vi får sansa oss och bara gå in för det. Vi klarade av Assyrsika i kvalet för 10 år sedan och jag hoppas vi gör det igen. Vi sparade Leinar (rygg), Mourad (knä) och Ingvarsson (ljumske) mot Trelleborg. Förra året åkte vi ner till Värnamo och ville vinna för att gå till kval, vi lyckades inte då. I år har vi i alla fall lyckats med det och det är det positiva vi får ta med oss. Sedan ska vi inte göra om misstagen från de senaste matcherna utan förhoppningsvis ha lite tur i stället.

Hur viktigt är det att ÖIS går upp?

– Som jag ser det är det två olika saker att tänka på. Att få en ekonomi, så att vi kan skapa en ekonomi och klara elitlicensen samt att gå upp i Surerettan – man kan ju också säga att det hänger ihop. Vid flera tillfällen har jag haft kontakt med spelare, som kanske kunnat hjälpa oss i det här läget, men när de ville ha sign-on, sign-off, bonusar och höga löner, så kunde vi inte ge oss in i den cirkusen. Vi har ett ansvar mot en gammal förening, jag kan känna att det går att köpa sportslig framgång, men om man använder medel som inte finns och använder kronofogden som en bank som vissa föreningar gör, då fuskar man! Vi försöker ha en budget i balans och den kampen tycker jag är viktigare än att spela i en högre serie. Vi har målet att gå upp, men vi måste också tänka på ekonomin. ÖIS är ingen klubb, som ska ligga i Söderettan utan vi ska upp så högt som möjligt, men samtidigt måste man också ha med sig alla andra bitar.

Det var skriverier om att budgeten inte håller?

– Jag vet inte riktigt hur det är, men de där diskussionerna förekommer alltid. Har hört att Thorssons hyresskuld inte var med i beräkningarna, men det lär vi se när året är slut. Jag har en budget att jobba efter och försöker spara, så att vi helst får lite pengar över för att skapa ett eget kapital – vi måste ha den plattformen nån gång.

Hur är det att jobba under dessa förutsättningar?

– Pressen på mig är stor, men den egna besvikelsen över att vi inte får till det är tuffare. Det är många faktorer, spelare och tränare som påverkar. Vi har värvat ett antal spelare, sedan ska alla prestera, allt ska funka. Det är många bitar som ska falla på plats. Det värsta är att jag mår så fruktansvärt dåligt när vi får stryk. Jag kan tänka mig att det är lika illa eller värre för dem som följer oss i alla matcher, trummar och sjunger. Härligt att vi har det engagemanget, sedan är det oerhört lätt att vara kritisk. Det är lätt att göra mål från läktaren, alla som har synpukter har det när man har facit i hand. Det hade varit väldigt enkelt ifall jag hade kunnat förutse saker och ting, jag lider med våra supportrar och beundrar de som kommer och fortsätter att heja på oss. Vi har en fantastisk publik, som inte tänder bengaler och sånt.

 


'Kent Carlzon: ”Målet att gå upp”' have 9 comments

  1. 4 november, 2014 @ 10:30 Janne P

    En del tränare/ledare kan ju vara ganska tröttsamma (ni minns Lagerbäck) med det att de aldrig vill säga att spelet varit dåligt eller spelarna mindre bra. Fast jag föredrar faktiskt den typen av lojalitet mot gruppen än att hela tiden prata om värvningar som jag tycker Carlzon och Lantz ägnar sig mycket åt.

    Truppen är väl ändå helt ärligt stark med divsion-1-mått?

    Svara

    • 4 november, 2014 @ 12:08 Felix Jonsson

      Som jag skrivit tidigare: Vi har seriens starkaste trupp. Den har dock inte kommit upp i sin potential. Det kan ju var och en fundera på vad det beror på.

    • 4 november, 2014 @ 12:24 Truls

      Ja. Vi har en bra trupp. Men jag tycker att Öis trupp oftast övervärderas (både här och inom gruppen) och det skiljer inte några mil mellan lagen.
      Det behövs lite gammal hederlig jävlaranamma för att man ska ta den här serien. Går inte och springa och fjösa med bollen.
      Sen gillar jag att man har en ide om hur man ska spela. Men i det här läget så är segrarna viktigare och det är så Utsikten har vunnit den här serien. Det är inget lirande dom pysslat med utan ren och skär brunkarforboll.

      Jag tycker Kent gör så gott han kan med dom resurser han har. Tycker inte vi ska schasa iväg honom nu också.

    • 4 november, 2014 @ 18:52 Voldemort

      Är det inte helt enkelt så att vi har haft ett för dåligt mittfält för att spela den fotbollen vi försöker med? Och det kan till viss del stavas skador på Östling samt att vi hade otur med Måns Ekvall som var den balansen som jag iallafall har eftersökt på mitten. Kom nu inte dragandes med Hedman för det finns en anledning till att han inte spelar så ofta…. sedan har ju inte Stellan varit den målspruta som utlovades och jag skall villigt erkänna att jag inte riktigt vet vad karln är bra på trots att jag sett honom i ett antal matcher i år. Det finns enligt mig ingen anledning att hänga varken Kent Calzong eller Lantz. Truppen är för ung och orutinerad, och för skadedrabbad i år för att kunna vinna. Jag tror vi skall vara väldigt nöjda med att det blev kval…..

    • 5 november, 2014 @ 06:32 Truls

      Det skriver jag under på. Varken anfall eller mittfält är väl bäst i serien? I alla fall inte utan Östling.
      Stellan är tyvärr inte den spelare jag tänkte mig när dom berättade att han gjort massa mål i Forward.
      Bra och lovande trupp men bästa.. Tveksamt. Tror inte någon hade tackat nej till Robin och Luka från Utsikten så som dom spelat i år t.ex.
      Och ja.. Alla skador. Suck.

    • 4 november, 2014 @ 17:57 Pehr

      Tror det främst beror på att du inte betalat in pengarna du lovat ÖIS.

    • 4 november, 2014 @ 18:10 Felix Jonsson

      Är det nazistkompensationen du snackar om?

    • 4 november, 2014 @ 18:35 Gabriel

      Pehr och Felix = BFF.

  2. 4 november, 2014 @ 22:22 1894

    Inga bengaler i år?

    Det brukar ni väl ha ett antal ggr om året, i alla fall tidigare år, så det var ett konstigt uttalande, med hyllning till fansen, men det kanske var ironi?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se