Säsongsbetyg Del 4: Anfallare

IMG_4741

Säsongen är avslutad. Besvikelsen har lagt sig. Positivismen har börjat gro, och det finns anledning till det. Efter ungefär halva säsongen spelad, i juli i år, sattes betyg på ÖIS-spelarna av Felix Jonsson och Jonathan Larsson. Såhär drygt fyra månader senare är det dags att summera ihop insatserna över hela året från de som hade ynnesten att dra på sig det rödblåa matchstället i år.

Precis som vid halvtidsbetygen så nämner vi att både Felix och Jonathan, som även nu sätter betygen, har sina favoriter och sina störningsmoment, men att båda har försökt hålla sig så neutrala som det bara går.

Ett nytt moment för betygen såhär efter säsongen är avslutad är att vi även flikar in en liten åsikt kring vad vi tycker om spelaren i frågas vara eller icke vara i ÖIS trupp 2015.

Betygen betyder följande:

1= Underkänd. Har inte hållit den nivå som krävs för att tillhöra ÖIS trupp 2014.

2 = Godkänd. Har gjort det som fodras för att tillhöra laget. Inte mer än så. Gör inte bort sig.

3 = Väl godkänd. Spelaren har gjort ett gott dagsverke. Ingen tvekan om att spelaren når upp till de krav som ställs.

4 = Hög klass. En avgörande spelare som stuckit ut. En stöttepelare som gör stor skillnad.

5 = För bra för Division 1. I en klass för sig. En spelare som borde spela minst en division högre. En stjärna.

Som vanligt är det texten som störst vikt bör läggas åt. Inte sifferbetyget. Kika på siffran, läs texten intensivt. Ungefär så. Kör!

Anfallare

Stellan Carlsson 1 (Båda 1) (Halvtidsbetyg 1)

Stellan hade stora förväntningar på sig när han kom. Dessa har han inte levt upp till. Därför går det tyvärr inte att godkänna honom. Han har helt enkelt inte motsvarat förväntningarna. Dock var han den anfallare i truppen som stod för flest mål trots ett krånglande spel.

Med Stellans tidigare track record är det lätt att dra slutsatsen att något runt Stellan inte fungerar. ÖIS spelar helt enkelt inte ett spel som passar Stellan Carlsson.

ÖIS 2015? Stellan har en hög lön så vi är tveksamma. Frågan är dock hur han ska lösas ut från sitt kontrakt.

Frantz Pangop 3 (Båda 3) (Halvtidsbetyg 3)

Om Stellan inte levde upp till de högt ställda förväntningarna så gjorde Frantz motstatsen. Han fullständigt krossade den bild Felix fick under de första träningarna Frantz gjorde med laget.

Han har, till skillnad från många andra spelare med snabbheten som sin främsta styrka, en förmåga att maximera sina egenskaper. Han löper smart och avslutar effektivt. I en serie som Division 1 södra är det egenskaper som fungerar väldigt väl. Det såg vi inte minst under Emil Karlssons tid i klubben.

Jonathan: Var länge tveksam till Frantz. Visst, han gjorde en del mål ett tag där, men var han så bra i det övriga spelet? Till en början tycker jag inte att han var det. Slarviga passningar, bristfällig teknik och halvdan spelförståelse. Men han gjorde sina mål, som sagt. Under hösten blev det minimalt med speltid, men när han väl spelade så tyckte jag att det såg bättre ut än innan. Tror därför att det finns en del utvecklingspotential i Kameruanen.

ÖIS 2015? Frantz lämnar klubben, så vi tackar honom för den här säsongen!

Henrik Carlsson 2 (Båda 2) (Halvtidsbetyg 2)

Vilken säsong detta kunde blivit för Henke. Oj vilket genombrott det var bäddat för.

ÖIS 2015? - Har fått kontrakt fram till sommaren, och vi hoppas att han får och vill stanna längre än så.

George Mourad 2 (Båda 2) (Halvtidsbetyg – )

Fick stort ansvar direkt när han var tillbaka från skadan, och gjorde inte bort sig.

ÖIS 2015? - Ja, tack!

Oskar Wallén – (Halvtidsbetyg – )

Har inte spelat under säsongen och får därmed inget betyg.

ÖIS 2015? Ja, han är värd en ärlig chans.

Nicolas Sandberg 2 (Båda 2) (Halvtidsbetyg – )

Felix är nästan för emotionell för att kunna bedöma Nicolas Sandbergs prestationer. Han förstår att Nicolas Sandbergs tid i ÖIS 2014 inte blev speciellt lyckad. Dock stod han för två mål på tre starter och fick inte riktigt chansen. Han är likt Jakob Lindström en spelare som kommer från egna leden och har en speciell plats i många öisares hjärtan.

Spelmässigt tycker Felix ändå att han når upp i ett godkänt. När han väl fick chansen spelade han tillräckligt bra för att tjäna ihop till ett godkänt betyg.

Jonathan: Knappt godkänd, men får det då han trots allt inte fått så mycket chanser. Mer kontinuitet i spelandet för Nico så kan det bli bra. Men frågan är om han får det i ÖIS?

ÖIS 2015? – Jonathan: Jag ville ha in honom i somras, därmed vill jag ha kvar honom nu. Han har inte fått visa än vad han går för tycker jag.

Felix: Jag håller med. Dock sägs det att Nicolas sitter på en hög lön. Det kan vara en anledning till att klubben nu tvekar.

Mathias Strinäs 1 (Båda 1) (Halvtidsbetyg – )

Sju starter utan att göra mål. Det är tyvärr inte tillräckligt för ett godkänt.

ÖIS 2015? - Bristen på leverans från hans sida, och bredden i anfallsuppsättningen gör att känslan är att det inte riktigt finns någon plats för honom nästkommande år.


'Säsongsbetyg Del 4: Anfallare' have 57 comments

  1. 23 december, 2014 @ 17:11 Voldemort

    Jag hoppas att både Strinäs, Stellan och Nico får tack och adjö från Öis sida. Strinäs; jag vet inte vad han är bra på med det han är bra på har han inte visat… Stellan; tja. Ett litet sorgebarn va? Han kan ju inte vara helt pissig för han vet ju var målet är. Han vet bara inte vart det är i Göteborg….eller i någon annan stad i Div 1 södra heller för den delen. Bra försök men tyvärr en alldeles för dålig fotbollsspelare för att bidra 2015. Nico; ingen större skillnad från när han lämnade tycker jag. Springer likt en nackad höna fortfarande och i 90 % av fallen har han inte bollen med sig eftersom tekniken inte finns. Tyvärr Nico. I min bok får du lämna. Alla dagar i veckan….

    Svara

  2. 23 december, 2014 @ 21:56 Kommittén för Statssäkerhet

    Visst ska man va snäll så här i juletider men en 3a på Frantz?

    Svara

  3. 26 december, 2014 @ 19:27 J.E

    Att Stellan inte har levererat tyder ju bara på hur dåliga ÖIS ledning har varit på att använda honom rätt. En anfallare som gjort så många mål som han gjort under flera år, fast i en annan förening, borde vara ett tecken nog för att man skall kika över axeln hur han spelat innan. Tydligare boxspelare har jag knappt sett innan. Ruggigt effektiv i ”rätt” lägen. Synd att han aldrig fick chansen att visa den sidan av honom..

    Svara

    • 26 december, 2014 @ 20:09 Kalle H

      Han kan ju inte vara alldeles kass när han har gjort så många mål tidigare. Jag har varit negativ mot Stellan och Lantz coachning av laget. Hörde att Lantz slarvat med scoutingen av motståndarlagen i år. Upprepas detta nästa år lär vi inte vinna serien eftersom den är mycket tuffare. Vi får väl ge Stellan en ny chans nästa år. Inte alltid lätt att göra succé direkt i en ny klubb.

    • 26 december, 2014 @ 20:12 Voldemort

      Å du har väldigt rätt i din analys. Han är en grym boxspelare och det är ett spel som ALDRIG använts i Öis så länge jag har sett dom. Möjligtvis kan Henrik Bertilsson ges det epitetet men han hade ett bredare register än så. Det är det jag menar när jag skriver att han är en för dålig bollspelare för att platsa i Öis 2015. För ett lag som har förmågan att spela på ett sådant sätt som passar Stellan så blir han guld värd…tyvärr är det inte Öis. Eller; jag vill helst inte se Öis spela på det sättet.

  4. 26 december, 2014 @ 22:19 Sjöstedt

    Lantz kommer äga laget nästa säsong och visa starka ledaregenskaper :-)

    Svara

  5. 27 december, 2014 @ 09:42 Putte

    Kan någon förklara vad en bra boxspelare är? Jag förstår nämligen inte hur man kan tillbringa en hel säsong i boxen och inte göra fler mål än vad herr S.Karlsson gjort. Ser boxen annorlunda ut i norra serien?

    Svara

    • 27 december, 2014 @ 14:13 J.E

      Jag menar precis så som jag skrev ovan. Har du sett killar som van Nistelrooy eller Filippo Inzaghi, isåfall bör du förstå precis. Killar som var sjukligt effektiva just i boxen, men som kanske hade mer att önska utanför just dessa metrar. Om man använder en sådan spelare rätt kommer man utan tvekan få mer ut av denne. Oberoende om det är Manchester United, ÖIS eller något div.5 lag.
      Och nej, jag anser inte att man behöver ändra en hel uppställning eller spelsystem för att få en såpass duktig målgörare att passa in.

    • 27 december, 2014 @ 14:41 Kalle H

      +1

    • 27 december, 2014 @ 15:16 Voldemort

      Det man däremot bör göra med en sådan boxspelare som du nämner är att gå på skott ofta. Många av de målen sk. boxspelare gör kommer på returer för att de är på plats, eller inspel fån kanterna och de är där med en tå. Dom skapar väldigt sällan själva vilket krävs av en anfallare i Öis. Dessutom har väl öis aldrig spelat på att skjuta utanför boxen för att skapa oreda i den. Möjligtvis med undantag för när Afonso var på plats. Men då behövde du ingen boxspelare för han satte skotten själv….

    • 27 december, 2014 @ 16:03 J.E

      Yep, är med dig där. Men tycker inte man behöver konstla till det för mycket. Ett rakt och enkelt spel på backen är någonting ÖIS har lyckats med förr. Och med en spelare som Mourad, som vör skjuta mycket med den foten han har. Det samma gäller Seb, André, Ingvarsson, Östling, Lindström, Klingberg.. Ja.. du ser, egentligen har mer än en handfull spelare med bra fötter som BÖR skjuta mer. Att dom inte gör det tror jag har mycket med självförtroende att göra.. men ja.. vad vet jag.
      Tycker som sagt var bara att Stellan har använts fel, att han inte har levererat är på en annan sida av myntet.

  6. 27 december, 2014 @ 16:54 Hocus Focus

    Skjuta oftare borde vi göra oavsett spelare.
    Målvakterna i denna serien är dessutom inga Neuer direkt.

    Svara

  7. 27 december, 2014 @ 17:21 Putte

    Carlsson med C ska det vara!!!

    Svara

  8. 27 december, 2014 @ 18:06 Putte

    Svar till J.E. Jag har spelat forward på hygglig nationell nivå, jag vet vad som krävs av en så kallad boxspelare men det gäller att chansen när den kommer och inte befinna sig på fel ställe i boxen allt som oftast. Men det kanske är lagkamraternas fel att det blir så?

    Svara

  9. 27 december, 2014 @ 19:43 Putte

    Ta chansen ska det vara

    Svara

  10. 28 december, 2014 @ 00:32 Röde Orm

    Värva fete Jakob Johansson som bosman från IFK Köpeborg för att reta upp Prio-Nisse lite :-)

    Svara

  11. 28 december, 2014 @ 10:22 Målgöra'n

    När har Stellan visat att han är en (grym) boxspelare????

    Svara

    • 28 december, 2014 @ 18:21 Voldemort

      När han spelade i Forward. Men du kanske inte har koll på dom…

    • 28 december, 2014 @ 18:25 Kalle H

      +1

  12. 28 december, 2014 @ 19:47 Målgöra'n

    Du vet alltså hur målen gick till i Forward, har du koll på några fler bra anfallare i norrserien?

    Svara

    • 29 december, 2014 @ 09:05 Voldemort

      Det kanske jag har men inga som öis har råd med…

  13. 28 december, 2014 @ 21:46 ????

    VAAAR ÄÄR HAAAWUNGER?! Utan honom ingen stomme i mittfältet.

    Svara

    • 28 december, 2014 @ 22:31 Carl

      Hawunger ska vara alags start spelare. Unga fantastisk spelare är Kevin Zorba och många mer. Ge dom alags kontraken nu

    • 29 december, 2014 @ 10:43 Harry

      Till de spelare som är juniorer och inte får något A-lags kontrakt byt klubb, att spela i Reserv Elit 2015 med U21 är inte någon bra utveckling och hur mycket speltid tror ni att det blir.
      I första läget skall de som kommer från A laget ha speltid och då är det inte så svårt att räkna ut hur mycket spel det blir för juniorerna.

      Tror man på Hans Gren så läs uttalandet han har i GT den 21/12 varför man lägger ner Öis U19, enligt Gren handlar det om att man inte har underlag (inte tillräckligt med spelare), detta är en ren lögn.
      På hösten 2014 sa Gren att U19 måste komma före Qviding i serien för att få spela i samma serie 2015 ?
      Trots att man kom efter Qviding så fick man erbjudande från Svenska Fotbollsförbundet att spela i samma serie igen. Ännu en gång stämmer det inte Hans Gren.
      Alla spelare som Gren ”kickade” för dålig inställning/attityd hade det kanske varit bättre att Gren och Glans tagit ett snack(flera) itsället för att kicka. De hade ett enda möte på hela året, frågan vem det var som hade sämst inställning/attityd.
      Spelarna eller Gren/Glans.

  14. 29 december, 2014 @ 09:49 Målgöra'n

    Bäste Voldemort! Håll med om att det är synd och förbannad skam att när man har en sådan fantastisk målskytt som Carlsson i laget, att inte dom andra begriper att utnyttja honom rätt. Vi får byta ut allihop!!!!

    Svara

    • 29 december, 2014 @ 10:08 Didde

      +1

    • 29 december, 2014 @ 12:30 Voldemort

      Bäste Målgörarn!
      Eller också byter man ut Carlsson och spelar det spelet man alltid har gjort….

  15. 29 december, 2014 @ 10:58 Målgöra'n

    Fråga till Harry! Är det Gren som bestämmer vilka ålderskullar vi ska ha alternativt vilka vi ska lägga ner, är det inte en styrelsefråga? Eller ekonomifråga eller både och?

    Svara

    • 29 december, 2014 @ 11:17 Bögatan

      Gren bestämmer allt under A-laget.

    • 29 december, 2014 @ 11:43 Harry

      KC som är sport / akademichef har ingen koll på ungdomarna, han tyckte frågan ang. att lägga ner U19 var lite ”jobbig”. KC hade varit med att prata om detta men hade inget med detta att göra ?
      KC lägger full fokus på A laget och inget mer. Han kan få ett litet plus av mig med tanke på de värvningar han gjort den sista tiden men minus väger över med tanke på hur han agerat mot ungdomssektionen de sista åren.

      Ekonomiskt kan vara en andledning till att man lägger ner U19 men jag undrar om det hänger på detta, varför jag tvekar är att jag hörde vad Hans Gren hade i lön som talangutvecklare, vill inte gå ut med summan förrän jag fått en bekräftad men stämmer den så undrar jag hur man tänker i Öis.
      Det vekar som Gren agerar själv och gör som han vill men jag hoppas att de nya krafterna som kommer in samt att Thorsson även värnar om de unga i Öis.
      Tanken är dock att U19 skall återuppstå men när vet jag inte.

    • 29 december, 2014 @ 17:53 Truls

      Några bra värvningar sista tiden? Kent har gjort massor av bra värvningar hela tiden. Fattar inte gnället om honom fortfarande. Han har dessutom satsat hårt på unga killar så jag förstår inte vad det är det snackas om hela tiden. Skrivit kontrakt med Jakob, Seb, Holländer, Nilsson, Paulsson osv.. Det är att satsa på sina egna killar det i mina ögon.
      Hans Gren vet jag inte vad han går för.
      Men kan vi försöka ha lite tålamod med dom människor som överhuvudtaget vill lägga sin tid på ett relativt (för tillfället) distanserat gammalt fotbollslag.
      Är han usel så åker han väl ut.

    • 29 december, 2014 @ 19:41 Harry

      Bäste Truls, vi må ha olika uppfattningar om KC och det är helt ok men är man Akademichef för våra unga spelare och inte kan ta frågan vad som hände med U19 så är det dåligt.
      Jag såg vad som hände med laget under 2014 men det var viktigare att rädda Glans CV än laget.
      När det gäller att lägga tid på Öis känns det mer som en maktkamp på ÖG vem som skall bestämma mest.

    • 29 december, 2014 @ 23:49 Truls

      Jaja. Dags att gå vidare. Det är historia. Glans var inget bra och nu åker han ut.

      Som sportchef för A-laget gör han ett bra jobb enligt mig sen kan andra få tycka vad dom vill. Vet dock inte vem som skulle gjort det bättre i nuläget.

  16. 29 december, 2014 @ 12:01 Målgöra'n

    Tack Harry för svaret! Som jag kom ihåg KC från för så värnade han väldigt mycket om ungdomarna, men det kanske bränner under fotsulorna vad det gäller À -laget och uteblivna framgångar. Han kanske börjar med taket när bygger hus också, ( vad vet jag )

    Svara

  17. 29 december, 2014 @ 12:02 Målgöra'n

    Han bygger ska det vara

    Svara

  18. 29 december, 2014 @ 12:56 Målgöra'n

    Bäste Voldemort! Kan du förklara vad det är för typ av fotboll öis har spelat förut och man nu inte längre gör. Och som definitivt inte passar Carlsson. För det verkar idiotiskt att göra sig av med en sådan målskytt!

    Svara

    • 29 december, 2014 @ 16:16 Voldemort

      Är du dum i huvudet eller gör du dig till?

    • 29 december, 2014 @ 18:04 Kalle H

      +1

  19. 29 december, 2014 @ 18:21 Målgöra'n

    Ja jag är kanske dum i huvudet! Men var det inte på sin plats då att du berättade för mig hur öis ska spela? Jag är för dum för att fatta det! ( har tränarsteg 3 men fattar inte vad du menar)

    Svara

    • 29 december, 2014 @ 19:53 Voldemort

      Om du nu har gått Steg 3 och inte fattar hur Öis har spelat hittills så måste man ju fundera över om du lärde dig något på steg 3 kursen? Själv har jag steg 2 och jag har iallafall genom åren sett en tydlig tendens till att Öis vill spela sig in i boxen istället för att exempelvis använda sig av skott. Kommer sällan distansskott från Öis och om de kommer så är de oftast rätt dåliga. Kantspelet har blivit mer framträdande igen efter Lantz tillträde men var väldigt bra under Jeffs, Afonsos o Pålles tid där man alternerade anfallen från kant. Och tog skott. Men man kan väl säga att de var mer kompletta som bollspelare då…. Har dessutom aldrig sagt att Hr Carlsson är en bra fotbollsspelare utan enbart att han är duktig i boxen om han nu är duktig någonstans. I övrigt väldigt begränsad och jag vill ha bort honom. Nöjd nu? Har inte riktigt förstått vad du håller på och fladdrar med? Något eget påkommet försök till ironi?

  20. 29 december, 2014 @ 20:16 Målgöra'n

    Jag försöker inte vara ironisk eller fråga om någon människa jag inte känner är dum i huvudet, jag undrade bara om det du skrev om att kicka Carlsson och spela det spel dom alltid har gjort.menar du att det funkade sämre då? Eller? Jag tycker det är bättre att du klargör dina tankar istället för att lägga din energi på att idiot förklara mig!

    Svara

    • 29 december, 2014 @ 21:02 Voldemort

      Nåväl, då får du göra det mindre tyket nästa gång så kanske jag tar dig på allvar…. Jag tycker Öis alltid har spelat ett mindre direkt spel (bortsett från prytz som verkligen spelade happy go lucky fotboll) än många andra lag och det är väl det som är deras signum egentligen. Oftast spelar man runt, runt och försöker hitta någon blotta istället för att tidigt tydligt ta löpningar, skjuta, alternativt sticka in bollen i boxen på få tillslag. I ett sådant utpräglat direktspel passar Hr Carlsson utmärkt. Spelar man inte den typen av spel, vilket öis inte gör så blir svårt för en utpräglad boxspelare att veta vad han skall göra, när han skall göra det och hur han skall göra det. Han kommer alltid komma fel. Typ Stellan Carlsson….hoppas du är nöjd med svaret nu?

  21. 30 december, 2014 @ 09:23 Putte

    Blir det någon förlängning med Hawunger! Någon som vet vad som händer på värvar och fölängningsfronten

    Svara

    • 30 december, 2014 @ 10:45 OppITopp

      Det vore synd om han lämnar oss nu när han närmat sig sitt riktiga genombrott.
      Han är dessutom allround som hb, mb o def imf och han har också lite längd. Jag tror han kan bli riktigt bra med rätt coachning

  22. 30 december, 2014 @ 11:49 Putte

    Håller med! Vore väldigt konstigt om man gör sig av med en spelare som med sin vilja och talang kan bli väldigt BRA!!!!!!

    Svara

  23. 30 december, 2014 @ 14:49 bik

    Både Häcken och Blåvitt drar i Hawunger. Förhandlingar pågår.

    Svara

    • 30 december, 2014 @ 15:45 Opp i Topp

      Om han inte tycker att han fått tillräckligt med speltid, tror han att det blir mer i Häcken eller Blåvitt? Se till att han stannar och satsa på honom. Se på Peter Abrahamsson och Azulay

    • 30 december, 2014 @ 17:10 Kalle H

      Kan detta vara sant?

    • 30 december, 2014 @ 18:40 Anonym

      Yeah right. Va ska dom med honom till?

  24. 30 december, 2014 @ 17:38 Hocus Focus

    Vill man inte spela för ÖIS ska man inte stanna…

    Svara

    • 30 december, 2014 @ 18:32 Opp i Topp

      Har man tio säsonger i ÖIS så säger det en del, dock vill man nog veta vad tränare
      m fl har för ngr planer, tror de på honom? Jag tror definitivt att han har stor potential, en framtida byggsten men för detta krävs speltid

  25. 30 december, 2014 @ 20:30 Elfström

    Hade gärna haft kvar Hawunger och tror mycket väl att han kan utvecklas till en spelare på allsvensk nivå. Kan dock inte se hur skall kunna få någon speltid i konkurrens med Östling, Lindström och Klingberg.

    Svara

    • 30 december, 2014 @ 23:21 Anonym

      Hawunger är i princip klar för Häcken det är bara ersättningen kvar att lösa.

  26. 30 december, 2014 @ 20:44 KJ

    Salif Camara Jönsson klar för Trelleborg !

    Svara

  27. 31 december, 2014 @ 02:03 B Linder

    Gott Nytt År alla ÖIS:are ! 2015 kommer att bli ett bra fotbollsår !!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se