IMG_5562

Anton Sandberg Magnusson: ”Kommer att bli skitkul”

Sambadefensiv tog ett snack med 21-åriga nyförvärvet från Varberg, Anton Sandberg Magnusson, som bl a har meriter från U17-landslaget.

Då var debuten avklarad.

– Ja, det var skönt att få komma igång, vi har haft några tuffa veckor med träning efter uppehållet, så det är härligt att få spela träningsmatcher också.

Hur hamnade du i ÖIS?

– Det kändes som ett bra alternativ. Jag hade en bra första halva av säsongen förra året i Varberg, den andra halvan blev av olika omständigheter mer fram och tillbaka och jag kände att det var dags att göra något nytt. Jag pratade med Markus och Kent i december, det kändes väldigt bra och ÖIS har alltid varit en storklubb under hela min uppväxt, så det känns också kul.

Vilka omständigheter?

– Vi bytte spelsystem från 4-4-2 till 4-5-1 med en ensam forward som skulle vara en targetspelare. Jag är mer den som kommer i djupled och vill ha boll, är ganska rörlig och har inte den storleken som behövs i sån typ av spel, men det är nåt man får acceptera och respektera – så nu är jag här i stället.

Du går ändå ner i seriesystemet.

– Så är det. Jag gick ner från Allsvenskan till SE och nu från SE till division 1, men det känns snarast som jag bytt upp mig. Det var en kul säspng i Varberg, men det här är en hel annan grej och vår serie ser riktigt intressant ut med många stora lag. Det kommer att bli skitkul!

Kan du vara vår nye skyttekung?

– Svårt att säga, både jag och flera hoppas på det, men så länge vi gör mål och vinner matcherna, så spelar det ingen roll. Det finns ett antal målskyttar i det här laget, men jag är anfallare och det är mitt jobb att göra mål, det är därför jag har skrivit på.

Tuff konkurrens om forwardsplatserna.

– Det är bara att köra på och visa att man ska spela, jag har ingen tanke på att komma hit och promenera mig fram till en start plats. Det är hårt jobb som krävs och jag vet att om jag gör det jobbet bra, så kommer jag att få spela.

Hur vill du beskriva dig själv?

– En glad stockholmare, som gillar att prata och skratta mycket. Har lie hett temperament och hatar att förlora, det är ofta man slänger racketen när vi spelar bordtennis på ÖIS-Gården.

Andra idrotter?

– Egentligen inte, lite tennis när jag var yngre, annars har det bara varit fotboll och golf vid sidan (hcp 19).

Förväntningar på säsongen?

– Klart att vi ska gå upp, inget snack. ÖIS ska inte vara i division 1, det är alltid tufft att vinna en serien, men vi har en bra trupp och har stor möjlighet att klara hem det här om vi kör på i varje match.


'Anton Sandberg Magnusson: ”Kommer att bli skitkul”' har en kommentar

  1. 6 februari, 2015 @ 14:19 Gabriel

    Välkommen Anton!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se