IMG_5481

Fredrik Björck: ”Mycket som lockade”

Vi pratade också med vår nye mittback Fredrik Björck från BK Häcken efter första träningsmatchen.
Hur var det få komma igång?

– Det är vad det är. Man får springa av sig och känna på lite positioner – många fler växlar kan man nog inte dra efter den här matchen. Det är bra att vi får komma ut och röra på oss och var på en stor plan.

Några indikationer?

– Det är svårt att dra några slusatser redan, men vi ska försöka vara det spelförande laget och vi visar upp lite av det vi vill göra i första. Efter paus blev vi mer passiva och bekväma.

Din egen insats?

– Det var ok, jag hade det lugnt, inte mycket att göra utan fick mest försöka få igång snacket.

Varför blev det ÖIS?

– Det känns som klubben är i en positiv rörelse och på väg uppåt, så det var mycket som lockade när jag blev kontaktad. Bara för att man går ner i serierna, så behöver det inte betyda att man går ner i kvalitet för det.

Du får fortsätta att kampera ihop med Björn Anklev.

– Ja, så blir det ibland. Nu har vi inte så jättemånga år kvar, så vi får väl leva med varandra ett tag till. Björn hade bara gott att säga om ÖIS, sedan kände jag Kent, George och Pierre sedan tidare, så det gjorde flytten lättare.

Du har haft problem med skador och sjukdom?

– Det har blivit lite förstorat. Jag hade problem med ryggen samt en sjukdom som heter restless legs, men jag tar min medicin och besväras inte mer av det och så har det varit en lång tid. Ryggen har också känts bra, så jag är inte alls orolig.

Man kan säga att du ersätter David Leinar?

– Kan mycket väl vara så. Marcus och Sören önskade tillföra en äldre spelare med lite rutin och Leinar stod väl för det, så det är lätt att göra den kopplingen.

Förväntningar?

– Försiktiga just nu, men först gäller det att komma i form. Sedan har vi naturligtvis som mål att gå upp.

Hur viktigt är det?

– Klart att det är viktigt, vi kommer att gå ut och försöka att vinna matcher. Räcker det och vi vinner serien så är det bra. Det är viktigt att vi ska kunna se oss i spelgeln och veta att vi gjort det bästa vi kan, gör vi det, så är jag övertygad om att det går vägen.


'Fredrik Björck: ”Mycket som lockade”' have 4 comments

  1. 7 februari, 2015 @ 00:34 Voldemort

    En framtida hjälte vi behöver så mycket…

    Svara

  2. 7 februari, 2015 @ 14:32 Lill-Berra

    Viking!!!!

    Svara

  3. 7 februari, 2015 @ 19:12 Gabriel

    H-vete Kiken ägde Ljugkile idag och kommer spela två feta derbyn mot GAIS 2015 vi är alltså verkligen nr.5 i stan just nu och Qviding flåsar oss i nacken :-( http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2623649-utsikten-imponerade-mot-ljungskile

    Svara

    • 8 februari, 2015 @ 14:25 Gabriel

      Hej Gabriel.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se