528x300

Kotilainen på väg?

Vi har tidigare, lite försiktigt spekulerat på twitter om att Marco Kotilainen hade kunnat vara på väg till sällskapet. Vi hade inte hört några rykten men vi lade pusslet. Nu verkar det finnas lite mer substans i spekulationerna.

Marco Kotilainen är innermittfältare och född 1986. Lika gammal som Robin Ingvarsson och därmed passar han alldeles utmärkt in i den kravbild ÖIS till synes har 2015. Han har ett förflutet i klubbar som isländska Keflavik, Assyriska FF och senast Qviding FIF.  För några veckor sedan bröt han dock sitt kontrakt med Qviding och blev således klubblös.

Då han tidigare haft Kent Carlzon som agent och jag vet att ÖIS tidigare varit intresserade kändes övergången logisk. Därför hörde jag av mig till Marco.

– Hej Felix ! Vi får se vad som händer närmsta veckorna, jag vill gärna spela i en klubb med höga ambitioner, men jag väljer att inte kommentera specifika klubbar, blev svaret.

Du vill inte kommentera om ÖIS hört av sig då?

– Bäst att jag inte kommenterar.

Okej, då väntar vi och ser. Träning imorgon 16.00.

– Haha, får se vad som händer!

Det var ingen dementi och ett svar som ”inga kommentarer” brukar betyda att man inte ska ge sig om man vill få något gjort.

Dagen efter hade GP hört att Kotilainen tränade med ÖIS och ringde således upp Kent Carlzon för att undersöka saken. Svaret löd:

– Marco har hört av sig till oss, men vi har meddelat att vår trupp är i stort sett spikad, och vi har dessutom redan fyra innermittfältare.

Den oerfarne ger nog upp jakten ungefär här och tänker att ÖIS har en sportslig och ekonomisk plan som ska följas till punkt och pricka och inte rubbas av att en innermittfältare i mogen ålder blir ledig.

Ha!

Jag skickade ett sms till Kent Carlzon.

Tjenare, är dörren helt stängd för Kotilainen eller letar ni efter en ekonomisk lösning?

– Vi har inga pengar att värva Kotilainen vilket jag pratat med honom om, alla spelare vom vi tar in måste finansieras av externa. Vi jobbar med truppen fram tills fönstret stänger i slutet av mars. Vi måste vara uppmärksamma så vi har rätt balans i truppen, blev svaret.

Jag köpte inte snacket om balans i truppen. Truppen är inte i balans men ytterligare en central mittfältare hade inte förstört någon balans. Det har det stora antalet anfallare gjort. Därför skickade jag ett sms tillbaka där jag även kollade ett annat rykte.

Okej, jag förstår din tanke även om jag tycker vi har en sned fördelning med lite för många anfallare. En läsare hörde av sig till oss och påstod att Stellan blivit av med sitt jobb och skulle flytta hem till Örebro. Stämmer det?

– Jag kommenterar inte enskilda spelare just nu, hoppas du förstår och respekterar det. Det är viktigt att vi gör mål vilket har varit problemet de två senaste åren, jag förstora att du tycker det men med en väldigt begränsad ekonomi måste vi tänka på hur vi kan använda spelare. Anklev kan spela back, Klingberg har spelat mittback exempelvis. Ja, det kan betyda att vi har många offensiva spelare. Det är alltid en chansning när man bygger en trupp. Men det handlar om att få ihop en helhet. Tar gärna emot förslag, pratade med Björkeryd exempelvis men han valde Gais.

Jag fortsatte mitt resonemang om att det inte bara är anfallarnas fel att målen uteblivit utan att det är ett större spelmässigt problem som gör att laget inte skapar tillräckligt med chanser. Jag frågade även om vi hade råd med Björkeryd men inte Kotilainen.

– Det är bättre att vi tar ett snack framöver så skall jag svara på allas frågor.

Thorsson teasar

Alla som följt ÖIS under de senaste två säsongerna vet att om möjligheten att ta in extern hjälp finns så kommer klubben också göra allt som står i dess makt för att utnyttja denna. Därför hörde jag av mig till de senaste årets livlina Matz Thorsson i torsdags och frågade om Kent kontaktat honom för att få loss kapital till en värvning av Kotilainen.

– Hej, Kent har aviserat att han kommer till Metallservice imorgon 13.30.

Så ja. Kotilainen-gate lever! Jag hörde således av mig igår eftermiddag när Kent och Matz haft sitt möte. Då var Matz aningen mer förtegen.

-Något är på gång men inget är klart.

Med Kotilainen?

– Kan inte svara på det!

Okej vet du ungefär när det kan vara klart?

– Han har andra intressenter.

Det kan alltså bli så att två spelare kommer in i laget. Kristoffer Björk som tränat med laget i ett antal veckor lär skriva på inom kort, det är ingen överraskning. Att det däremot kan finnas ännu en spelare på önskelistan utöver målvakten för en sista månaden än mer intressant.

För det behöver faktiskt inte vara Marco Kotilainen. Vi har tidigare även hört rykten om Elfsborgsfostrade anfallaren Viktor Rotting. Rotting verkar dock bara bli aktuell om Stellan Carlsson skulle lämna. Det går absolut att ha åsikter om det. Men vi vet vilken fäbless Kent Carlzon har för att fylla på med anfallare så han bör inte räknas bort. Dock känns Kotilainen som ett mer logiskt val om ännu en spelare ska plockas in.

Efter Johan Hedmans insats mot Gais är det väl dock osäkert hur stort behovet av en kreativ innermittfältare är.

Den som lever får se.


'Kotilainen på väg?' have 10 comments

  1. 22 februari, 2015 @ 16:05 Daffy

    Just rykten är enligt mig den allra smaskigaste läsningen. Tack för att ni håller oss uppdaterade!

    Svara

  2. 22 februari, 2015 @ 16:12 Jacko

    Tycker inte vi skall plocka in någon mer anfallare i truppen oavsett vad som händer med Stellan Carlsson. Det är enkelt att skylla på anfallarna när målen inte rullar in men med tanke på hur ÖIS spelade ifjol hade nog inte ens Salif Camara-Jönsson gjort över tio mål som anfallare i ÖIS. Problemet var att vi skapade alldeles för få målchanser. Vi klarar oss på Mourad, Sandberg-Magnusson, Atashkadeh, Hedman, Anklev och Henriksson som alternativ på topp. Även Ohlsson funkar i krisläge och Wallén lär vara tillbaka till sommaren. Henrik Carlsson verkar dessvärre bli borta en lång tid framöver.

    Skall vi plocka in någon spelare (utöver målvakten Björk) så borde det vara en mittback eller innermittfältare. Helst en som bemästrar bägge positioner. När man då anser att Klingberg är ett alternativ som mittback blir givetvis Kotilainen intressant.

    Hur som helst är det inte spelarnas marknad just nu. Många bra spelare är fortfarande kontraktslösa och klubbarna kan nog sänka lönerna genom att ha lite is i magen.

    Svara

  3. 22 februari, 2015 @ 19:42 Axel

    Synd att inte Kotilainen bröt sitt kontrakt lite tidigare innan vi förlängde med vissa m.m. Han imponerade iallafall stort på mig i matcherna mot Öis förra säsongen och gillar verkligen hans spelstil. Man förstår ju självklart ifall vi inte har pengarna men det hade varit en grym värvning. Hade gärna sett att Stellan lämnar och att han blir ersättaren då jag håller med om att vi har gott om anfallare.

    Känns bra att få veta att Klingberg kan spela mittback, nu känns det inte lika nervöst på den fronten.

    Svara

  4. 22 februari, 2015 @ 22:15 Hocus Focus

    Ska det värvas nåt mer ska det väl va en mittback ?
    Björken var ju ensam ett tag på träningen i veckan.

    Svara

  5. 23 februari, 2015 @ 06:40 Mongo

    Laul-klass på det här grävet!

    Svara

    • 23 februari, 2015 @ 17:20 Gago

      Är det bra eller dåligt?

    • 23 februari, 2015 @ 20:13 Mongolito

      Tja, det beror väl på vad man tycker om Laul.

  6. 23 februari, 2015 @ 09:55 Anders Dahlby

    Nej, Kotilainen är inte den spelare vi behöver bäst.
    Han har säkert kvaliteer men är för kort o tunn.
    Vi har dessutom gott om folk på hans position.
    Vad som verkligen behövs är en vass avslutare.
    Och då tycker säkert de flesta av er att vi har gott om anfallare ?
    Visst , många på kontrakt, men få bra och i speldugligt skick.
    I nuläget har vi bara Mourad och Atashkadeh som håller klass.
    Mourad är ingen speedkula, Atashkadeh har det som ingen annan har i denna serien
    på långa vägar, men håller han ??
    Wallen och Henrik Karlsson är är/var långtidsskadade och benägan att gå sönder lätt.
    Stellan Karlsson är en flopp och Anton Sandberg Magnusson har inte visat något som tyder på bra klass.
    Summa summarum så är verkligheten att vi praktiskt sett står väldigt på tunn is när det gäller forwards.

    Svara

    • 23 februari, 2015 @ 12:21 Kalle H

      Du glömde Sebastian som står som mittfältare men som jag tycker skall spela forward.

    • 1 mars, 2015 @ 09:07 Jonas

      ”För kort och för tunn” du lever kvar i 80-talet. Vakna.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se