IMG_4858

Kulan i luften!

IMG_4858

Det är dags att återigen frysa i grupp och värma sig själva med den där sköna ironiska filten vi alla drar över oss för att skydda mot eventuella besvikelser längre fram under säsongen.

Försäsongens första match är här med andra ord.

Igår tränade laget, som sig bör på ÖIS-gårdens konstgräs. Det som numera heter Hammarviken Arena är allt annat än den moderna arena namnet lurar läsaren till att tro. Konstgräset är stenhårt och troligtvis inte det allra mest skonsamma för knän i Björn Anklev-ålder. Något Fredrik Andersson påpekade under träningen och nämnde något om att en tjockmatta hade behövts.

Bakom Fredrik kommer troligtvis Kristofer Björk spendera säsongen. Målvakten från IF Elfsborg tränade idag med laget efter en tids sjukdom. Då större delen av träningen ägnades åt att lära in presspel för de offensiva spelarna och inte överdrivet mycket avslut fick han inte riktigt tid att visa upp sina färdigheter som målvakt.

Träningen avslutades visserligen med en inläggsövning bestående av låga inlägg och avslut från nära håll. Att döma ut honom för att han inte lyckades få fingrarna på William Atashkadehs projektil från två meters håll hade varit lite väl hårt.

Vid en första anblick syns det att Björk har ett förflutet i en stor klubb. Han är till synes väl skolad och var imponerande kommunikativ för sin ålder och korta tid i sällskapet. Han försökte hela tiden styra sin backlinje och hade mellan övningarna även en ständigt pågående dialog med Fredrik Andersson där de båda bytte tips om målvaktsspel.

Det återstår att se om Björk får något kontrakt men det vore konstigt om det inte blev så. Han är i perfekt ålder för att vara andremålvakt och är bevisligen skolad i en bra miljö. Det borde bli ett kontrakt.

Skadorna

På skadefronten intet nytt.

Adam Rosén tränar med laget tills det är dags för närkontakt. Han är fortfarande i en period där han skyndar långsamt. Skadan i vaden han opererades för förra året är fortfarande inte helt återställd och han är därmed inte aktuell för start i dagens match.

Robin Ingvarsson rehabiliterar en skada som han fortfarande inte är fri från. Därmed används Björn Anklev numera som högerback. Slöseri med offensiv kraft kan tyckas men som högerback är Björn Anklev troligtvis först på listan över ersättare då Robin inte är tillgänglig.

Bland de långtidsskadade verkar rehabiliteringen gå enligt plan för alla utom Henrik Carlsson som åkt på ett bakslag. Exakt när han är tillbaka är aningen osäkert men troligtvis men spel under våren är troligtvis inte aktuellt.

Tungt minst sagt. Speciellt med tanke på att Carlssons kontrakt löper ut under sommaren.

I övrigt har den uppmärksamme följaren av sociala medier upptäckt att Andreas Östling är tillbaka på träningsplanen, om än i försiktiga och små doser. Det som sägs är att han troligtvis är i full träning inom några veckor.

William, denne William

Jag var och är fortfarande en av de som är oroliga för William Atashkadehs skadehistorik och eventuella risk för återfall i gamla vanor. Tills dess att något händer kan vi dock konstatera att han ser förbannat intressant ut på träningar. Att han är imponerande resolut och att han kan spela boll såväl inne i som utanför straffområdet.

Han är lite svår att jämföra med andra anfallaren klubben haft de senaste åren. Han känns allsidig på ett sätt som ganska få av de senare tidens offensiva spelare varit, men framförallt så har han en explosivitet som få andra besuttit, en explosivitet i såväl avslut som löpningar. Han springer fort på korta distanser och har ett jävla skott för att prata så att alla förstår.

Får han vara frisk så kan det mycket väl bli ett väldigt fint år för den skadeförföljde anfallaren.

Startelvan

Det är alltid svårt att förutse startelvor under försäsongen men troligtvis blir morgondagens elva en som mycket väl hade kunnat ställas på benen i en seriepremiär.

Startelvan mot Lärje

 

Ja, Fredrik Björks namn stavas utan C. Men den historien tar vi nästa vecka.

I övrigt är elvan långt ifrån spikad. Den kan troligtvis ändras men om vi ska lita på den fotboll som spelades på konstgräset igår så blir elvan i stora drag som den ovan. Det är främst innermittfältet och anfallet som kan komma att ändras.

Vi ses på Valhalla 18.00.

Nu åker vi!

 


'Kulan i luften!' have 10 comments

  1. 5 februari, 2015 @ 13:20 Anders Dahlby

    Klingberg är ju sjuk, så han är inte med

    Svara

  2. 5 februari, 2015 @ 13:40 Sofia

    VIlket scoop om Fredrik Björ(c)k.

    Svara

    • 5 februari, 2015 @ 14:42 Gabriel

      Hahaha. För mig är det Björck.

  3. 5 februari, 2015 @ 14:42 Limpan

    Stellan från start..?

    Svara

  4. 5 februari, 2015 @ 14:49 Anonym

    Stellan? Snälla avgå, Hade hoppats på Anton/Wille bredvid George

    Svara

  5. 5 februari, 2015 @ 15:51 Elfström

    Matchtruppen är nu släppt på hemsidan. De indisponibla är Ingvarsson, Rosen, Klingberg,Östling, Wallén, Atashkadeh, Paulson och Henke.

    Rimligtvis borde elvan bli som ovan med undantag för att Hedman och André spelar istället för Klingberg och Paulson.

    Noterar för övrigt att Atashkadeh tilldelats nr.11 …

    Svara

  6. 5 februari, 2015 @ 16:43 Gabriel

    Atashkadeh borde inte få ha nummer 11!!
    För övrigt älskar jag Stellan.

    Svara

  7. 5 februari, 2015 @ 21:25 Marty

    Någon som vet hur det gick?

    Svara

    • 5 februari, 2015 @ 21:30 Anonym

      2-0 till öis

  8. 10 februari, 2015 @ 16:13 steffe_öis

    pensionerades inte nr. 11 förra året?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se