Fotbollens fader

Motion: Återbetalning av skuld till friidrotten

I samband med Örgryte Fotboll AB:s ekonomiska problem i början på 2011 så gick Örgryte IS friidrottssektion in med en miljon för att rädda aktiebolaget från en konkurs. En månad senare var konkursen ändå ett faktum och precis som många andra välgörare till Örgryte IS fotbollssektion/fotbollsaktiebolag fick de se sina pengar försvinna in i ett stort svart hål.

Örgryte IS friidrottssektion driver en framgångsrik elitverksamhet med OS-guld, VM-guld, EM-guld och SM-guld på meritlistan och har bidragit till att vi som i första hand bryr oss om fotbollsverksamheten har kunnat känna stolthet över att varit medlemmar i Örgryte Idrottssällskap. När fotbollssektionen varit ett sorgebarn och en börda för Örgryte IS har det varit upplyftande med sektioner som faktiskt klarat av att prestera goda sportsliga resultat samtidigt som de haft en ekonomi i balans.

Lars Ranäng konstaterade på årsmötet 2011, efter att han varit den som drivit ÖFAB i konkurs, att kommande fotbollsstyrelse borde se till att återbetala ÖFAB:s skuld till friidrottssektionen. Den återbetalningen borde börja nu.

Vi föreslår därför att årsmötet beslutar:

Att Örgryte IS fotbollssektion/fotbollsförening ska betala tillbaka minst 100 000 kronor om året till Örgryte IS friidrottssektion tills det att den miljonen (och övriga lån tagna efter det) är helt återbetalda.

Johan Gellerman, Felix Jonsson och Jonathan Larsson


'Motion: Återbetalning av skuld till friidrotten' have 4 comments

  1. 26 februari, 2015 @ 13:51 Daniel

    Gillar att ni delar med er av era motioner! Att motionera i mina öron låter väldigt bra dessutom är bara ett plus! Keep it up, mot Allsvenskan!

    Svara

  2. 26 februari, 2015 @ 14:19 Finansministern

    Ett rimligt förslag. Men att besluta om en fast summa som måste betalas kan nog bli problematiskt. Ska denna betalas även när det är ”tomt i ladorna” så att säga? Jag tycker att det borde finnas en reservation för att fotbollens ekonomi inte äventyras. Efter alliansbildandet kommer vi ju bli mer sårbara och klubben har i nuläget ett negativt eget kapital.

    Svara

  3. 26 februari, 2015 @ 14:33 James

    Håller med om motionen i princip men ser ett problem. Väljer man att göra detta så måste man nog bokföra hela skulden vilket i sin tur får en negativ effekt på det egna kapitalet. Ambitionen bör snarare vara att när fotbollssektionen visar positivt resultat och det egna kapitalet ligger på en viss nivå så skall man göra återbetalningar. Med andra ord så gör man ett moraliskt åtagande men inget bokföringsmässigt åtagande.

    Svara

    • 26 februari, 2015 @ 19:26 Johan G

      Vettiga synpunkter. Årsmöteshandlingarna ska vara ute senast måndag och då finns styrelsens yttrande med där så vi får se vilken linje de väljer. Finns samtidigt möjlighet att ändra formuleringen när det blir upp till årsmötet att besluta i frågan och då varken jag, Jonathan eller Felix har något intresse av att sätta fotbollssektionen på pottkanten så ser vi gärna att det görs så smärtfritt som möjligt.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se