2940128549

Motion: Medlemmarna ska få ta del av ekonomiska prognoser

Örgryte IS medlemmar är de som äger Sveriges äldsta Idrottssällskap och som medlem ska du också få reda på hur den ekonomiska situationen för fotbollssektionen ser ut innan du får läsa om den i diverse olika medier. På samma sätt som ett börsnoterat företag delar med sig av sina kvartalsrapporter till aktieägare och potentiella investerare bör även Örgryte IS dela med sig av likvärdig information till medlemmarna.

Att medlemmarna får insyn i hur ekonomin i föreningen ser ut skapar en större känsla av samhörighet och delaktighet och det blir enklare för styrelsen att få medlemmarna engagerade i nya sätt att skapa intäkter, och även kunna varna för om det är någon del i budgeten som inte går som planerat och enklare kunna förankra planerade åtgärder. Den ryktesspridning som brukar uppstå kring det ekonomiska läget försvinner om medlemmarna får regelbundna rapporter på hur budgetavstämningarna ser ut.

I stadgarna 13§ står det att medlemmarna har rätt till information om föreningens angelägenheter, vilket ekonomin i allra högst grad är.

Vi föreslår därför att årsmötet beslutar:

att Örgryte IS medlemmar ska få ta del av ekonomiska prognoser på kvartalsvis basis. Dessa ska skickas ut via mail för effektiv administration, alternativt läggas ut på ÖIS officiella hemsida.

Johan Gellerman och Felix Jonsson

 

 


'Motion: Medlemmarna ska få ta del av ekonomiska prognoser' have 20 comments

  1. 9 februari, 2015 @ 17:27 Dolphin

    Mycket bra motion, Felix och Johan.
    Möjligtvis dum fråga men jag ställer den då jag inte kommer kunna närvara på årsmötet. Finns det möjlighet att lämna sin röst skriftligt innan mötet?

    Svara

    • 9 februari, 2015 @ 17:53 Johan G

      Nej, det är inte tillåtet att rösta via ombud, eller i förhand, på ÖIS årsmöte.

  2. 9 februari, 2015 @ 18:02 Rödblå gubbe

    Mycket rimligt krav. Bra, Johan och Felix !

    Svara

  3. 9 februari, 2015 @ 21:55 Sweshiman

    Är plats och datum för årsmötet klart? Känns som att det blir välbesökt så räcker verkligen Öisgården?

    Svara

    • 9 februari, 2015 @ 22:52 Johan G

      INGEN vet ett skit om någonting och det är omöjligt att få någon klarhet i det. ÖIS har årsmöte i Nya Ullevis presscenter 9 mars men vad det betyder för bildandet av Örgryte IS FF kan inte ordföranden i huvudstyrelsen svara på trots att det, och fotbollsstyrelsens vanskötsel, är den ENDA frågan som legat på hans bord de senaste två åren.

      Det är styrelsemöte för fotbollssektionen imorgon men att de tomtarna skulle ha koll på något överhuvudtaget är att hoppas på för mycket.

  4. 9 februari, 2015 @ 22:55 Jens Z

    Hur detaljerade tänker ni att dessa ekonomiska prognoser?

    Öppenheten gentemot medlemmar är naturligtvis önskvärd, men det skulle kunna vara ett problem om t.ex. konkurrenter kan ta reda på spelarnas löner.

    Svara

    • 9 februari, 2015 @ 23:33 Johan G

      Samma poster som i budgeten som presenteras på årsmötet. Inga hemligheter således.

  5. 10 februari, 2015 @ 07:12 Rent hus

    ÖIS är så genomruttet att enda lilla chans att kunna vända är att ni har börjat röja i skiten och öppet ställa krav och våga konfrontera. Ni är de första modiga öisare jag någonsin stött på. Och troligtvis de enda.

    Svara

  6. 10 februari, 2015 @ 17:35 Sven R

    Jag var just inne och kollade kallelsen till huvudföreningens årsmöte på hemsidan och landade på sidan för personal/styrelse. Fotbollssektionen (till skillnad från de andra sektionerna) tycks inte ha någon representant i huvudstyrelsen. Mitt minne säger mig att detta avviker från tidigare praxis. Är det någon som möjligtvis känner till anledningen?

    Svara

    • 10 februari, 2015 @ 21:43 Johan G

      Huvudstyrelsen är handlingsförlamad och fotbollsstyrelsen bryr sig inte om ÖIS. Det är den korta, diplomatiska, förklaringen.

    • 10 februari, 2015 @ 21:56 Sven R

      …och då skall jag tolka det som att fs ”vägrat” tillsätta en ledamot att representera fotbollen i hs, samt att hs inte ”tvingat” fs att göra detta, eller…?

    • 11 februari, 2015 @ 07:15 Johan G

      Fotbollsstyrelsen har inte brytt sig om att ha någon representant i huvudstyrelsen då relationen dem emellan är skit efter all befogad kritik de fått från dem. Huvudstyrelsen är handlingsförlamad för att de tillåtit fotbollsstyrelsens vanskötsel av fotbollssektionen pågå fast att de har mandat att ta ifrån dem all formell makt.

      Allt är jävligt rörigt och jag och Felix kommer göra en live-streamad podcast inför årsmötet där vi ska försöka reda ut allt, vi ska bara försöka få fram informationen från dem som borde ha koll. Ingen som skött det speciellt förtroendeingivande än så länge…

    • 11 februari, 2015 @ 16:24 Per

      Enligt vad jag hört är det tvärtom. Fotbollsstyrelsen har haft bakbundna händer och inte kunnat handla då huvudstyrelsen inte velat att fotbollsstyrelsen ska göra ”bra ifrån sig”. Detta då HS själva vill ta platser i fotbollssektionen när det blir en Alliansförening.

    • 11 februari, 2015 @ 19:08 Johan G

      Okej. Litar dock mer på mina egna erfarenheter, information från de som jobbar på ÖIS-gården, representanter från huvudstyrelsen, en styrelseledamot i fotbollsstyrelsen och de supportrar som har haft någon kontakt med fotbollsstyrelsen.

      Men din källa är säkert initierad, även om jag skulle vilja påstå att han i det här fallet är helt fel ute.

  7. 10 februari, 2015 @ 20:55 Gabbe

    Det är någonting ruttet på öisgården, alla borde avgå och bytas ut är Ralf Edströms pöjk också ett ålrens som smusslar in sina vänner och snor pengar till sin egen plånbok
    .

    Svara

    • 10 februari, 2015 @ 21:44 Johan G

      Stå för vem du är, presentera bevis eller knip igen.

    • 11 februari, 2015 @ 13:54 Kalle H

      +1

  8. 11 februari, 2015 @ 13:35 Karl-Gustav

    Sambadefensiv levererar latin i sin header, spännande.

    ”Sambadefensiv
    Nullam ac congue lectus, nec gravida nunc. Proin at orci at neque sollicitudin auctor. In rhoncus neque a turpis hendrerit posuere. Nam lectus metus, pharetra ac sollicitudin et, scelerisque ut velit. Mauris quis quam vitae nulla pulvinar pharetra. In eu massa iaculis, eleifend sapien vitae, luctus quam. Curabitur sit amet libero in felis luctus fermentum at sed sapien.”

    Svara

    • 11 februari, 2015 @ 15:39 Jonathan Larsson

      När det händer grejer, så händer det grejer.

  9. 11 februari, 2015 @ 22:36 Harry

    Snyggt jobb med nya Sambadefensiv.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se