FC_Red_Bull_Salzburg_-_Champion_of_the_Austrian_Football_Bundesliga_2011-12_(01)

Motion: ÖIS ska inte handla med Red Bull

Vi fortsätter vårt motionerande. Samtliga motioner är inlämnade och vi kommer med jämna mellanrum släppa dem här på sidan så att ni läsare får ta del av dessa. Här kommer en motion som Felix och Karl Lundén skrivit. Diskutera gärna motionen i kommentarsfältet.

Under de senaste åren har läskedryckskoncernen Red Bull tagit sig in på den globala fotbollscenen. I Europa återfinns RB Leipzig och Red Bull Salzburg. Dessa två klubbar drivs helt utan hänsyn till supportrar, medlemmar eller historia. Klubbarnas enda syfte är att sprida Red Bulls namn och marknadsföra dryckesföretaget på bred front.

I Salzburg togs exempelvis den anrika föreningen SV Austria Salzburg över år 2005 och företaget ändrade allt ifrån styrelse till klubbmärke och tröjfärg. Allt emot medlemmarnas vilja. Red Bull gick så långt att de stängde av de supportrar som dök upp på matcher i Austria Salzburgs lila och vit-randiga tröjor.

Övriga fotbollsklubbar i Red Bullkoncernen är RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, Red Bulls Brasil och Red Bulls Ghana.

Vi ser det som en viktig symbolhandling för ÖIS som en förening som tar tillvara på medlemmarnas intressen och värnar en levande föreningsdemokrati att bojkotta dessa klubbar på alla tänkbara vis.

På detta sätt visar Örgryte IS att föreningen inte ställer upp på bilden av att en fotbollsklubb är till för marknadsföring av ett varumärke utan är till för dess medlemmar.

Vi föreslår därför att årsmötet beslutar:

att Örgryte IS aldrig på något sätt gör affärer med någon av klubbarna RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, Red Bulls Brasil eller Red Bulls Ghana. Vare sig det handlar om försäljning av spelare, köp av spelare eller arrangerande av vänskapsmatch.

Karl Lundén och Felix Jonsson


'Motion: ÖIS ska inte handla med Red Bull' have 63 comments

  1. 12 februari, 2015 @ 14:08 Sofia

    Power King for the win!

    Svara

  2. 12 februari, 2015 @ 14:28 Gabriel

    Tror inte att klubbarna bryr sig nämnvärt. Pinsamt förslag.

    Svara

    • 12 februari, 2015 @ 14:44 Felix Jonsson

      Kan hända att dom inte bryr sig men då har vi iallafall markerat vår åsikt. Markerat att det är en utveckling vi inte ställer upp på. Tror du att motionen på något sätt skadar ÖIS?

    • 12 februari, 2015 @ 16:06 Gabriel

      I framtiden är det möjligt att den kan skada Öis om vi får bud från klubbar som RB och isåfall tvingas tacka nej till miljoner eventuellt. Dock gillar jag ju tanken bakom förslaget.

  3. 12 februari, 2015 @ 14:34 Daffy D

    Mycket bra förslag. Får man fråga om anledningen till att ni inte nämner ”RB Leipzig”?

    Svara

    • 12 februari, 2015 @ 14:39 Felix Jonsson

      Oj, det försvann av någon anledning när jag kopierade texten. Ändrat nu.

  4. 12 februari, 2015 @ 14:52 Daniel_M

    Sågar inga motioner, tycker dessa är viktiga i sig själva och ökar demokratin i en förening motsv. Men låt säga att denna får bifall och det sen exploderar för Stellan och rb salzburg vill handla, skall denna affär då bli omöjlig?

    Svara

    • 12 februari, 2015 @ 14:57 Felix Jonsson

      Ja det ska den. Blir en spelare så bra att en klubb av den digniteten hör av sig kommer det med största sannolikhet också finnas andra klubbar på samma nivå som är intresserade och som är villiga att betala liknande summor. Det är jag övertygad om. Detta handlar om två klubbar i Europa, fem i hela världen. Jag ser inte det som något större problem. I längden kommer motioner som dessa göra ÖIS till en klubb som står för något annat. En klubb som folk kommer söka sig till för att den erbjuder något annat. För mig är det viktigare än någon extra miljon för en spelare. I längden gynnar det oss att göra det vi tror på. Min dröm är att vi ska bli en svensk motsvarighet till Union Berlin. Alltså en klubb som bygger en supporterskara på annat än bara framgång. En klubb som står för något annat också.

    • 12 februari, 2015 @ 16:19 Gabriel

      Såklart en bra tanke, frågan är bara vilken väg man som klubb ska gå.

    • 12 februari, 2015 @ 17:41 Felix Jonsson

      Gabriel: Jag vet vilken väg jag vill gå och motionerar därför. Sedan är det upp till årsmötet att besluta i frågan.

  5. 12 februari, 2015 @ 15:02 Tryggvi

    Red Bulls fotbollslag är levande reklampelare. Det är givetvis bedrövligt när gamla klubbar har fått vika hädan till förmån för detta, men jag tror inte att en bojkott av dessa klubbar skulle varken gynna Öis eller skada Red Bull. Snarare tvärtom – bara i den här artikeln nämns Red Bulls varumärke uppemot 20 gånger. Det är gratisreklam som jag absolut tror att de tackar för, oavsett anledningen till den. Skulle det dessutom exempelvis bli en notis i GP om det här så är det bingo för det österrikiska företaget.

    Lägg därtill det avlägsna i att Öis ens skulle göra affärer med någon av Red Bull-klubb i vilket fall – det är inte säkert att det någonsin kommer ske- så ser jag inte riktigt poängen med det här.

    Svara

    • 12 februari, 2015 @ 16:08 Felix Jonsson

      Som jag skrev tidigare så tror jag att ÖIS blir en bättre klubb av motioner som denna. Man blir en klubb som står för något annat och löper man den linan fullt ut så är jag helt övertygad om att vi kommer att bli en mer attraktiv klubb för många. Gratisreklam, javisst men jag tror ändå att Red Bull klubbarna varit ännu större om inte det massiva motstånd funnits i supporterled som redan finns. Det är helt enkelt inte en attraktiv klubb. Vårt namn nämndes väldigt ofta i media när vi gick i konkurs. Tror inte att det gynnade oss nämnvärt.

      Vi kanske resonerar olika och då är det bara att rösta om saken på årsmötet. Det är det som är det härliga med föreningsdemokratin.

  6. 12 februari, 2015 @ 16:44 Harry

    Reklam för Fanta, Mer och Pucko skulle sitta fint.
    Skulle kunna se ut så här: Mer Fanta Pucko.

    Svara

  7. 12 februari, 2015 @ 16:46 Truls

    Tja.. Det här känns avlägset och inte särskilt aktuellt alls i min mening. Uppskattar verkligen allt ni gör för Öis men den här motionen känns en aning ur fas. Men det är jag det. Andra får tycka annat.
    Det finns dessutom en och annan smutsig peng i andra klubbar i världen. Så jag är tveksam.
    Men som sagt.. Kul med lite olika motioner.

    Svara

    • 12 februari, 2015 @ 17:44 Felix Jonsson

      Det finns smutsiga pengar på alla möjliga ställen och det går säkert att skriva motioner om att undvika att sätta sina fingrar i några av de syltburkarna också. Men jag ser detta som en oerhört viktig markering om att vi inte tolererar vad som helst och att vi är en förening som står på supportrarnas sida.

  8. 12 februari, 2015 @ 16:52 Jacko

    Vad fin siten har blivit!

    Ställer mig tveksam till denna motion. Även om Red Bull-konceptet är vidrigt blir det väldigt stökigt om ÖIS skall göra en etisk värdering av alla klubbar som de stöter på längs vägen. Skall ÖIS göra affärer med klubbar med tveksamma sponsorer som t.ex Gazprom? Skall ÖIS göra affärer men klubbar med ägare som har tveksamma åsikter som t.ex AC Milan? Är Roman Abramovich okej? Skall ÖIS tacka ja om Chelsea slänger upp 10 millar för Joel Mumbongo? Är Ljungskile ok nu trots att de en gång i tiden sålde sitt namn? Hur gör vi med Cardiff City, MK Dons och Hull? Kan bli snurrigt detta….

    De andra motionerna jag läst är jag dock positiv till!

    Svara

    • 12 februari, 2015 @ 17:04 Karl Lundén

      Naturligtvis finns det många klubbar med tveksamt renommé, det är en gråskala. Vår poäng är dock att Red Bulls franchisen inte är en del av gråskalan. De är, enligt vårt förmenande, rakt genom dåliga. Därför är det viktigt att markera på det lilla sätt vi kan. ÖIS varken kan eller ska diktera villkoren för världsfotbollen, men vi kan markera att vi tror på föreningsdemokrati och att våra känslor och värderingar är värda mer än all läskeblask alperna kan spy ut. Visst, det är en fis i rymden men det är vår fis och vi bestämmer om den skall ”få vingar” eller inte!

    • 13 februari, 2015 @ 11:49 Johan G

      Det där var den finaste formuleringen jag någonsin läst, Kalle.

  9. 12 februari, 2015 @ 17:20 Elfström

    Instämmer med flera tidigare talare om att det blir en ganska märklig gränsdragning och ställer mig mycket tveksam till motionen. Jag tycker också det Red Bull gjort i dessa klubbar är förkastligt mot fansen, men i längden så innebär ju detta resonemang att ÖIS inte skall kunna göra någon affär med någon klubb som inte är medlemsägd? Eller det skall vara möjligt, så länge den ägande klubben inte har drivit klubben i en riktning medlemmarna inte önskar? Var/Hur skall en gräns dras?

    Vidare, skall ÖIS heller inte göra affärer med klubbar som har tvivelaktiga partners på något sätt? Isåfall kan man ju i princip dra det hur långt som helst. Tänker te.x. på Kristanstad.

    Starkt tummen upp till nya designen!

    Svara

  10. 12 februari, 2015 @ 18:22 Ken

    Jag förstår vad du menar Felix, och tycker att detta är något lite större klubbar skulle tänka på. Men att motionera om detta hos ÖIS känns nästan lite löjligt med tanke på klubbens läge just nu. Risken är att man kanske inte blir tagen på allvar i fortsättningen?
    Men som sagt, tanken är bra.

    Svara

    • 12 februari, 2015 @ 19:21 Felix Jonsson

      Vår förening är lika stolt oavsett division och vi ska enligt min mening alltid föregå med gott exempel. Jag tror verkligen inte att detta generera någon dålig publicitet. Det snackas om att blåvittfolk planerar en liknande motion. Det sprider sig förhoppningsvis.

  11. 12 februari, 2015 @ 18:41 Truls

    Som sagt.. Jag förstår poängen. Men jag tror man kan markera att man står på supportrarnas sida utan att dra in pissklubbar som Red Bull. Vill helst inte ens att dom ska nämnas i samma andetag som Öis. Även om vi så är emot deras skräp.

    Svara

  12. 12 februari, 2015 @ 18:55 Dor

    Bra skit Felix. Alla andra är bara helt tappade. Red Bull är vidrigt.

    Svara

  13. 12 februari, 2015 @ 21:27 Sweshiman

    Kommer denna (och de tidigare) motiotionen att behandlas på huvudföreningens eller fotbollens årsmöte? Ställer mig för övrigt svagt positiv till motionen, bra ställningstagande men osäker på om det är rätt sätt att markera detta på

    Svara

    • 12 februari, 2015 @ 22:51 Felix Jonsson

      De kommer att hanteras på fotbollens årsmöte.

  14. 13 februari, 2015 @ 11:45 Nollåttaöisaren

    Men herrejäklar, finns det inte bättre saker att lägga ner tid på som kommer gynna ÖIS istället? Patetiskt

    Svara

    • 13 februari, 2015 @ 11:55 Johan G

      Alla väntar med spänning på att få läsa dina egna motioner som kommer gynna ÖIS. Du får publicera dem både här och på amoretfides.se. För du är väl inte typen som gnäller på dem som gör någonting men har noll intresse av att själv göra något?

      Gå på årsmötet och argumentera mot motionen om du tycker den är så dålig. Sambadefensivs kommentarsfält är, som tur är, inte ÖIS högsta beslutande organ.

    • 13 februari, 2015 @ 13:21 Felix Jonsson

      Saker jag har gjort de senaste veckorna som gynnat ÖIS:
      1. Planerat en fest för supportrar
      2. Hjälpt till som volontär på träningsmatch
      3. Planerat kampanj inför premiären för att dra mer folk.
      4. Skrivit motioner för att klubben ska skötas bättre i framtiden.
      5. Träffat representanter från huvudstyrelsen för att reda ut alliansfrågan.
      6. Sett till att den mest lästa av supporterhemsidorna blivit uppdaterad för att ge supportrar bättre koll på ÖIS.
      7. Sammanställt ett dokument om vad som behövs på den officiella hemsidan, skickat detta till Pierre Edström samt suttit i möte med densamma för att förtydliga mina åsikter.
      8. Skrivit om ÖIS för att ge supportrar mer information om laget de håller på så att vi får en mer medveten supporterskara.
      9. Ringt före detta årskortsinnehavare för att sälja nya årskort till dessa.

      Vad har du själv åstadkommit som gör att du tycker att det jag gör bara är patetiskt?

    • 13 februari, 2015 @ 16:25 Gabriel

      Guldstjärna!

    • 13 februari, 2015 @ 16:29 Daniel K

      Felix: Det du gör för ÖIS är ovärderligt!!!

    • 13 februari, 2015 @ 16:30 Nollåttaöisaren

      Men snälla Felix, jag har väl ändå inte klagat på allt du gör eller har gjort?
      Jag har klagat på den här motionen för den är faktiskt patetisk.
      Finns inget i denna motion som någonsin kommer gynna Örgryte IS.

    • 13 februari, 2015 @ 18:19 Felix Jonsson

      Nollåttaöisaren: För det första förstår jag inte vad det är som är patetiskt med motionen. Det handlar om att jag och Karl vill att ÖIS ska stå upp för sina medlemmar och som ett led i detta visa att man inte ställer upp på det som Red Bull gör. En bojkott helt enkelt. Ska vi prata siffror så tror jag att det i längden gynnar ÖIS att bli en klubb som står för något annat än bara sportsliga resultat. Att man är en klubb som står för sina medlemmar och som lockar supportrar på att man är den bästa klubben att hålla på ur supporterperspektiv. På den punkten kan vi bli något alldeles unikt. Det har vi mycket svårare att bli på planen. Det unika är något som går att sälja in till väldigt många människor. Ett meningsfullt supporterskap helt enkelt.

    • 13 februari, 2015 @ 19:05 Nollåttaöisaren

      Du får ha den åsikten, och självklart står jag på din sida vid argumentet att klubben ska stå på supportrarnas sida, men vad har det med Red Bull att göra?
      Om något RB lag vill köpa våra spelare så får de la göra det?

      Ja, det var exakt vad jag skrev.
      Ser du något jag klagade på mer än denna motion?
      Jag vet att du gör mycket för klubben Felix och det är guld värt, men denna motion är tyvärr inte en av dina höjdpunkter.

  15. 13 februari, 2015 @ 13:06 Håkan

    Tycker också det här var ett extremt dumt förslag och luktar vänsterextremism lång väg. Pinsamt och passar mer in i vänstergäng som blåvitt eller Gais.

    Svara

    • 13 februari, 2015 @ 13:23 Felix Jonsson

      Är föreningsdemokrati vänsterextremt?

    • 13 februari, 2015 @ 18:10 Kalle H

      Förstår inte vad du menar? Är bara moderater välkomna som supportrar till ÖIS? Är väl på tiden att tvätta bort överklassstämpeln på ÖIS!

    • 13 februari, 2015 @ 19:42 Håkan

      Jag är självklart för demokrati och rätten att ni skall få skriva er motion. Tycker också att överklasstämpeln bör tvättas bort men med förslag som detta kan jag inte sitta tyst då det är dumt och just typisk vänsterextremt. Skulle Red Bull vilja samarbeta med oss så vore det fantastiskt. Tänk vilka pengar vi skulle kunna få. Det är ju just sossementaliteten i Sverige som gör att våra klubbar inte har några pengar och Sverige halkar efter i fotbollsvärlden. Vi har inte råd att låtsas ha en massa moral och tro att vi skall kunna slåss mot dom bästa. Fotbollen har handlat om pengar i en väldigt massa år nu. Red Bull är dessutom ett väldigt välskött företag som är extremt framgångsrikt. Det är väl precis sådana bundsförvanter som ÖIS behöver. Jag hade gärna hetat RB ÖIS eller vad dom nu skulle vilja döpa oss till om dom kunde ta ÖIS till Europatoppen med en massa stjärnor i laget. Som någon skrev tidigare än mig. Titta på Chelsea och Manchester City med mera med mera. Det är ju inga klubbar som lider. Dom anpassar sig till verkligheten och spelar idag i världstoppen. Nej, inget tillbakablickande Marxtänk utan fram för mer verklighetsförankring och nya moderna idéer för att få fram mer pengar till ÖIS.

    • 13 februari, 2015 @ 21:25 Johan G

      Jag tror ordet du söker är ”fotbollstraditionalism”, och det är inte speciellt vänsterextremt alls. Gå på årsmötet och rösta ner motionen om du tycker den är så illa. I det här kommentarsfältet bestäms verkligen ingenting.

    • 13 februari, 2015 @ 22:13 Jonathan Larsson

      Håkan: Det är inte alls konstigt att din syn på motionen och Felix och Kalles (och min) är olika. Detta på grund av det du skriver här nu. Din syn på fotboll, och vad fotboll faktiskt handlar om är så långt ifrån min syn (och jag gissar även Felix och Kalles) på densamma som det ens är möjligt att komma. Fotboll handlar i min värld om så oändligt mycket mer än resultat, framgång och stjärnglans.

      Det övergrepp Red Bull har stått och står för på de klubbar som nämns i motionen är något jag avskyr av hela mitt hjärta. Och då handlar det om klubbar jag inte ens bryr mig om i grunden. Du kan tänka dig att slänga iväg ÖIS tradition, historia och identitet. Där skiljer vi oss åt, och det är okej, så är det ibland.

    • 22 februari, 2015 @ 02:19 Rude Boy

      Det luktar pingis och minigolf att gilla Red Bull. Passar mer in i Vinslöv och luktar braksvenne som torrjuckar på flashbacks politikforum.

  16. 13 februari, 2015 @ 18:57 Johan

    Inte ofta jag läser eller för den delen kommenterar men när man ser motioner som dessa blir jag stolt!

    Svara

  17. 13 februari, 2015 @ 19:23 Voldemort

    En klubb som Öis får de supportrar de förtjänar….och de får ni tolka precis hur ni vill.

    Svara

    • 13 februari, 2015 @ 21:13 Gabriel

      Hahah. :D ja, röd och blå är ju passande färger också!

    • 13 februari, 2015 @ 21:46 Johan G

      Jag brukar inte hålla med dig, Voldemort, men den här gången satte du verkligen huvudet på spiken. Anonyma gnällspikar på internet som aldrig har något konstruktivt att säga och som aldrig har brytt sig om att försöka åstadkomma någonting för att förändra ÖIS är verkligen den värsta typen av supportrar som existerar. Sådana där fega ynkryggar som saknar ryggrad och inte vågar stå för den skit man skriver. Man börjar ju fundera på vad som driver dem. Om det ens är riktiga människor eller bara en internet-bot programmerad för att sprida dynga i utvalda forum. Vad vill människan/programmeraren uppnå?

      Vi har tur att de människornas engagemang inte sträcker sig längre än till ett anonymt internetforum.

    • 14 februari, 2015 @ 16:22 Kalle H

      Helt rätt Voldemort. 286 supportrar förra gången 263 idag. Beklämmande. Undrar hur många som skriver på den här sidan som går på matcherna.

    • 14 februari, 2015 @ 21:13 Daniel K

      Det va på tiden att vissa alias blir spårade! Hoppas att detta innebär att vi får mer konstruktivt innehåll i kommentarerna?

    • 14 februari, 2015 @ 22:26 Johan G

      Jag kan leva med det om det får till följd att vissa oönskade element som tror att det är en mänsklig rättighet att sprida sin dynga i öppna kommentarsfält försvinner. Är man något smartare än Voldemort så är det rätt lätt att komma runt det med genom att bara skriva aaa@aaa.aa istället för att aningslöst lämna ut sitt förnamn och efternamn och tro att man gjort sig förtjänt av att fortsatt vara anonym.

    • 14 februari, 2015 @ 23:02 Daniel K

      För mig är det självklart att man står för det man skriver här och därför inte behöver vara rädd för att ange riktiga uppgifter på SD.

    • 15 februari, 2015 @ 00:34 Johan G

      1. Jag har ingenting med Sambadefensivs nya sajt att göra och jag hade ingen aning om hur kommentarsfältet skulle se ut. Däremot är jag all for att man måste skriva en mail-adress (praktiskt taget vad som helst, det har absolut noll betydelse vad det står så länge det innehåller en punkt och ett snabel-a), även om jag hellre hårdmodererat kommentarerna och tagit bort allt som inte bidrar med ett skit, vilket är 90% av alla inlägg vissa pseudonymer skriver.
      2. Jag fick informationen från en person som kan betraktas som chefredaktör och som delar min uppfattning att Voldemort inte är det bästa som världen skådat.
      3. Jag upplyste Voldemort att jag visste och resten har du skött, anonyma hen-vän (seriöst? alla fattar att det är en snubbe som skriver…) som så lägligt och med sådan entusiasm dyker upp och för Voldemorts talan och försvarar idioters rätt att kunna bete sig hursomhelst i vissa privatägda forum och sprida sin dynga utan att någon frågar efter den.

      Lars, du kan väl be din anonyma kompis att ta av sig foliehatten lite och sluta vara din errand-boy? Tänk på din image, Lasse.

    • 15 februari, 2015 @ 01:27 Felix Jonsson

      Vill bara flika in här att denna sida faktiskt styrs av oss skribenter. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg om vi tycker att de bör försvinna. Det är alltså ingen mänsklig rättighet att få uttrycka sig hur en vill här. Linus du får kalla det diktatorfasoner om du vill men jag antar att du själv har vissa regler om vilka som får komma in i ditt hus exempelvis. Lite så är det här också. Vi som skriver på sidan har full rätt att ta bort det som vi tycker gör skada och det är faktiskt vi som bestämmer vilka som får härja i vårt kommentarsfält. Men håller du dig till en ton som är acceptabel så är det inga problem.

    • 15 februari, 2015 @ 10:24 Johan G

      Voldemort/Lars Hällentorp/Anonym/Asker/Linus: Ja vi har möjlighet att se vilka som postar från vilka ip-adresser. Det är ett väldigt praktiskt verktyg för att kunna stänga av troll och radera deras inlägg.

    • 22 februari, 2015 @ 02:02 Rude Boy

      Du får gärna utveckla dina tankar.

  18. 13 februari, 2015 @ 20:12 Kalle H

    Mig veterligt har varken Chelsea eller Manchester City bytt ut sina klubbmärken eller tröjfärger. Pengar är väl bra att ha men om man gör på det viset blir det ju en helt ny klubb. Tror inte att det hade blivit så populärt hos de flesta Chelsea eller Manchester City fansen.

    Svara

  19. 15 februari, 2015 @ 10:17 Lars

    Jaha. Det är alltså jag som är Voldemort.
    Och Hr. Gellerman har avslöjat mig. Bravo, Johan. Jättebra jobbat.
    Det tråkiga för dig är väl att jag har varit fullt synlig hela tiden. Du hatar mig sedan jag tillrättavisade dig som 17-åring på klotterplanket 2007 när du brann för Öis. Och jag kanske var onödigt hård mot dig vad vet jag? i så fall ber jag dig uppriktigt om ursäkt eftersom jag uppenbart har traumatiserat dig på något sätt då du har jagat mig i 8 långa år…. Jag har iallafall släppt det och fortsatt vara frispråkig här. Ger man sig in i leken, Johan, och har åsikter som inte andra har så får man ta skiten som kommer. Även som 17-åring.
    Ibland blir det riktigt jävla dåligt, ibland halvbra, ibland bra. Elak och provocerande är jag av naturen och det hade jag varit om någon hade stått framför mig också med åsikter som jag inte delar. Att Felix vill ha bort mig vet jag ju sedan länge eftersom jag bl.a. satte nageln i ögat på honom gällande Lantz affären där han gick ut med sina säkra källor att Lantz hade fått sparken. Och det var fel. Det har han ju erkänt själv i podden och det gav jag honom lite cred för. Kanske han inte har läst. Seden tyckte jag väl att han kunde skilja på fotboll och politik vad gäller Kristianstadsaffären men det är ju överspelat enligt mitt sätt att se det. Inte enligt honom, uppenbarligen, eftersom jag är en parias som skall bort till varje pris. Nu är det Red Bull som gäller och där har jag inte ens orkat kommentera dumheten i att inte sälja spelare till ett RedBull lag. Det tror jag också Öis ledning skrattar gott åt när man lever på marginalen. Men visst är det skönt att det fortfarande finns idealister!
    Det roliga i kråksången är att jag har skrivit både för SvenskaFans och för Martin Johansson när han hade sambadefensiv. På SF under mitt riktiga namn och på SD under Voldemort. Martin visste vem jag var. Men anledningen till att jag skrev under Voldemort på SD var att jag efter en artikel fick ta emot hot, hat, en repad bil och andra onämnbara saker med mitt hus. Alla polisanmälda givetvis. Jag har ju mina funderingar på vilka som var de skyldiga men det lär jag aldrig kunna bevisa. Det intressanta är att det kom under en period då jag svingade rätt hårt mot öis framtid för 8 år sedan….nu finns det iallafall kamerabevakning här och det är ju bra för mig om någon skulle vilja hålla på igen.
    Men; faktum kvarstår. Jag har varit jävligt elak mot vissa. Haft bra diskussioner med andra. Skrattat med andra, och kärleksfullt munhuggits med vissa. Är det så att någon har tagit väldigt illa vid sig så ber jag om ursäkt för min vassa tunga.
    Bengalivrare och andra skithögar kommer jag dock aldrig be om ursäkt till då ni höll på att ta kål på mitt barn, som har astma, på läktaren Och jag fick ordern att stå på en annan del av läktaren….. Kan ju bara ana vem som sa det. Men jag har ju inte jagat den personen i 8 år för det….man går helt enkelt vidare och konstaterar att man har olika åsikter. Så är det i min värld iallafall. Voldemort är ett avslutat kapitel sedan Johan Gellerman hotat mig på Facebook att han skall publicera hela mitt namn om jag skriver ett piss under den nicken igen. Men Johan och Felix. Jag har ju funnits där hela tiden om ni så väldigt gärna ville avslöja mig?
    Att jag, Johan och Felix aldrig kommer att ta en kaffe ihop kan man nog konstatera. Eller också¨är det precis det vi skall göra :-) Men till er andra säger jag; för helvete, skall ni skriva här så se till att ha åsikter som är rumsrena enligt Felix, Johan och deras trogna tjänares ideologi. Det här är ett forum för NYA tidens Öis. Annars riskerar ni häxjakt. Jag är inte rumsren och det vet jag redan. Men det kommer ju bli VÄLDIGT mycket bättre nu sedan jag lägger ned att skriva på SD. Alla kommer dansa jerka, stå i ring och kramas… Kom också ihåg nu att inte skriva in era riktiga mailadresser om ni inte vill stå för det ni skriver. Jag skrev in min riktiga mail i fredags och vips så vart jag ”avslöjad”. När jag stod för min åsikt….. Patetiskt? Ja, men det är ju Gellerman som sätter agendan. Till er som har tyckt att jag varit OK. Kul att höra. Till er som hatar mig; ja, det är inte mycket jag kan göra något åt. Bara beklaga att ni tagit illa upp samt låter Öis och en hemsida styra era liv. Ni får gärna spy galla över mig här och nu men det gör mig väldigt lite eftersom jag inte kommer läsa det. Min tid med SD är över. Kom nu bara ihåg vad det är för person som kandiderar till Öis styrelse.
    Är han bättre än det som sitter där nu? Kommer Öis som klubb bli bättre när Gellerman sitter i finrummet och svingar sin magiska trollpinne? Hur skall han kombinera detta med Ultrasgemenskap? Kom också ihåg att han är oerhört långsint som person….. Ta nu en rejäl funderare på det innan ni röstar. Det är inte bara makt han vill åt?

    Tack för mig och alla roliga, tråkiga och elaka stunder!

    Lars

    Svara

    • 15 februari, 2015 @ 10:40 Felix Jonsson

      Det är tråkigt att du väljer att sluta skriva. Jag har aldrig påstått att jag vill ha bort dig. Däremot tycker jag att du har klankat ned på väldigt många, klagat och gnällt utan att visa någon vilja att göra något själv. Det är något jag kan störa mig på något oerhört och det blir oerhört tröttsamt i längden. Däremot har jag aldrig tänkt blockera ditt IP-nummer som vi gjort med en del andra som kommit med direkta personpåhopp. Du har dock oftast håll dig på rätt sida. Iallafall när du kommenterat under nicket Voldemort. Sedan har du även använt andra namn. Nu senast Linus då du gick till överdrift varpå vi tog bort ditt inlägg.

      Som jag skrev igår är detta vår sida, där vi bestämmer nivån i vårt kommentarsfält. Det handlar inte om att alla ska ha samma åsikt men det handlar om att hålla en god ton i diskussioner. Sedan får du kalla det vad du vill.

      Hej då.

    • 15 februari, 2015 @ 10:46 Gabriel

      Vad har du för svar Johan Gellerman? Stå upp för fan om du nu vill att alla andra gör det!
      Försvinner Voldemort försvinner även jag. Öis börjar likna en jävla sekt…

    • 15 februari, 2015 @ 18:02 www

      …inte kul att SD försökt och försöker spåra identiteten bakom dem skriver inlägg. Djupt oroande.

  20. 15 februari, 2015 @ 10:48 Gabriel

    Grattis Felix! Bra jobbat, verkligen…

    Svara

  21. 15 februari, 2015 @ 11:55 DrJonas

    Många tankar efter att kikat igenom kommentarerna här. Lite läskiga tankar här och var. Främst om ”modererandet”. Vad är ett troll enligt dig JohanG? Jag var en av dem som tyckte Lantz-avgå texten var puckad (precis som Voldemort). Är jag ett troll? Har jag haft besök på min facebook sida? Kommer du föra samma linje som här om du lyckas cuppa(?) dig in i Öis? Frågorna många. Gabriel – SD är inte ”öis”. Trodde det var ett forum för alla öisare. Kanske är det inte det. Voldemort kom tillbaks. Brukar gilla dina inlägg, även om dom kan vara lite väl elaka ibland.

    Svara

    • 15 februari, 2015 @ 14:57 Kalle H

      Kommer att sakna Voldemort. Har väl inte gillat allt han har skrivit men åsiktsfrihet bör väl gälla här som på andra ställen. Ta varandra i näven och Forza ÖIS!

  22. 15 februari, 2015 @ 14:43 henkeB

    Haha en ren soppa. Så mycket hat mot våra kanske mest aktiva ÖIS;are ? Tycker attityden här ovan är vidrig. Vi har möjligheter att kunna följa ÖIS och dess aktivitet på denna sidan och det tack vare Felix (in general). Vi har en fungerande läktar- verksamhet och det tack vare bland annat Johan G. Att då dessa två försöker få lite nytänkande i klubben och försöka få in fler nyaröster i klubben , då är det kris och katastrof. Att ni själva med era synpunkter inte går och gör det samma är på grund av pondus-brist? Eller rentav överskott av bitterhet? Frågorna är många men behåller min tanke för mig själv. Ha en fortsatt bra dag.

    pst. Felix sidan är grym och bra texter! Keep it up!

    MVH
    Henrik B , Schlätta

    #MDMF

    Svara

  23. 15 februari, 2015 @ 19:18 Nya tider?

    Är detta framtiden inom Sambadefensiv? Hänga ut skribenter vid namn?
    Är det detta Johan menade att han var 100% för ÖIS, hänga ut andra bara för de inte alltid håller med? Är det en sådan man vill ha i en styrelse?

    Riktigt låg nivå och dåligt agerat

    Svara

  24. 25 mars, 2015 @ 14:31 buy levitra

    I’ll try to put this to good use immediately.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se