IMG_5492

Säker seger i årets första träningsmatch

Kyla, nya ansikten och en seger. En ytterst kort sammanfattning av 2015 års första träningsmatch. Om jag ska ge mig på en aningen längre summering så kan börja med att konstatera att 286 åskådare tog sig till Valhalla IP ikväll och trotsade den nyss nämnda kylan för att bevittna ÖIS-Lärje/Angered. Bland de som syntes till på läktaren var Filip Holländer, Oskar Wallén, Henrik Carlsson, Adam Rosén och Robin Ingvarsson. Ingen av de är alltså återställda från sina respektive skador eller krämpor, och Holländer tillhör ju som bekant inte ens ÖIS organisation längre, trist nog.

Men så till matchen. Elvan som fick förtroende att starta matchen var följande: Fredrik Andersson i mål. En backlinje från höger med Björn Anklev, Fredrik Björk, Hannes Sahlin och Hampus Bohman. Mittfältet bestod utav André Nilsson, Jakob Lindström, Johan Hedman och Anton Henriksson. Längst fram fick Sebastian Ohlsson och George Mourad förtroendet.

ÖIS började matchen bra och redan efter tre minuters spel tog sig Sebastian Ohlsson till ett bra läge strax utanför straffområdet och avlossade ett hårt skott som dock inte letade sig in utan strök ribbans översida.

I den sjunde minuten skapade ÖIS återigen en farlig chans, där de fick både ett och två och kanske till och med tre lägen, där André var kreatören av anfallet och där Mourad var mannen som fick den sista chansen. Men bollen ville inte in.

En stund senare stod ÖIS för en vass kontring där André till slut fick bollen till höger om straffområdet, avancerade snett inåt bakåt och avlossade ett skott med vänstern som smet precis utanför målvaktens högra stolpe. Fin aktion i det läget.

I den 25:e minuten trodde många att 1-0-målet kom, men avslutaren Anton Henriksson befann sig i en offsideposition. Istället kom 1-0 tolv minuter senare, när George Mourad tog sig in i straffområdet och smällde in bollen hårt, i midjehöjd, till höger om målvakten från Mourads håll. Mycket distinkt och vackert avslut av George.

I paus gjordes sedan tre byten. Hampus Bohman, George Mourad och Sebastian Ohlsson klev av. En av alla unga debutanter, nämligen Oliver Carlsson ersatte Bohman, Anton Sandberg-Magnusson och Stellan Carlsson gick in i anfallet.

Andra halvlek blev hafsigare än den första (som det så ofta blir i träningsmatcher, mycket p.g.a. alla byten som ofta görs i mängder). De målchanser som finns att nämna tillkom främst sista 10-15 minuterna då ÖIS till synes stod för en sista kraftansträngning med lite nytt blod på planen. Tre byten gjordes i den andra halvleken. I den 66:e minuten byttes Björn Anklev och Jakob Lindström ut och ersattes i tur och ordning av Fredrik Martinsson och Andreas Berntsson. Nya, unga, debutanter, återigen. Och i den 76:e minuten klev veteranen Fredrik Björk ut och ersattes utav Daniel Marsfeld. Japp, ung debutant.

Stellan Carlsson hade den bästa målchansen i den andra halvleken (bortsett från målet som snart kommer) i den 87:e minuten, men ett dåligt avslut på ett lågt inlägg gjorde att det halv-givna målet inte blev ett mål.

I den 89:e minuten blev det dock mål. Anton Henriksson stod för målet på en fin nick på ett inlägg från André Nilsson. Det skall sägas att båda dessa spelare stod för en bra match idag.

I övrigt så var det härligt att se Björn Anklev i en ÖIS-tröja igen. Det var roligt att se så många nya unga ansikten på planen. Det var roligt att se ÖIS spela bra fotboll, för att vara första matchen för året. Och så var det roligt att se en seger. Vi ses igen om nio dagar på samma plats. Då klockan 12.00. Då mot norska Kvik/Halden.

'Säker seger i årets första träningsmatch' have 27 comments

1. 5 februari, 2015 @ 23:34 Jowass

Någon info om varför Paulsson eller William A inte var med?

• 6 februari, 2015 @ 10:35 Marcus

Båda är sjuka.

2. 6 februari, 2015 @ 01:47 Anonym

William sparas till att gör hat-trick mot gajs!

• 7 februari, 2015 @ 13:56 1894

Sparades besökarna också till GAISmatchen?

Skämt åsido, 286 pers på träningsmatchpremiären? Skärp er!

• 7 februari, 2015 @ 14:31 Felix Jonsson

Jag skäms. Kan inte säga så mycket mer. Kan ju också tycka att när klubben är i akut behov av pengar borde en match som denna läggas på en dag då så många som möjligt kan komma. En sådan dag är inte torsdag kväll 18.00.

• 7 februari, 2015 @ 14:41 Gabriel

Vem fan vill se Angered då? Sketlag.

• 7 februari, 2015 @ 18:22 Felix Jonsson

Gais mötte LSK. Skulle inte säga att det är någon enorm skillnad även om LSK är ett bättre lag. Vi får nog faktiskt vara självkritiska här.

• 7 februari, 2015 @ 22:42 Gabriel

Självklart farbror Sambadefensiv.

• 7 februari, 2015 @ 15:13 Daniel K

Tycker också att det va en pinsamt dålig uppslutning.
      Undrar dock hur många som valde LGsports?

3. 6 februari, 2015 @ 06:25 Gabriel

No Putte, no party.

4. 6 februari, 2015 @ 09:27 Lanslarke

Det är nästan så här års det är roligast. Jag menar, när man fortfarande känner hopp om att det kan bli en bra säsong. :)

Redan nu känns Björken som en kanonvärvning. Han står som en fura mitt i backlinjen och styr upp försvarsspelet på ett sätt som vi inte sett på mycket länge.

Ankan lär inte heller bli någon kalkon han heller, utan bidrar med massor av speed och vilja. Passningsspelet har dock aldrig varit hans styrka.

Det är väl för tidigt att oroa sig för det, men total dominans utan att skapa några målchanser är aldrig bra. Var det egentligen riktigt farligt någon gång mellan skottet i ribbans överkant och första målet? Alla anfallsförsök strandade i ett i småduttande i mitten. Några avslut ledde det i alla fall inte till. Mot bättre lag straffar det sig.

• 6 februari, 2015 @ 09:41 Sektion LM

M a o ungefär som förra säsongen…

5. 6 februari, 2015 @ 10:42 Mattias

Oroväckande dåligt med att förvalta och skapa chanser faktiskt. Annars stabilt bakåt.

6. 6 februari, 2015 @ 12:14 Putte

Det var roligt att se dom nya ungdomarna Martinsson, Berntsson, Marsfeld och Oliver. Hoppas dom får fler chanser så att dom kvarvarande i ungdomsleden ser att det finns möjligheter.

• 6 februari, 2015 @ 13:45 Harry

Hoppas vi får se mer av de unga spelarna Men frågan är vad händer när alla A spelare är skadefria ?

Förra året blev juniorerna uttagna till träningsmatcher och Svenska Cupen, Men vad hände sedan, de blev satta i ”karantän” och dog sotdöden.

• 6 februari, 2015 @ 16:19 Anonym

De får vi hoppas bara vänta och se.

7. 7 februari, 2015 @ 15:12 Anonym

Finns väl totalt 8 inklusive som som fick chansen som är ungefär lika bra, så ska bli spännande att se ifall alla 8 får chansen ellr om det bara blir dessa 4,

• 7 februari, 2015 @ 15:23 Anonym

8 vet ja inte vad du har fått ifrån. de är dom 4 som är bäst nu.
      vet inte villka dom andra du menar

• 7 februari, 2015 @ 18:14 Anonym

Du har uppenbarligen inte så bra koll på U21 isåfall.

• 7 februari, 2015 @ 19:15 Anonym

Jo de har ja har set dom ett par år. De var bara 6 st sa dom men de är bara 4 som har får chansen. De är ett stort kliv att ta många är inte mogna för att ta de klivet och klara av att träna med de tempo, kvalliten och fysiken. Man ska inte stressa fram killarna de kommer i sinom tid. Låt tränarna göra sitt jobb med grabbarna dom vet best vad som behövs inte föräldern!

• 8 februari, 2015 @ 10:18 Anonym

Ja för dom gjorde ett så himla bra jobb förra året..

• 8 februari, 2015 @ 11:48 Anonym

Sävedalen har fått många av de yngre spelarna som valde att lämna ÖIS. De verkar ha ett mycket starkt lag och vinner nog serien lätt. Många av killarna kommer bli intressanta för större klubbar efter säsongen. Undrar hur många bra spelare öis missade att behålla denna gången?

• 8 februari, 2015 @ 12:46 Daniel K

I värsta fall har ÖIS bränt alla broar för dessa spelare..
      Förhoppningsvis bygger ÖIS, med nytt folk, upp förtroendet bland de yngre juniorerna.
      På längre sikt hoppas jag att ÖIS bygger en akademi med rätt ledare och med strategiska samarbetsklubbar. ÖIS ska återigen kunna va med och slåss om de bästa talangerna i Göteborg med omnejd.

• 8 februari, 2015 @ 14:10 Teo

Farahmatrz skrev på och Hawunger har tränat med dem några gånger som mittfältare. Osäkert om han blev erbjuden plats. De har redan ett starkt mittfält och färdig bra backlinje.

8. 8 februari, 2015 @ 10:38 Voldemort

En gång Öisare…… farbror Elmander tänder till.. :-)

• 8 februari, 2015 @ 14:26 Gabriel