IMG_5450

Meriterande seger i Halmstad

Här nedan följer en rapport om matchen mellan Örgryte IS och Halmstads BK på Alevallen i Halmstad lördagen 21:e mars 2015

Hypotes

 

Då motståndet var allsvenskt på pappret fanns fog för oro då ÖIS inte tidigare denna försäsong ställts mot så kvalificerat motstånd. Med segern mot Gais färskt i minne borde dock överkörningen inte blivit total. Förlust med uddamålet kändes inför matchen som ett fullt godkänt resultat.

Materiel

 

Skadelistan var denna eftermiddag inte i närheten av så lång som när laget förra helgen ställdes mot FC Trollhättan på Åbyvallen. Kvar på skadelistan fanns dock André Nilsson, George Mourad, Robin Ingvarsson och Adam Rosén.

Rosén och Ingvarssons långa skadefrånvaro oroar en aning. Även om det inte är någon brist på folk på de positioner de två huserar är det bekymmersamt att skadorna verkar ta längre tid att läka än beräknat.

Vad som står i vägen för George Mourad och André Nilsson är ingenting vi har någon information om men Anton Sandberg-Magnusson som startade mot FC Trollhättan har ådragit sig en spricka i foten och kommer vara borta från matchspel i ungefär en månad.

Ett tillskott i truppen är dock Victor Rotting som nu skrivit ett permanent kontrakt med klubben efter en tids provspel. Detta kontrakt sträcker sig fram till sommaren. Dealen sägs vara ett lån där IF Elfsborg betalar hela lönen.

Andreas Östling, Björn Anklev och Fredrik Björk var dock tillbaka i spel och ÖIS startade med följande elva:

Fredrik Andersson

Björn Anklev – Hannes Sahlin – Fredrik Björk – Hampus Bohman

Daniel Paulson – Jakob Lindström – Niklas Klingberg – Anton Henriksson

Sebastian Ohlsson – William Atashkadeh

Utförande

ÖIS var det klart starkare laget i den första halvleken och hotade gång på gång mot hemmamålet. Den första riktigt farliga möjligheten fick Sebastian Ohlsson när han efter en frispark från vänster dök upp i mitten av straffområdet och skarvade bollen mot den bortre stolpen. Halmstads målvakt Stojan Lukic fick sträcka ut men klarade.

ÖIS fortsatte ligga på för ett ledningsmål och William Atashkadeh visade återigen att han kommer bli en tillgång. Även om det denna gång inte blev något mål hade han ett antal aktioner där han visade klass. Flertalet gånger lyckades han suga in bollen i svåra situationer och få iväg avslut och passningar av kvalité trots hård bevakning. Likt resten av spelarna hade han dock vissa bekymmer med den gropiga gräsplanen efter att ha spenderat en hel försäsong på konstgräs.

Längre in i den första halvlek visade Anton Henriksson återigen att han har näsa för chanser då han från sin yttermittfältsposition letade sig in i straffområdet och sånär gav ÖIS ledningen. Bollen smet dock strax utanför Stojans vänstra stolpe efter att Henriksson försökt lyfta över honom ur snäv vinkel.

Trots ett övertag spelmässigt för ÖIS gick lagen till pausvila med resultatet 0-0. I paus var dock känslan att den oerhört kraftiga vinden gett ÖIS viss fördel på den gropiga planen som inte bjöd in till något snabbt spel efter marken.

Till den andra halvleken kom hemmalaget ut med ny energi och när solen började titta fram blev spelet allt jämnare men de högoktaniga lägena uteblev för hemmalaget som hade svårt att komma förbi ÖIS solida backlinje där Fredrik Björk och Hannes Sahlin stod för ett imponerande arbete som gjorde att man kunde rida ut stormen.

I samband med att hemmalagets lagkapten Fredrik Liverstam drog på sig ett rött kort i den 73:e minuten kunde ÖIS arbeta sig tillbaka in i matchen. Samtidigt som detta gjorde sällskapet två byten. Johan Hedman bytte med William Atashkadeh och Andreas Östling kunde göra comeback efter sin långa skadefrånvaro när han ersatte Niklas Klingberg.

Bytena gav tillsammans med utvisningen ÖIS positiv energi och efter en tids tryck kunde man i den 84:e minuten tillslut ta ledningen. Björn Anklev hade letat sig upp till offensivt straffområde från sin högerbacksplats och fick iväg ett ytterst misslyckat skott. Skottet blev dock till en perfekt passning till Anton Henriksson som letat sig in i straffområdet, tog hand om bollen och gick på kraft. Bollen borrade upp sig i nättaket och matchen var därmed avgjord med fem minuter kvar.

ÖIS tog därmed en imponerande skalp mot allsvenskt motstånd och ser ut att ha vässat formen fint inför premiären om, lite drygt, tre veckor

Resultat

 

Halmstads BK – Örgryte IS 0-1 (0-0)

(84) Anton Henriksson

Försäsongsskytteligan:

6 mål: Sebastian Ohlsson
4 mål: Anton Henriksson
2 mål: William Atashkadeh och Daniel Paulson
1 mål: George Mourad, Hannes Sahlin, André Nilsson och Jakob Lindström

Slutsats

 

Det går att dra väldigt många slutsatser efter matchen i Halmstad. Även om man bör vara försiktig med sådant när det handlar om något så förgängligt som framgång i fotboll under en försäsong men några kan vi dra.

1. Vi kan nog säga att ÖIS en backlinje som kommer göra skillnad i matcher. Med ordinarie backlinje kommer ÖIS under året troligtvis kunna få med sig poäng även i matcher där spelet inte är tillräckligt bra över hela planen. Det är en backlinje som håller minst superettaklass.

2. Anton Henriksson är på riktigt. Fyra mål utan större förtroende är ingen slump. Henriksson är klinisk i straffområdet. Väldigt synd att det finns så många anfallare i truppen att han aldrig kommer få speltid längst fram.

3. Andreas Östlings fötter är väldigt fina. Han har under sin skadefrånvaro nästan glömts bort. Nu tar han upp kampen och hans främsta tillgång är hans passningsfötter. Det är nu kapplöpningen börjar. Bara två innermittfältare kan starta i premiären. Eller?


'Meriterande seger i Halmstad' have 11 comments

  1. 21 mars, 2015 @ 20:05 Hinken

    Gillar också Östling starkt! Tror både Lindström och och framförallt Klingberg får akta sig. Blir en spännande säsong.

    Svara

  2. 21 mars, 2015 @ 20:18 Hocus Focus

    Vi kommer att behöva 3 innermittfältare att rulla runt på. Dagsform avgör.
    Gött med vinst och framförallt att spelet är på väg uppåt igen.
    Okej att IfE betalar Rottings lön men varför ??

    Svara

  3. 22 mars, 2015 @ 08:39 Bengt

    En fråga.
    Varför skulle inte Anton få chansen?
    En spelare som levererar MÅSTE förr eller senare chansen. Utan mål (!) vinner vi inga matcher och då måste de som har näsa för mål spela. Det gäller även Mourad, Sandberg, Carlsson, Atashkadhe, Rotting osv.
    Anton mot start elvan.

    Svara

    • 22 mars, 2015 @ 09:36 Hocus Focus

      Tycker t.ex. att Mourad inte borde vara så given i startelvan som många anser.

    • 22 mars, 2015 @ 11:29 Felix Jonsson

      Ja det är ett delikat problem hur Henriksson ska användas. Själv anser jag nog att Atashkadeh och Ohlsson går före i anfallet men bakom dessa tycker jag att Henriksson borde vara. Dock verkar jag vara ganska ensam att se honom som anfallare och så länge Kent fortsätter värva anfallare blir det svårare för honom. Rotting är ju också anfallare men har ännu inte fått spela där.

      Det är hård konkurrens längst fram.

  4. 22 mars, 2015 @ 10:39 Pelle

    Anton H kan bli en super-sub i år!

    Svara

  5. 22 mars, 2015 @ 18:04 Öisfan

    Näsa för mål!!! Bengt , du nämner Mourad, Sandberg, Carlsson, Atashkadhe, Rotting

    Sebastian Ohlsson har gjort 6 mål hittils i år….

    Svara

    • 23 mars, 2015 @ 00:29 Bengt

      Helt rätt ÖISfan.
      Sebastian är den ende jag anser är klar för startelvan.
      Jag menade att Anton är på väg in, de andra namnen jag tog upp för ALLT göra bättre ifrån sig för att starta.
      Sebastian är INTE hotad enligt min syn.
      Jag tror du missuppfattade mig.
      ÖIS mot superettan.

  6. 23 mars, 2015 @ 09:08 Öisfan

    Mot superettan!!!!!!!

    Svara

  7. 23 mars, 2015 @ 10:33 Daniel

    Härligt att se hur våra (yngre) spelare levererar. Synd bara att Kent C har byggt ett felbalanserat lag. Vad ska vi med Rotting till? Förvisso gratis men ändå.

    Svara

  8. 27 mars, 2015 @ 16:05 NiklasÖIS

    Det är väl inte fel med bredd, konkurrensen blir kraftig och spelarna måste göra sitt yttersta för att få plats, borde vara positivt. Atashkadeh har grym potential, hoppas han levererar.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se