Dubbla straffmål räddade sömnig tillställning på Torslandavallen

Vi har alla haft de där dagarna i skolan. Dagarna då vi gick in, tog närvaro, ”gick på toa” och lät någon annan klart grupparbetet. Dagens match på Torslandavallen gick till ungefär så.

Dagens startelva:

Startelvan mot Torslanda IK

Tidigt mål

ÖIS inledde starkast och även om spelet inte höll någon vidare kvalité så var det ändå ÖIS som vann de flesta duellerna och avlossade flest skott och redan i den tredje minuten kom matchens första rödblå nätkänning.

Daniel Paulson klev in i straffområdet från sin plats till vänster på mittfältet och drogs ned av en hemmaförsvarare. Likt mot Gais föll han som en fura och straffen var ett faktum. George Mourad som slog en sällsynt lös och misslyckad straff mot Gais fick inte fortsatt förtroende och istället var det Sebastian Ohlsson som fick stega fram.

Hårt och säkert borrade han ned den i målvaktens vänstra hörn och ledningen var ett faktum. Även om Robin Ingvarsson troligtvis fortfarande är förstavalet från elva meter så visade Sebastian att han gärna tar upp kampen.

Det var svårt att se någon tydlig trend efter straffen mer än att hemmalaget inte brydde sig om att spela mindre fysiskt för att man just blivit bestraffade. Tvärt om gick man in hårt i flertalet dueller och spelet blev stundtals ganska grinigt. Tyvärr lät spelarna detta påverka även spelet och det syntes ganska tidigt att matchen inte skulle gå till historien som en av de mest välspelade.

ÖIS fortsatte visserligen få in bollen i straffområdet och Daniel Paulson skulle några minuter efter det första målet utökat ledningen då han fick gott om tid på sig i straffområdet men missade hela målet.

Torslanda hotade då och då med sina hörnor men sammantaget var den första halvleken trots sin tafflighet ändå en halvlek där ÖIS var det bästa laget. Fullt förväntat då  motståndet hör hemma i en lägre serie.

Daniel Paulson utgick med en skada strax före paus men ersattes inte direkt. Bytet väntade Marcus Lantz och Sören Börjesson med tills pausvilan. Då byttes Anton Henriksson in på Paulsons plats medan William Atashkadeh ersattes av Victor Rotting som spela högermittfältare. Anton Sandberg-Magnusson flyttades upp på topp.

Aningen märkligt att Victor Rotting som provspelar för klubben som anfallare inte får chansen som anfallare för att det finns så många. Kanske ett tecken på att han inte kommer kontrakteras.

Andra halvlek

I den andra halvleken hotade ÖIS stundtals i djupled men var annars ganska beskedliga och fick inte igång något spel värt att skriva hem om. Det var inte en sådan dag idag.

Sebastian Ohlsson blev dock neddragen i straffområdet i minut 63. Domaren tvekade inte, trots idoga protester från hemmalaget pekade han på straffpunkten. Sebastian Ohlsson fick därmed ta straffen han själv orsakat och kunde dunka in sitt andra straffmål för dagen. Den här gången bytte han hörn men det gick lika bra för det. 2-0 var ett faktum.

Efter det var det inget av lagen som visade några intentioner att göra något mer av den här aftonen. Båda ville åka hem, båda ville göra detta oskadda och om det inte vore för gängse normer och regelbok hade vi kunnat komma överens om att bryta matchen vid minut 65.

Matchen spelades dock klart och vi kunde skriva slutresultatet till 2-0. Det gör att ÖIS förlänger sin svit till fem raka vinster.

På tisdag förlänger vi den. Då tar ÖIS emot Lindome GIF på ÖIS-gården klockan 18.00.

2 mål: Anton Henriksson, William Atashkadeh
1 mål: George Mourad, Hannes Sahlin, André Nilsson, Jakob Lindström, Daniel Paulson

'Dubbla straffmål räddade sömnig tillställning på Torslandavallen' have 7 comments

1. 7 mars, 2015 @ 19:43 Boddah

Håller med om sömnig match. Men, fokus för Öis del i denna match var lite annorlunda. Tanken var att öva på att spela mer defensivt och hålla i boll och förflytta mycket i sidled och att stänga matchen. Detta lyckades ju ändå bra men med det fokuset så hämmas ju spelet såklart.

• 7 mars, 2015 @ 21:40 Kalle H

Ja dem lyckades tydligen bra med den tråkiga taktiken. Synd att tränare Lantz inte talade om det innan matchen för då hade jag stannat hemma. Är det inte bättre att försöka få igång anfallsspelet som var det stora problemet förra säsongen? Blir inte klok på Lantz. Men tyvärr har vi ju inte råd att sparka honom.

2. 7 mars, 2015 @ 20:55 OppiTopp

Sebastian tycks ha fått spela på dem plats som jag tror passar honom bäst, off imf
    Är mest nyfiken på hur verkade Klingberg?

3. 7 mars, 2015 @ 21:01 Elfström

Klingberg var onekligen bra fysiskt, stark i luften och kommunicerade mycket på plan. Ställer mig dock lite frågande till om han verkligen skall spela mittfältare i ett lag med så mycket bollinnehav ÖIS hade idag, han var ingen speciellt stark passningsspelare och lite väl långsam med boll? Kanske passar han bättre i backlinjen?

• 7 mars, 2015 @ 21:28 Kalle H

Matchotränad?

4. 10 mars, 2015 @ 13:58 Rude Boy

Var det inte Kortedala vi mötte?

• 10 mars, 2015 @ 16:02 Vad hade Sven-Agne gjort?

Haha! Annat LG-godis jag hittat är kommentaren på hans hemsida om Qviding-matchen: ”Den nya spelaren William Katachdesh gjorde två mål i sin debut”. Rätt antal mål där iallafall… till skillnad från i Torslanda-sändningen då LG uppgav att William hade gjort elva (!) mål mot Qviding.