Jakob springer

Jakob Lindström: ”Bra att kunna spela på olika positioner”

Vi ställde också några frågor till Jakob Lindström, som har fått vikariera som mittback.

Berätta om din nya karriär som försvarare?

– Det är nog bara tillfälligt, nu när Hannes är skadad. I förra matchen mot Qviding fick de välja mellan Hedman och mig, och det är väl jag som har mest defensiva egenskaper. Idag var Niklas Klingberg spelklar och man ville säkert testa honom på mitten, så då blev det mittbacksplatsen för mig.

Hur tycker du att det gått annars?

– Det har väl varit ok. Jag har aldrig spelat mittback förut och det är en annorlunda position för mig, men jag kan i alla fall säga att jag har mycket energi kvar efter matcherna – man springer ju inte lika mycket… Det var faktiskt ganska roligt, man är alltid rättvänd och har hela spelet framför sig, men självklart trivs jag bättre centralt och det vet Marcus. Skulle det bli nåt akut under säsongen, så vet vi att det här fungerar. Det är bra att kunna spela på olika positioner.

Tankar inför säsongen?

– Det känns jättebra, både för egen del och för laget. Vi har haft en bra försäsong och spelet har funkat, så förhoppningarna finns – även om vissa bitar idag inte är acceptabla. När vi väl får rull på det är bra, fina kombinationer. Vi vet var vi ska vara och hur vi ska spela, så jag hoppas på en framgångsrik säsong.

Jämför med förra året?

– Tycker det känns mycket bättre nu. Vi har fått in många bra spelare, jätteduktiga fotbollsspelare. Alla nya har gjort det bra och de har också kommit in i gruppen. Det är ett skönt lag att spela i, det är viktigt att vi fungerar ihop, både på och utanför plan.

Kommit över att vi missade uppflyttning?

– Klart att det var surt, när vi hade det i egna händer och slarvade bort det. Det var en erfarenhet av vad man inte ska göra och det har vi säkert lärt en del av, men nu har vi lagt det bakom oss, Det satt i ett par månader efter kvalet, en jobbig tid för både spelare och supportrar, men nu är det en ny säsong.

Hur ser du på division ett?

– Det blir en tuff serie, jag tror att många lag kommer att vara väldigt starka hemma – som Landskrona och Norrby, så det gäller helt enkelt att plocka så många poäng som möjligt. På pappret känns det tuffare än förra året, men det bör också innebära att det lag som går upp är bättre förberedda för Superettan.


'Jakob Lindström: ”Bra att kunna spela på olika positioner”' have 2 comments

  1. 8 mars, 2015 @ 07:40 Anders Dahlby

    Försäsongen har varit bra, många fina genomkörare hittills. Nu har väl inte laget ställts på några större prov
    om man skall vara ärlig ?
    Gais borde vara det lag som skulle gett lite motstånd, men de får stora problem i Superettan , tror jag.
    När det gäller truppen så är väl en bra mittback det som kanske behöver komma in och bredda på den positionen.
    Att bara ha två stabila mittbackar räcker nog inte en hel säsong, borträknat då klingberg

    Svara

    • 8 mars, 2015 @ 22:21 Axel

      Håller med, förstår inte varför man vill förstärka med ännu en anfallare när det är mittback vi behöver.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se