Redigerad samling

Marcus Lantz inför säsongen

Sambadefensiv talade också med Marcus Lantz.

 

Ny match och ny vinst.

– Jag är väldigt nöjd med försäsongen, man ser att spelidén och spelsättet som vi försökt trycka in i laget fungerar. Det glädjer mig att vi både vunnit matcherna och spelat bra fotboll. Vi slår ett allsvenskt lag (HBK) och topptippade Jönköping på ett övertygande sätt – även om det fanns perioder idag där Jönköping var bättre, men sånt kommer att hända i andra matcher också. Jag är oerhört nöjd med hur vi arbetat och hur det börjar sätta sig, saker och ting som man vill jobba in i laget börjar sätta sig alltmer och hur killarna uppfattar spelet.

Jämför med den här tiden förra året?

– Folk måste förstå att när man tar över en trupp, så sätter man inte sin spelidé bara sådär. Det tar tid; 1, 2, 3, 4 år innan man har allt på plats. Vi är på god väg, vi är mycket stabilare än förra säsongen, vi är tryggare, spelarna vet vad de ska göra. Vi har jobbat med detta över tid och har man tålamod så blir det så här bra, men det kan bli mycket bättre. Klart att alla vill att vi ska vinna alla matcher med 5-0 direkt, men det är ingen tränare som löser det. Nu känner jag att jag fått sätta min spelidé och det känns bra.

Vad oroar dig?

– Saker som man inte kan styra över. Det oroar alltid om vi skulle åka på bakslag med en massa skador, men just nu ser det bra ut. Ingvarsson och Östling är tillbaka, så det är bara Rosén och de långtidsskade som saknas. Man vill verkligen inte ha en sån start som förra året, men vi känns stabila, vi vet vad vi ska göra och hur och har stort självförtroende, så vi är absolut på rätt väg.

Mittbackar?

– Vi har tre utpräglade mittbackar i truppen. Hannes kände sig krasslig idag och fick därför stå över. Niklas Klingberg kan också spela mittback, men tanken slog mig att vi skulle testa Jakob Lindström där. Han har spelat tre matcher och idag var han klockren, bra uppspelsfot, bra positionsspel, han gör det ruskigt bra, så där har vi ett alternativ till.

Årets nyförvärv?

– Vi hade önskemål om vilka spelare vi ville få in och vi bygger långsiktigt. Jag ville få in rutinerade spelare, så de unga ska kan lyfta och blomstra. Tror också att Hampus Boman kan bli lika bra som Jacob Ericsson. William och Anton är klasspelare, det har vi redan sett.

Är Anklev, Björk och Klingberg de karraktärer som saknades?

– Ja, det är det vi letat efter. Vi spelade jättebra långa stunder förra året, men sedan kom vi ner i perioder där det fallerade och vi kunde inte komma ur det, då tappade vi matcher på det. Man kan komma in i såna perioder, men man får inte tappa allt och där kommer rutinen in. De har upplevt sånt här tidigare och vet hur man hanterar det. Det var viktigt att vi fick in dessa spelarna, så att vi kan växa som lag och kunna utvecklas.

Ska ÖIS vara favorit att vinna Söderettan?

– Nej, absolut inte, vi har inte satt nån målsättning än. Vi har en ny styrelse, vi har respekt för att det är ett tufft år ekonomiskt och vi vill inte riskera klubbens existens. Vi vill givetvis vara med i toppen, men vi får se vad det innebär. Det kom tre lag från Superettan, Landskrona, Huskvarna och Öster, Trelleborg och Oddevold satsar uppåt och så ska vi också vara med där uppe och fightas.


'Marcus Lantz inför säsongen' have 4 comments

  1. 28 mars, 2015 @ 07:02 Anders Dahlby

    Lycka till nu Marcus med både uttagningar, taktik och skador så kommer detta att bli hur bra som helst !!

    Svara

  2. 28 mars, 2015 @ 11:16 Martini

    En mer ödmjuk Lantz i år? Nu kör vi hem det här!

    Svara

  3. 30 mars, 2015 @ 00:56 Axel

    På tiden att vi har ett anfallspar som inte består utav en klumpig bjässe. Tror Ohlsson och Atashkadeh kommer göra succé iår och briljera med sin fina teknik och snabbhet.

    Aldrig tvivlat på Lantz kunskaper som tränare. Även fast det bara är försäsong så kan man inte annat än att se en serieseger framför sig. Vi spelar en underhållande fotboll och arbetar som ett lag i defensiven och offensiven. Skall bli fruktansvärt spännande att följa denna säsong!

    Svara

    • 30 mars, 2015 @ 17:46 Truls

      Ja.. Det finns ju några som har tvivlat rätt mycket på Lantz på den här sidan.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se