IMG_5249

Niklas Klingberg: ”Vill ha en viktig roll”

Sambadefensiv tog ett snack med Niklas Klingberg, nyförvärvet från Degerfors.

Kommentar till dagens match?

– Det var ett litet karaktärstest, ett trött lag, jobbig vind och dålig plan, så det var bra att vinna och hålla nollan. Laget visar sig starkt mentalt med jobbiga yttre förutsättningar.

Och du fick göra debut.

– Ja, jag har varit sjuk i nästan en månad, så det var kul att få komma igång och spela match. Har råkat ut för allt möjligt, influensa, bronkit och elak hosta, så jag fick avstå träning i 3,5 vecka, så jag tappade mycket, särskilt som det är i uppbyggnadsfasen. Tanken var att jag bara skulle spela en halvlek idag, men vi har så många skador så det blev 90 minuter, men jag kunde inte riktigt spela som jag ville under dessa omständigheter.

Varför ÖIS?

– För att jag vill spela i Superettan med det här laget.

Beskriv dig själv som spelare.

– Bra passningsspelare, ska försöka fördela mycket boll, närkampsspelare, duktig i luften, vara en karaktärsspelare. En spelare som laget kan lita på när det blåser lite.

Du är värvad för att ge laget stabilitet och rutin?

– Ja, det hoppas jag. Jag vill att det ska vara så och tycker det är roligt. Man vill ju ha en viktig roll i laget och det är bara positivt om klubben förvantar sig det också.

Det är inte speciellt glamoröst att spela i division ett?

– Nej, det är det definitivt inte, men det kommer bara att bli en säsong. Jag föll direkt för ÖIS och det är tråkigt att det är ettan, men det får vi göra något åt.

Är det pressande?

– Nej, inte alls, bara möjligheter. Spelar vi som vi kan, så har vi väldigt stora möjligheter att gå upp och det är det som är målet för mig.

Det har sett bra ut under träningsmatcherna?

– Vi har gjort bra ifrån oss, det ser bra ut framåt och vi skapar målchanser. Sedan gäller det att vi också blir stabila bakåt och inte släpper in så många mål. Man kan inte alltid göra 3-4 stycken utan ibland ska man vinna med 1-0 också.

Hur får man den stabiliteten?

– Genom koncentration, i en sån match som idag är det många saker som gör det tufft att ladda om, men vi är koncentrerade i 90 minuter, avfärdar deras försök ganska enkelt och håller nollan. tappar man bara lite, så kanske det ramlar in nåt bakåt.Det tyder på en karraktär och mognad, som är bra i laget

Intryck av ÖIS och Göteborg?

– Jag trivs jättebra, det gjorde jag från dag ett!


'Niklas Klingberg: ”Vill ha en viktig roll”' have 2 comments

  1. 7 mars, 2015 @ 21:35 Daniel K

    Tack Toms Levin för dina spelarintervjuer! Dom är mycket uppskattade!!

    Svara

  2. 8 mars, 2015 @ 07:34 Anders Dahlby

    Härligt att både höra och se klingberg i action. Visst syntes det att han varit sjuk, såg lite vek ut i början.
    Men han kommer att bli bra, med sin inställning, rutin och spelskicklighet.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se