Sebastian Ohlsson

Planenlig seger mot Trollhättan på Åbyvallen

Försäsongen tuffar vidare och idag spelades ytterligare 90 minuter fotboll. Den här gången mot FC Trollhättan på Åbyvallen i Mölndal.

Matchen såg inledningsvis ut att bli något ganska läskande när ÖIS efter en något trevande start fick upp tempot och kunde redan efter 12 minuter ta ledningen via mannen som gjort försäsongen 2015 allra mest sevärd. Sebastian Ohlsson väggspelade med Anton Sandberg-Magnusson fortsatte några steg åt höger tills han hittade luckan mellan försvararna och sköt snabbt in 1-0 bakom Trollhättemålvakten Markus Mäkinen.

Möjligen var skottet inte helt otagbart men alldeles oavsett kan vi konstatera att Sebastian Ohlsson har börjat 2015 på ett magnifikt sätt. Han har lyckats omsätta sin lekfullhet till effektivitet och då han förra året stundtals blev aningen för omständig lyckas han nu istället ta den kortaste vägen och söker nätet snarare än den vackra passningen.

Det kommer bli en hård kamp om platserna längst fram.

Matchen fortatte sin gilla gång och ÖIS var i den första halvleken det klart bästa laget med Sebastian Ohlsson och Daniel Paulson som tydligast förgrundsfigurer. Paulson som utgick från vänsterkanten men rörde sig över ganska stora ytor var oerhört företagsam såväl med som utan boll och vände och vred på ett sätt som förenar honom med Sebastian Ohlsson. Deras förmåga att uträtta saker på små ytor kommer göra de två nyttiga under säsongen.

Daniel Paulson har förutom de trollande fötterna en löpvilja som kan utnyttjas mer. Vid ett tillfälle under den första halvlek syntes detta då Sebastian Ohlsson i sin väldigt fria roll som anfallare kom ner och hämtade boll vid mittlinjen vilket lät Daniel Paulson gå i djupled och löpa till sig ordentligt med tid på väg mot straffområdet. Mittbacken hann dock ikapp och möjligheten rann ut i sanden.

ÖIS har under hela försäsongen haft perioder i matcherna där laget visat upp ett briljant anfallsspel med vägvinnande kombinationer strax utanför straffområdet. Problemet är att man i flera matcher inte riktigt orkat hålla tempot uppe efter dessa perioder och istället släppt in motståndarna i matchen.

Matchen mot Trollhättan var inget undantag. Den här gången började den svaga perioden strax innan paus. Matchen gick då in i ett lägre tempo som passade motståndarna aningen bättre.

Efter paus kunde ÖIS återigen ta tag i matchen och laget gjorde 2-0 efter en timma. Efter lite bolltrillande utanför straffområdet hittade bollen in till Daniel Paulson som med hälen fick med sig bollen och fri med motståndarmålvakten Mäkinen gjorde han inget misstag. När Paulson såg att han tog ett steg ut och sjönk en aning dundrade han upp bollen i nättaket och ledningen var utökad.

Efter målet gick ÖIS dock ned i tempo igen och motståndarna kom in i matchen och kunde i minut 67 reducera till 2-1 genom Jonathan Gustafsson efter att denne sugit ned en långboll och tagit sig förbi en fallande Niklas Klingberg som för dagen spelade mittback och placerat in bollen behärskat bakom Fredrik Andersson.

Trollhättan fortsatte trycka på för en kvittering och när Jakob Lindström i den 82:a minuten fick sitt andra gula kort och visades av planen fick man ett litet grepp om matchen och kunde sånär kvittera i slutminuterna om inte Fredrik Anderssons fingrar kommit emellan.

Några minuter efter Anderssons räddande parad satte domaren pipan till läpparna och förkunnade att matchen var över.
ÖIS – FC Trollhättan 2-1 (1-0)

1-0 (12’) Sebastian Ohlsson (Anton Sandberg-Magnusson)
2-0 (58’) Daniel Paulson (Sebastian Ohlsson)

1. 14 mars, 2015 @ 23:35 Öisfan

Sebastian Ohlsson har gjort 6 mål och flera målgivande passningar på knappt 4 matcher om man räknar tid, hur länge kan klubben behålla honom? kanske dax att förstå att han är mannen som kan slå igenom i år och verkligen vårda honom, han har sagt nej till IFK Göteborg som ville ha tillbaka honom i europaspelet, han har visat Öishjärta, hoppas att han får den speltid och spelplats han förtjänar. Släpande anfallare eller vänstermitt är hans bästa positioner, det vet alla som har sett han spela. William och Sebastian kommer att göra stordåd i årets serie. det känns som att detta årets spelartrupp är bättre än på länge och Kent har gjort ett bra jobb.

• 15 mars, 2015 @ 06:45 Opp i Topp

Kul att fler börjar inse att Sebastian passar bra/bäst som släpande anfallare alt offensiv innermitt

2. 15 mars, 2015 @ 06:30 Anders Dahlby

Hoppas nu den 21 mars att motståndet blir lite bättre än hitills . Vi behöver få riktigt bra värdemätare på slutet
    och inte mestadels div 2 lag.

• 15 mars, 2015 @ 11:43 Öisfan

Qviding div 1, Gais superettan, det var ju bra motstånd och om man tänker på att IFK Göteborg bara fick 2-2 mot Trollhättan så måste dom ju vara bra, viktigt att hitta ett bra spel och det har det hittils varit och bara att hoppas att dom tar med sig det in i serien

3. 16 mars, 2015 @ 08:42 Stendött

…synd att ni började spåra kritiska inläggsskrivare – nu skriver ingen längre. Mer än ni och närstående. SD har helt förlorat sin funktion. Det var roligare/intressantare förr på SD… Helt ointressant numera, tyvärr.

• 16 mars, 2015 @ 10:28 Felix Jonsson

Det som hände var olyckligt och kommer inte hända igen. Att ingen skriver här längre är väl dock att ta i. Det är försäsong och intresset därefter. Så förhoppningsvis kan intresset komma tillbaka ju närmre säsong vi kommer. Sedan är det en grov överdrift att vi började spåra kritiska inläggsskrivare. Det var ett fall som var djupt olyckligt.

• 16 mars, 2015 @ 13:08 Anders

Och vad var det som hände…?
      Kom igen nu Stendött & Felix, högt i tak!

• 17 mars, 2015 @ 22:08 Calle Cuula

Inte särskilt överaskande. Har luktat lite DDR på PK sajten sambadefensiv förr

• 18 mars, 2015 @ 17:21 Felix Jonsson

Ja du Calle Cuula. Att du kallar oss för PK tar jag som beröm. Tack. Tror förresten att det stavas PK-sajt. Ett bindestreck ska in där.

4. 16 mars, 2015 @ 09:51 Doria

Mr stendött nu får du la ge dig… Hört talas om Twitter? Känns som det skulle vara något för dig.

5. 16 mars, 2015 @ 14:03 Lanslarke

Visst, det var väl rätt bra i början. Första halvtimmen eller så. Sammantaget tycker jag matchen visar varför vi inte vann serien i fjol. Hur många matcher var vi inte överlägsna då, för att sedan falla ihop totalt?

Inledningsvis dominerar vi ganska kraftigt. Även om vi inte skapar så mycket egentligen. Det är smånätt, men inte särskilt effektivt. I slutet på första halvleken kommer Trollhättan in i matchen, men skapar väl just inget då. I andra halvlek svänger det över mer och mer. Från att vi börjat släppa till enstaka lägen har de i slutet målchans i varje anfall. Att vi håller undan och vinner matchen känns till slut mer som tur än något annat.

Det går väl inte att spela på topp i nittio minuter, men man har inte råd att falla ihop totalt. Även i svaga perioder måste man vara på rätt sida om sin gubbe i defensiven.

• 16 mars, 2015 @ 14:53 Felix Jonsson

Självklart kommer inte insatsen laget stod för igår räcka mot bättre motstånd, men varje match är unik och göra det som krävs för att vinna varje gång. Det som oroar mig aningen mer är det faktum att så många spelare saknades igår. Jag börjar oroa mig för att vi inte ska hinna spela ihop startelvan riktigt så väl som vi borde.

Men visst är det lite oroande att vi inte städar av Trollhättan enklare men en försäsong är en försäsong. Målet är inte vinst framför allt i varje match. Då och då prioriteras annat. Det finns mycket jag är orolig för men lagmoralen är i nuläget inte min största farhåga. Snarare att jag inte riktigt sympatiserar med Kents sätt att bygga en trupp.

6. 16 mars, 2015 @ 21:59 Leif

Hittar inget på Qvidings hemsida om att Hawunger värvats. Oddevold ville inte ha honom men Qviding jagade ju honom hela vintern. Någon som vet var han är? Eller har han månne hamnat ännu högre upp? ÖIS:are är ju alltid eftertraktade av andra klubbar. Blåvitt, Häcken eller Gais? Eller tillbaka till ÖIS?! Skulle vara kanon!

• 20 mars, 2015 @ 19:20 Felix Jonsson

Vet inte om Carl är klar för Qviding. När dom mötte ÖIS var han bara på provspel och då pratades det om att ÖIS ville ha tillbaka honom. Dock finns det ingen nyhet om Nico på deras hemsida heller men den värvningen har bekräftats i intervjuer. Så vem vet?

7. 20 mars, 2015 @ 16:42 AK

Felix hjälpte upp sin polare i A-laget och nu har han hamnat i Sävedalen. Vänskapskorruptionen i öis är sannerligen av ondo. Inte Hawungers fel.

8. 22 mars, 2015 @ 18:58 Leif

Hawunger redan klarast lysande stjärnan i Sävedalen! Gjorde en enastående match i helgen! Dröjer inte länge innan ÖIS bönar och ber om att få honom tillbaka!

9. 22 mars, 2015 @ 20:57 Harry

Skulle förvåna mig om han kommer tillbaka till Öis med tanke hur han blev bemött av KC.
    ”Fara” spelar även han i Sävedalen och det går bra för honom med.