IMG_6080

Debacle i Helsingborg

Det var bortapremiär, kring 200 bortasupportrar gjorde precis vad som förväntade sig av dem. 11 spelare i hemmalaget likaså. Trots en vinter av tunga värvningar klarade inte bortalaget av att motivera sig att slå en nedflyttningskandidat i landets tredje högsta serie.

Det är djupt oroande och det som i onsdags kändes stabilt skakar nu märkbart.

Matchen inleddes i ett ganska avvaktande tempo och även om ÖIS var laget som hade mest boll så var det långt ifrån någon förtroendeingivande start från de rödblå. Svårigheten att ta sig till hundraprocentiga lägen och bristen på den lekfullhet som präglat delar av premiären var tydlig.

Mittbacksparet Hannes Sahlin och Fredrik Björk såg inledningsvis koncentrerade ut men i den 18:e minuten kom det första misstaget då hemmalagets Christoffer Levi fick stå helt fri i straffområdet och trycka in bollen i nät efter ett inlägg från höger. En tydlig markeringsmiss av Fredrik Björk som hade en jobbig eftermiddag.

ÖIS fortsatte vara det bollförande laget men motståndarna stötte gång på gång fram i kontringar men hade problem att hålla sig på rätt sida offsidelinjen. Problem som räddade ÖIS i den första halvleken men hemmalaget kunde ändå gå till pausvila i ledning.

Till andra halvlek kom ÖIS ut med vad som såg ut som ny energi. André Nilsson gjorde det han gör bäst och stångade sig runt sin försvarare och matade in bollar i boxen, Paulson lirkade, Jakob Lindström pekade och det mesta såg förtroendeingivande ut.

I den 60:e minuten kom också kvitteringen när ÖIS fick en billig straff efter en hörna och Sebastian Ohlsson säkert slog bollen i nät. Det hela såg ut att vara frid och fröjd. Även om insatsen fortfarande var svajig såg det hela ut att sluta med ett scenario där ÖIS smet ut bakvägen och slapp den värsta skammen med den klassiska förklaringen ”Det är ändå starkt att ta poäng utan att spela bra”

ÖIS fick dock aldrig riktigt igång något förtroendeingivande spel och Eskilsminne hamnade gång på gång i kontringar som skapade problem för ÖIS. Med bara några minuter kvar frilägesräddade Fredrik Andersson och det kändes som att ÖIS skulle komma undan med andan i halsen.

Så blev det dock inte då Eskilsminne tillslut fick utdelning på sina kontringar. Mitt i ÖIS forcering fick hemmalaget tag i bollen och skickade upp den mot ÖIS backlinje som inte lyckades få iväg den. Istället kunde hemmalaget övermanna ÖIS mittbackar och rulla in 2-1 på tilläggstid.

Ridå och harmonin som infunnit sig efter en fin försäsong och en näst intill perfekt premiär är nu som bortblåst.

Vi är ÖIS.


'Debacle i Helsingborg' have 19 comments

  1. 19 april, 2015 @ 19:32 Simon Samuelsson

    Sällan man mått såhär dåligt, trodde verkligen vi hade vinnarskallar i laget iår

    Svara

  2. 19 april, 2015 @ 19:39 Anders

    Eskilsminne är alltså bättre än öis 2015? Är nästa match en helg kan jag vara med som back.

    Svara

  3. 19 april, 2015 @ 20:04 MJ

    Var på plats och bevittnade debaclet. Lantz skall ha cred för att ha gjort helt rätt byten. Tyvärr ville inte spelarna vara på plats. Jag ger Jakob och Andre en 2:a, resten underkända. Så mycket var så dåligt att jag inte vill lägga all tid mina funderingar hade krävt.

    Svara

    • 19 april, 2015 @ 20:12 Kalle H

      Magsjuka i truppen?

  4. 19 april, 2015 @ 20:14 Hocus Focus

    Att bli sönderkontrade trodde jag inte vi skulle behöva bli. Lite för enkelt sätt. Dålig scoutade ?
    Skit också, trodde vi var stabilare !
    Såg ju inte matchen ska tilläggas.
    Oddevold har 4-0 på två matcher och leder serien.
    Tufft på lördag minst sagt.

    Svara

  5. 19 april, 2015 @ 20:49 zigge

    fattar inget öis är ju ett världslag om man läser allt på sd. pre-snacket har ju varit helt hämningslöst positivt, brände 2 k på spelet. öis mål i båda halvlekarna. hur f#n kan eskilsminne vinna mot ett supertoppat öis? vad f#n händer i öis? redan gett upp?

    Svara

    • 19 april, 2015 @ 21:52 Felix Jonsson

      Vinner man samtliga matcher under en försäsong övertygande tycker jag nog att det finns fog för hype.

  6. 19 april, 2015 @ 22:49 Spendrup

    Så nu är det dags igen efter en fin vårsäsong så rasar allt och misstag och stolpe ut avlöser varandra i Örgrytes förbannelse att för evigt tvingas spela kvar i division 1 södra, bara att invänta de obligatoriska skadorna på nyckelspelare nu då också??? :-(

    Svara

  7. 19 april, 2015 @ 22:55 B Linder

    Hjulet snurrar men hamstern är död … :(

    Svara

  8. 20 april, 2015 @ 07:25 PK

    Fotbollen är inte viktig, det är all det andra runt omkring. Skosnöre, kjolar, parader. Det är det som gör ÖIS intressant. Eller?

    Svara

    • 20 april, 2015 @ 14:16 Dr. Gniden

      Bara en idiot kan tro att det ena utesluter det andra. Som många redan har nämnt så är det inte jobbigare att snöra på sig regnbågsfärgade skosnören än enfärgade.
      Men eftersom du har bestämt den i din enfaldighet att så faktiskt är fallet och att skosnören, kjolar (kjolar???) och parader faktiskt av någon anledning gör att spelarna spelar sämre så väljer jag istället att avsluta med en rent hypotetisk fråga: OM det nu hade varit så att det faktiskt inte gjorde någon skillnad för själva spelet, lek med den tanken, hade du då fortfarande varit emot att ÖIS stod upp för homosexuella? Förneka det eller framstå som endast den ynkliga homofob som jag tror att du faktiskt är.

  9. 20 april, 2015 @ 07:44 Bengt

    Vad F-n händer?
    Vi är bäst när det inte gäller!
    Slår Gais, Hbk, J Södra osv och så FÖRLORAR vi mot Eskilsminne. Det är inte acceptabelt. Jag/vi trodde att laget i vårt hjärta skulle vinna denna serie och komma tillbaka till Superettan. Känns väldigt avlägset nu. Vänd tillbaka trenden.

    Svara

  10. 20 april, 2015 @ 08:17 Lars

    Insidan håller inte vad utsidan lovar. Typiskt ÖIS. Mycket snack och lite verkstad. Spelarna är som spelande tjädertuppar som bara vill visa upp sina fjädrar. Synas.

    Svara

  11. 20 april, 2015 @ 08:41 Vad hade Sven-Agne gjort?

    Ojojoj, allt är skandal!
    Jag ser lite mer pragmatiskt på det hela och konstaterar att vilket sketlag som helst kan slå ÖIS (eller Barca, Bayern, Brasilien för den delen) om de ligger rätt i banan och ställer om direkt (Eskilsminne sprang minst tre gubbar som tokiga rätt mot mål varje gång!) vid kontringsläge. Inte för att Eskilsminne är ett sketlag. De ligger faktiskt i samma serie som ÖIS gör.

    Svara

    • 20 april, 2015 @ 14:16 Limpan

      Hera hear! Lugnt och fint nu alla. Vi är bara framme i omgång 2. Lite väl tidigt att slänga in handduken kan man tycka. Bättre att det sker ett sådant här bottennapp direkt så spelarna vaknar till och förhåller sig till den verklighet de befinner sig i. Alla lag i serien kommer att vilja slå ÖIS, funkar inte att gå in 80% som mot Eskilsminne. Kunnandet finns,gäller bara att inställningen är där varje match.

  12. 20 april, 2015 @ 08:58 Harry

    Detta som skulle gå så lätt, bästa truppen i hela serien skulle jogga hem detta lätt.

    Svara

  13. 20 april, 2015 @ 11:58 Kalle H

    Jag är ÖISsupporter sedan slutet av femtiotalet. Såg min första allsvenska match 1964. Men det är inte ofta jag har varit så glad och lycklig som efter onsdagens premiärmatch och inte heller så ledsen och förbannad som igår kväll. Vad hände? Skulle vilja få ett svar av tränare Lantz. Hybris? Underskattning eller magsjuka? Eller ingen scouting som inför bortamatchen mot Oskarshamn förra året. För jävligt dåligt. Undrar också Ataskadeh fick spela när han inte är fullt tränad. Eskilsminne må vara hur bra som helst men vi skall inte förlora mot dem med det laget vi har i år. Alla i laget plus tränare borde skämmas. Hoppas på bättring mot Oddevold men tror inte på det. Kan bli storförlust.

    Svara

  14. 20 april, 2015 @ 15:07 Mikael C

    Det är utan tvivel icke godkänt att förlora mot Eskilsminne om man nu satsar på att vinna serien. Speciellt inte heller om man ser till hur bra det har sett ut på försäsongen, och hur bra det såg ut under premiärmatchen hemma. Där var det inget fel på kreativiteten och tempot. Men som man brukar säga, för varje seger kommer man närmare en förlust. Och om jag skall vara ärlig så ser jag hellre att den kommer nu, som en väckarklocka, än när det är 3-4 omgångar kvar och allt faller på mållinjen som under förra säsongen. F o m nu kan det bra bli bättre, och i nästa match vinner ÖIS igen. Underskattningens tid är förbi. Vi är ÖIS.

    Svara

  15. 20 april, 2015 @ 17:42 Putte

    Vore tacksamt om varje spelare som var med i matchen mot eskilsminne satte sig i ett hörn och rannsakade sig själv. Ödmjukhet är och förblir något man måste ta med sig, vad man än företar sig. Den röda öiströjan ska man vara stolt över att bära! Så upp med huvudet och bit ihop.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se