Jakob Lindström och Johan Hedman

Inför hemmapremiären 2015

Träning och startelva

Ett litet stopp på den sista träningen inför premiären imorgon blev det för min del idag. Träningen innehöll diverse passnings-, inläggs-, löp- och skottövningar. Jag kan inte säga att jag har så väldigt mycket att rapportera från ÖIS-gården denna dag, förutom att Jakob Lindström och Hannes Sahlin gjorde många och vackra mål och att Björn Anklev och Robin Ingvarsson slog fina inlägg från sin högerkant.

Några spelare som till synes icke var närvarande på träningen var Adam Rosén och William Atashkadeh. Rosén var inte med p.g.a. att han timmen efter träningen skulle spela U21-match. Atashkadehs frånvaro har jag ingen information kring, men låt oss hoppas att det inte är någon fara med William inför säsongsstarten. Oskar Wallén och Anton Sandberg-Magnusson tillbringade cirka halva delen av träningen till att träna lite extra på egen hand på diverse saker, exempelvis mottagningar.

Någon startelva kunde inte utläsas under dagens träningspass, så jag tar mig friheten att leka Marcus Lantz och berätta hur min startelva skulle sett ut imorgon, onsdag. Behöver jag nämna att Fredrik bör stå i mål? Anklev eller Ingvarsson som högerback, det är en intressant fråga, men i min värld så skall båda dessa herrar finnas med i en startelva, och därmed är jag av åsikten att fjolårets kanske bästa spelare skall få fortsätta på sin högerback. Björck och Sahlin i mitten. På grund av att de är bra. På grund av att konkurrensen är obefintlig i dagsläget. Hampus Bohman på vänsterbacksplatsen. Av samma anledningar.

Mittfältet? Anklev-Lindström-Östling-Paulson. Trekejsarslaget mellan Lindström, Östling och Klingberg är svårt att avgöra. Men jag tycker att det, som i tidigare texter nämnts, såg så oerhört lovande ut ifjol de få matcher Lindström och Östling fick spela tillsammans att jag vill se mer utav det samarbetet. Men alla dessa tre kommer garanterat få sina chanser under året att visa vilka som skall spela. Så finns ju dessutom den spelskicklige Johan Hedman och lurar där bak. Paulson? Given vänsterytter. Anklev? Given högerytter om Ingvarsson tar högerbacksplatsen.

Sen skall man också tvingas välja mellan ÖIS 48 anfallare, och i dagsläget hade jag valt Sebastian Ohlsson och William Atashkadeh. Sebastian Ohlsson är given i en startelva, det enda att fundera på kring om honom är på vilken position. Sen slåss Atashkadeh med George Mourad i första hand, där Atashkadehs potential vinner i mina ögon, just i detta nu.

Premiär

Alla har sina egna sätt att ladda upp inför premiärer. Min tradition som jag genomfört de senaste åren, antingen dagen innan, eller samma dag, är att jag tittar på ÖIS-klipp och framförallt då den briljanta filmen ”Östra Stå 2003-2010”. Den finns på youtube för er som bott under en sten de senaste dryga fyra åren. Imorgon kommer min uppladdning bestå att distraktioner, ett försök kommer att ges på att utföra skolarbete. Vis av några få års erfarenhet vet jag dock att det kommer att bli svårt att lyckas.

För tankarna svävar. Ju. De lever sina egna liv sådana här dagar. De svävar iväg mot tidigare års matcher. De svävar iväg mot publiksiffror. De svävar iväg mot matchbild och startelva. De svävar iväg mot kvällens eventuella väder. De svävar och svävar.

För protokollets skull så kan jag nämna att jag inte har någon vidare lust att diskutera morgondagens motståndare, Husqvarna FF. Jag har lika lite lust för det som vid alla andra Division 1-matcher. Det är inget jag lägger någon vikt vid, och jag hoppas inte heller att ÖIS gör det. För vi kan slå alla lag, och vi skall slå alla lag.

Så, ja. Hemmapremiär. Finns det någon bättre dag på året? Åtminstone timmarna innan match. Visst, nervositet hit, nervositet dit, men det är ändå en helt underbar dag. En underbar dag som rätt ofta slutar i besvikelse, visserligen. Men inte skall man fokusera på svunna tider och svunna matcher. I alla fall inte idag, eller imorgon. Det finns tid då man skall titta tillbaka, och det finns tid då man skall titta framåt. Nu tittar jag framåt, mot morgondagen, mot Gamla Ullevi, mot ÖIS-Husqvarna. 19.00.

Tre poäng är allt.

10806211_10152822887740540_7786543553699619734_n


'Inför hemmapremiären 2015' have 7 comments

  1. 14 april, 2015 @ 19:58 Hocus Focus

    William är magsjuk och är inte med imorgon…

    Svara

  2. 14 april, 2015 @ 20:11 Kalle H

    Tycker att Ingvarsson skall vara högerback. Men han är väl inte i form ännu så jag tycker Anklev skall börja där imorgon. Andre på höger mitt. Tycker också att Klingberg skall starta för jag tror inte heller att Östling har kommit ikapp.

    Svara

    • 14 april, 2015 @ 20:14 Jonathan Larsson

      Relevanta invändningar. Tror att dina justeringar är troligare än vad min elva är.

  3. 14 april, 2015 @ 21:17 Axel

    Riktigt tungt tapp att behöva ha Mourad istället för Atashkadeh. Tycker han sett trög och klumpig ut.. Hoppas han bevisar fel.

    Annars bör inte Lantz bjuda på några större överraskningar, tror Anklev startar som högerback och André framför. Känns konstigt att ändra på något nu som har fungerat så bra.

    Jag tror även det blir Klingberg och Lindström på innermitten. Östling i all ära men man lär välja Klingberg före med tanke på erfarenheten han har, kan bli viktigt i en premiärmatch.

    Svara

  4. 14 april, 2015 @ 21:22 Elfström

    Något annat än nedanstående skulle vara mycket förvånande.

    Fredrik; Anklev, Björck, Sahlin, Bohman; Andre, Lindström, Klingberg, Paulson; George, Ohlsson

    Finns ingen anledning att laborera med Ingvarsson eller Östling när de knappt spelat på försäsongen.

    Svara

  5. 15 april, 2015 @ 00:07 Gerpa

    George kommer att bli bra. Hans rutin behövs i en premiär och jag tyckte att han blixtrade till då och då under dagens träning.

    Att Robin startar finns inte på kartan. Kanske om ett par veckor…

    Samma sak m Klingberg som med George. Har viktig rutin i kroppen.

    Tror att den väntade elvan är de som spelade mot Skövde plus George isf William.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se