IMG_8801

Rutinen ska ge revansch mot Oddevold

Genomklappningen mot Eskilsminne innebär att ÖIS genast har hamnat i ett läge där förlorad poäng mot Oddevold skulle innebära stora bekymmer för laget som under försäsongen genom segrar skapat sig den mest harmoniska omgivning ett rödblått lag haft på flera år. Nu ligger helt plötsligt ett stort tryck på spelarnas. Förlust mot Oddevold och Kris-stämpeln sitter smärtsamt hårt i pannan.

Rutinen sätts på prov

Under hela vinterns byggande av truppen har rutinen prioriterats och lyfts som en nyckel till framgång. Om taktiken varit rätt var matchen mor Eskilsminne enbart en dålig dag på jobbet och vi kan när säsongen summeras säga se tillbaka på matchen mot Eskilsminne som näsbrännan som väckte laget.

Om målbilden stämmer är det nu Björn Anklev lägger armen om André Nilsson och berättar för honom att det är en ond värld som väntar honom men att så länge han gör sitt bästa kommer den gode segra. Det är nu Fredrik Björk bankar näven i pingisbordet i omklädningsrummet så muggarna flyger och berättar att det finns 2000 på läktarna som kommit till Gamla Ullevi för att de bara älskar den här klubben och att de inte ska göras besvikna. Det är nu Niklas Klingberg ska berätta hur hans första dagar i det karga Degerfors. Då han efter sin uppväxt i akademiska Örebro kom ut och fick se verkligheten i en bruksort som tappat självförtroende och hur han förstod vad lidande handlade om samt hur han vände det till något positivt.

Det är också nu George Mourad ska avsluta hela seansen med ett citat av Konfucius som han tagit med sig från sitt år i Qingdao. Det är nu det ska bli sådär filmiskt.

Skämt åsido.

En rutinerad trupp är förhoppningsvis bättre på att lära av sina misstag än en yngre. En äldre trupp står förhoppningsvis också stadigare när det blåser. Något det kommer göra kring sällskapet i år. Det är trots den harmoniska försäsongen ett faktum som aldrig går att frånse.

Andersson oroar

Skadelistan har länge varit ganska kort och fin, tyvärr var det inte bara blåsten och kylan som gjorde fredagsträningen aningen dyster. Vi kan även konstatera att två nyckelspelare är osäkra inför morgondagens match.

Robin Ingvarsson har visserligen inte startat någon av säsongens två inledande matcher men vi var nog många som hade en förhoppning om att få se en högersida med Ingvarsson och Anklev från start mot Oddevold. Tyvärr spenderade Ingvarsson fredagens pass i gymmet och är inte aktuell för start i morgondagens match. Enligt Marcus Lantz har högerbacken återigen behövt ta en kortisonspruta mot sina bekymmer Björn Anklev lär med andra ord fortsätta som högerback.

Mer oroande är däremot att Fredrik Andersson spenderade större delen av träningen som bollkalle medan Kristoffer Björk tilläts vakta målet. Oroande men Fredrik själv påstår att morgondagens match inte är i fara.

– Jag åkte på en låsning i ryggen i tisdags, men har hämtat mig bra så är inga problem inför morgondagen! hälsar målvakten under fredagskvällen.

Start eller ej. Att lagets förstemålvakt inte tränar för fullt sista dagen innan en förväntad toppmatch är inte bra och även om Fredrik startar är det rimligt att ställa sig frågan hur mycket han påverkas.

Anton Sandberg Magnusson är dock på väg tillbaka i matchform och deltog idag under hela träningspasset men är inte med i truppen till morgondagens drabbning. Anfallaren är med andra ord redo för debut i tävlingssammanhang för sällskapet. Frågan är dock var i rangordningen han befinner sig.

Klingberg ut?

Vi har ännu inte kommit till de läge i en säsong då ordinarie spelare skadat sig, andra visat tillräckligt dålig form för att petas och en tredje grupp gjort tillräckligt många starka inhopp för att inte kunna petas längre. Därför lär startelvan bli en ganska väntad sådan.

Startelvan mot IK Oddevold

Startelvorna är som sagt numera ytterst osäkra och som vi tidigare varit inne på är Marcus Lantz en hemlighetsfull man som inte gärna avslöjar sig. Känslan är dock att dörren har öppnats på glänt för Andreas Östling som förmodligen var den enda ljusglimten i matchen mot Eskilsminne. Niklas Klingberg hade en tuff eftermiddag i Helsingborg och det är inte omöjligt att han får vila.

Längst fram pratas det om att George Mourad är på väg in och William Atashkadeh var inte vän med bollen i Helsingborg så det är inte omöjligt att Lantz byter tillbaka till anfallsparet som startade premiären.

Brandskattade serieledare

IK Oddevold må i skrivande stund vara serieledare men laget har tappat ett stort antal nyckelspelare som hjälpt laget de senaste åren och är inte topptippade. David Stenman, Jesper Westermark, Hampus Bohman, Peter Nyström och Sören Ferm och ett antal andra spelare har lämnat klubben och ersatts av mindre namnkunniga pjäser. Trots detta har laget resultatraden 1-0 och 3-0 mot Landskrona BoIS respektive Kristianstads FF. Resultat som inger viss respekt för LO Mattsons mannar. Ännu vet vi dock inte vad vinster mot BoIS och KFF egentligen betyder år 2015. Det lär framtiden utvisa.

Det enda vi vet är att en rödblå seger är oerhörd viktig för att laget ska kunna jobba vidare i viss lugn och ro. Åtminstone tills nästa vecka.

Framåt rödblått!


'Rutinen ska ge revansch mot Oddevold' have 3 comments

  1. 25 april, 2015 @ 00:11 ZonDa

    Ta nu med alla era vänner som håller på ÖIS och visa att även vi supportrar står upp när blåsten och regnet är som värst!!!

    Svara

  2. 25 april, 2015 @ 11:00 Lill-Berra

    Det är ingen kris. Vi kommer spela av Oddevold kläderna och lite till. Sitter och laddar med Öis-tröjan från tidigt 2000-tal på och minns tillbaka till våra sambatakter.

    Lira, krossa, fira!

    Svara

  3. 25 april, 2015 @ 14:44 Holger

    Jag är skeptisk tror tyvärr på stolpe ut mot Oddevold och matchen slutar 0-0 :-( till hösten kommer nog ÖIS igen om man värvar rätt under sommaren…!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se