IMG_4692

Cirkusen förhoppningsvis över, ÖIS får spela svenska cupen

Det har varit en cirkus av sällan skådat slag och den enda slutsats vi kan dra är att ingen riktigt haft koll.

För några månader sedan kom det fram att ÖIS inte var anmälda till någon av de regionala kvalturneringar till Svenska Cupen som finns i Göteborg. Detta skapade med 2014 års miss färskt i minne, stor frustration. Ni minns då ÖIS glömde anmäla sig till cupen, skyllde på dålig information och tillslut ändå fick en plats i turneringen på ett annat lags bekostnad.

När det kom ut att ÖIS inte var anmälda till någon av kvalturneringarna sades att detta berodde på att ÖIS på grund av fjolårets miss inte kunde få någon plats i år då den skulle gå till det lag som kvalificerat sig via Södercupen som blev utan plats året innan. Det var därmed inte lönt att anmäla sig till någon kvalturnering då vinnaren ändå inte skulle få någon plats då den var ”tingad”. Vi alla förberedde oss på att inte se ÖIS i Svenska Cupen den här säsongen.

Så blir det dock inte då ÖIS nu tillslut fått en plats i turneringen i egenskap av bästa lag bland de lag i division 1 i Göteborg som inte gick upp i Superettan.

Rörigt? Ja.

Inte minst för Landvetter IS som vann Södercupen i vår men ändå inte får lov att kvala till Svenska Cupen. Enligt spelaren Noah Kibrom på twitter kommer klubben att överklaga beslutet. Det återstår att se vad en sådan överklagan kan leda till.

Som det se ut just nu är dock ÖIS ändå är anmälda till Svenska Cupens första omgång där man ställs mot Kroatiska Föreningen Velebit. En klubb som hör hemma i Divison 4.

Enligt Pierre Edström är ännu inget datum för matchen bestämt.

– Håller på att diskutera med dem om speldag har inte kommit fram till något än.

Klart är dock att KF Velebit kommer stå som hemmalag och matchen kommer spelas på Velebit IP på Hisingen under sommarmånaderna.


'Cirkusen förhoppningsvis över, ÖIS får spela svenska cupen' have 4 comments

  1. 24 maj, 2015 @ 17:54 Öis

    Att Öis fick sin plats på just Velebits bekostnad stämmer inte riktigt. Öis fick inte platsen förra året på ett enskilt lags bekostnad, utan alla lag som kvalificerade sig genom allianscuperna förra året fick vänta till den här säsongen. Utöver Velebit och IK Virgo, klubben som då med rätta beklagade sig i media, var det även Lunden och Assyriska BK som fick vänta till i år.

    Så har det för övrigt varit även tidigare – tanken var att man förra året skulle för första gången börja kvalificera sig för cupen redan samma år som man vann allianscupen, men på grund av bristande information blev det alltså inte så.

    Att det lag som var bäst i Division 1 utan att gå upp skulle få en plats i cupen beslutades redan förra våren i samband med att vi fick vår plats då så de som är överraskade över att vi är med nu igen trots allt har helt enkelt inte gjort sin läxa. Förståeligt dock, sett till vilken cirkus det har varit.

    Svara

  2. 25 maj, 2015 @ 20:14 Dr. Gniden

    Självklart vill man ju se ÖIS spela i cupen och gå så långt som möjligt. Men man skäms ju en aning när man håller på en klubb som inte har ordning på grejerna, och som sedan får en gräddfil in i cupen och roffar åt sig platsen från hårt arbetande klubbar i distriktsserier som inte direkt får chansen att spela cupen varje år.

    Så jävla dåligt skött, helt enkelt.

    Svara

  3. 25 maj, 2015 @ 21:48 Kalle

    Är Zorba tillbaks? Hörde ju tydligt pappa Zorba sa att sonen aldrig mer skulle spela i Öis.

    Svara

    • 25 maj, 2015 @ 23:00 Harry

      Ja det verkar så, U 21 spelade idag och fick stryk med 7-0 mot Angered United och Kevin fanns med i laguppställningen.
      Det blandas hit och dit i U21, ibland flera spelare från A laget, tror det bara var juniorer med idag.
      Förstår inte hur Öis tänker, spelare från A laget som inte får spela eller starta, juniorer som hamnar i samma läge, hissen gick inte hela vägen upp när Öis tänkte till gällande U21 och U19.
      Speltid måste vara en av grunderna till att utvecklas oavsett om man tillhör A laget eller juniorerna ?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se