IMG_5481

Fredrik Björk: ”En plattmatch”

Sambadefensiv talade också med mittbacken Fredrik Björk.
Din syn på matchen?

– Det är en plattmatch. Samtliga av oss ligger under normal prestation, möjligen med undantag av Fredrik, som inte har så mycket att göra. Allihop måste höja sig för att vi ska börja producera.

Är ÖIS ett ojämnt lag?

– Idag ser vi väldigt rädda ut och det verkar som om vi inte tror på oss själva när vi har boll. Vi blir stressade, ängsliga och lite omständliga.

Två billiga mål?

Första målet tappar vi markering. jag ligger alldeles för långt fram på min spelar och glömmer den som är bakom mig. Där skulle jag absolut gjort det bättre. Vid andra målet springer han igenom hela vårt lag och bollen styrs in, så ja två enkla mål.

Fördelen med fotboll är att det alltid kommer en ny match.

– Så är det, det är skönt. Lund väntar redan på lördag och jag hoppas verkligen vi kan revanschera oss.

Är det svårt att vända på det här?

– Två matcher är ingen trend och vi ska bara tillbaka till det vi kan.


'Fredrik Björk: ”En plattmatch”' have 13 comments

  1. 27 maj, 2015 @ 06:52 Putte

    Det ser väldigt oharmoniskt ut på plan, det blir mycket sidledsspel och tillbakaspel, för att sedan avslutas med något stressat enmans avslut. Jag lyssnade på ML innan matchen och han sa att vi ska förlägga spelet till motståndarnas planhalva, hög press och starta anfallen därifrån. Så såg det inte ut. Nu får vi sluta brösta upp oss och tro att det här löser sig . Det löser sig inte utan idé och mycket krigande.

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 11:35 Kalle H

      Ja man kan ju undra varför dem inte kör med en hög press som dem gjorde under träningsmatcherna. Gav ju bra resultat då bland annat mot Gais och Jönköping. Nu verkar det bara ängsligt och dem verkar vara helt utan självförtroende.

  2. 27 maj, 2015 @ 07:20 Kommittén för Statssäkerhet

    För att ha någon jävla chans att ordna detta så måste klubben börja med att sparka skånepajasen…
    Hur många jävla chanser ska pajasen få?

    Svara

  3. 27 maj, 2015 @ 07:34 a new sucker born every day

    De måste tjutit av skratt på ÖIS-gården, efter Thorsson lämnat checken på bordet och gått ut. Det händer bara på film att någon satsar så stort på ett så uppenbart värdelöst gäng som ÖIS. Om han nu har obegränsade resurser och vill bli bekräftad genom att ”köpa” ett fotbollslag – varför gick han inte hela vägen, och köpte in riktiga spelare? Aktuella spelare är bara stjärnor på ÖIS-gården och här på SD. De kom till ÖIS för det var deras enda chans till fortsatt spel i en för länge sedan toppad fotbollskarriär. De är ”left overs”. Och på dem slänger Thorsson miljoner…;=)

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 08:59 Stewart Mcmanus

      Gillar inte kritiken av Thorsson som med stort öishjärta försöker lyfta klubben på benen igen. Ingen har obegränsade resurser så klart och dagens material borde hålla för att ligga i toppen av serien. Dags för alla att ta ett snack och resa sig tillsammans!

  4. 27 maj, 2015 @ 07:51 Dennis

    Mörka moln över Öisgården hur fan skall detta sluta, ångest, lidande och misär AVGÅ ALLA

    Svara

  5. 27 maj, 2015 @ 08:51 Anonym

    Och våra u21 ungdomar som behöver få rätt träning och kunskap,lyckas tyvärr inte få det genom allbäck heller! Söker lite rutinerade tränare som kan ändra i en match och få resultat och få ut det bästa av varje individ..trodde det var självklart i en elitklubb.

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 10:55 Kalle

      Det är sorgligt att se hur man misshandlat juniorerna. Allbäck är ok kille men som tränare håller han inte. Årets U-21 är ju ett hopkok utan dess like.
      Som man bäddar får man ligga brukar det ju heta.

    • 27 maj, 2015 @ 11:23 Anonym

      Är orolig för att spelarna i u21 tröttnar på det hela som inte får spela i en mer jämnlik serie och finna lite glädje oxå.Då lämnar ungdomarna öis istället och så ska det ju inte vara.Det verkar ju vara svårt att få hit mer spelare..då blir inga kvar..

    • 27 maj, 2015 @ 15:55 Harry

      Jag har sagt det tidigare och tar upp det igen, Hans Grens beslut att lägga ner U 19 var ett förödande misstag och det kommer att få konsekvenser för klubben.
      Gren stod inte för sitt beslut utan skyllde på andra, KC kände till det men inte varit med att ta beslutet att lägga ner U19 (mycket besvärande fråga).
      Sören var helt överkörd i denna fråga, han visste inget om detta.

      Sedan gick Gren ut i GT och sa att man inte hade underlag för ett U 19 lag, inte så konstigt när man skickade av mängder av spelare. Jag påtalade detta i ett tidigt läge att enbart ha ett U21 lag skulle bli problem för spelare från A laget och juniorerna.
      Rean 2011-2012 kom de första signalerna att det inte stod rätt till på ungdomssidan, det handlade om ekonomi och fokus på A laget.
      Första stöten kom sommaren 2013 när man flyttade upp Sören från U19 till A laget, efter detta lät man U19 medvetet åka ur juniorallsvenskan. Det fanns juniorer som var uppflyttade till A laget men fick ingen speltid i A laget och inte så många matcher i U21.
      Trots att U 19 behövde hjälp fick inte dessa juniorer som tillhörde A laget komma ner och spela i U19.
      Johan Mattson gjorde ett strongt jobb så ingen skugga över honom, men hjälp fick han inte.

      Den stora stöten mot U19 var 2014 när Gen och Glans gjorde intåg på Öis gården, jag har gjort inlägg om detta tidigare så jag skriver inget mer om detta, bara sorligt.
      Det som var ännu tråkigare var att Niklas Allbäck höll med Gren att lägga ner U19 för det var viktigare att spela mot seniorer i U21 än att spela i U19 Div. 1 Norra Götaland, skitserie enligt Allbäck.
      Utsikten, Oddevold, Husqvarna, Degerfors, Qviding med flera spelar där, och det tycker man är en skitserie……..

      Vad ledare som Gren och Glans saknade var information och kommunikation till killarna, viktigt att kunna prata med killar som är 17-19 år. Visst är det viktigt med bra tränarutbildning men kan man inte prata med spelarna så hjälper detta inte.
      Är det inte viktigare att man som kille eller tjej efter en träning eller match sommar med ett leende på läpparna när man fått en klapp på axeln eller ett bra samtal efter en träning eller match.
      Det andra alternativet är att somna med ont i magen och känna vad är det som jag gör fel, varför får jag inte spela, varför får jag aldrig höra något bra efter träning / match.

      Samma sak gäller med Lantz, jag har hört så många spelare på ÖG som säger samma sak, jag får aldrig veta något. Det är konstigt att Öis lyckats samla alla dessa tränare / ledare på samma plats som inte kan prata.
      A laget kan vända på steken men inte med Lantz på skutan, jag vet att han kostar pengar men vad har man för val. Det står så mycket på spel för Öis 2015, inte bara A laget, även ungdomssidan kommer att påverkas om inte Öis tar steget upp en serie.

      Hörde ett rykte om Stellan som får mycket skit på SD, ryktet säger att Stellan ville lämna Öis men Öis släpper inte honom, kan detta verkligen stämma ??
      Tror inte Stellan är så dålig men den typen av fotboll Öis spelar så skapar man inte de lägen som Stellan passar in i. Han gjorde ju trots allt en hel del mål i sitt förra lag han spelade i.

      Tittade på Göteborgsvarvet i helgen, såg många som sprang i tröjor från IFK, Gais och Häcken men ingen i någon tröja från Öis. Kanske säger en del om Öis status i Göteborg nu.
      Har varit Öisare sedan liten grabb men måste erkänna att jag tappat sugen att gå och titta på A laget.
      Det har snurrat hit och dit sedan en lång tid tillbaka och någon gång så tröttnar man.

      Ps. jag har ingen grabb som spelar i Öis.

    • 27 maj, 2015 @ 21:05 Kalle H

      Till Harry. Håller med om det mesta som du skriver. Lantz måste bort annars går klubben under. Är ÖISARE sedan femtiotalet så man tycker ju att det är sorgligt det som händer i klubben. Håller med om att det inte var många ÖIStröjor på Göteborgsvarvet men jag såg i allafall fem stycken.

  6. 27 maj, 2015 @ 11:42 Kalle H

    Är det någon som vet hur det är med Klingberg? Det skrevs ju för några dagar sedan att han var orkeslös. Då kan man ju undra varför han får starta varje match.

    Svara

  7. 27 maj, 2015 @ 13:21 Johan

    Det ser fruktansvärt ideelöst ut. Under Lantz ledning har vi inte gjort en enda riktigt bra HEL match. Utan en bra och en dålig halvlek. Brukar inte tycka att det är tränarens fel när det går såhär dåligt, men han är högst ansvarig och bör få sparken omgående. Vi har inte tid eller råd TT låta han vara kvar

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se