karlzon-body_62989a

ÖIS avvecklar sportchefstjänsten

Under fredagsmorgonen dök följande text upp på ÖIS hemsida:

Som ett led i att få ordning på fotbollssektionens ansträngda ekonomi har styrelsen beslutat att kalla till en facklig förhandling för att avveckla sportchefstjänsten.
Styrelsen bedömer helt enkelt inte att Örgryte med nuvarande serietillhörighet kan bekosta en tjänst dedicerad till detta område. I en ny organisation föreslås sportchefens uppgifter att delas mellan olika personer i föreningen: klubbdirektör, styrelseledamot med ansvar för sportsliga frågor, samt ett kommande sportråd.

/Styrelsen ÖIS Fotboll

Beskedet innebär med största sannolikhet att Kent Carlzons dagar på ÖIS-gården är räknade. Det menar iallafall Fredrik Janlind på fotbollskanalen.se.

Beslutet är svårt att säga emot. Att ha en heltidsanställd sportchef i en klubb i ÖIS både sportsliga och ekonomiska situation är inte hållbart. Kent har dessutom haft en lön som delvis betalats med hjälp av ett bidrag som man kunnat använda sig av för att Kent spenderat en tid i fängelse. Detta bidrag upphör dock enligt uppgift denna vår och det kan vara ytterligare en anledning till att beslutet kommer nu.

Den nya styrelsen visar med detta att man är benägna att ta obekväma beslut för att minska utgifterna. För hur roligt det än är att prata om att ÖIS ska jaga intäkter så är de stora utgifterna ett större problem i nuläget. Utgifterna som är spelarlöner är dock svåra att banta då spelarna har kontrakt att förhålla sig till.

Som det står i pressmeddelandet kommer Kents uppgifter nu skötas av ett sportråd tillsammans med Kalle Corneliusson som är sportsligt ansvarig i styrelsen och klubbdirektör Pierre Edström. Vilka som kommer ingå i sportrådet är något vi ska försöka ta reda på så fort vi kan

På återhörande.


'ÖIS avvecklar sportchefstjänsten' have 3 comments

  1. 8 maj, 2015 @ 11:29 Anders Dahlby

    Tråkigt för Kent, men ett helt rätt beslut för klubben

    Svara

  2. 8 maj, 2015 @ 20:50 Putte

    Känns som ett mycket bra beslut, tråkigt för Kent men nödvändigt.

    Svara

  3. 9 maj, 2015 @ 01:50 Harald

    Rädda vår trotjänare Kent-Agent han kan väl klippa gräset eller nåt efter alla år?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se