Image-6

Övertygande seger mot svagt Qviding

En stabil och trygg hemmapremiär mot ett svagt Husqvarna. En usel insats mot ett till tårna taggat Eskilsminne i match två. Ett ännu mer usel insats mot ett halvdant Oddevold i match tre, som slutade i ett oavgjort resultat. En, enligt rapporterna (jag kunde tyvärr ej närvara), stor seger som inte var så mycket mer än just det mot Halmia senast. Och så nu en mycket bra seger mot ett oerhört svagt Qviding.

Vart detta ÖIS står är fullständigt omöjligt att säga efter fem matcher. Det är det enda som går att säga. Att man inte vet. Att det finns en hög högstanivå, det är alldeles uppenbart efter matchen idag och hemmapremiären framförallt, men även med en handfull träningsmatcher inför säsongen i bakhuvudet. Men att det även finns en bottennivå som är för låg är uppenbart efter Eskilsminne och Oddevold. De bottennappen som inte skulle komma i år.

Jag skrev i en tweet direkt efter slutsignalen mot Oddevold att det HÄR laget, det laget som skulle föreställa ÖIS i den här matchen, det laget var inte värda en enda åskådare. Så var det. Vi på läktaren var inte värda ett särskilt bra lag heller den matchen, det skall sägas, men laget på planen den dagen förtjänade inte en endaste själ på läktaren.

Då måste jag vända på det idag och säga att det ÖIS som var på planen idag, de förtjänade de 2141 på plats och mer därtill. Visst, en stor brasklapp skall läggas in (en brasklapp som redan nämnts) och det är att Qviding var riktigt bleka. Ihåliga, tempofattiga och tama. Qviding med Nicolas Sandberg där framme var inte det Qviding vi stötte på förra året.

Slut på brasklapp. ÖIS förtjänade åskådare i denna matchen, det gjorde de verkligen. Årets, hittills, bästa match är nu genomförd. 3-0 efter 25 minuter är rena rama 2012-takterna. Bombardera motståndarna första 20-25, sedan spela av resten av matchen lugnt och kontrollerat. Det går ju inte att inte älska.

Och 1-0-målet är dessutom det vackraste hittills i år där George Mourad gör precis det han skall, trycker undan sin försvarare med sin genom att bara ställa sig framför honom och sedan i samma aktion skarvar vidare bollen snett framåt. Niklas Klingberg gör där det enda rätta, avancerar ett par steg, och släpper bollen snett framåt till William Atashkadeh som tar emot med en touch och dunkar in bollen bakom en chanslös Qviding-målvakt med touch nummer två.

Andra målet var mer av ett slumpmål där William Atashkadeh snappade upp en misslyckad utnickning av den lätt darrige Qviding-målvakten och placerade in bollen i ett så gott som tomt mål från cirka 20-25 meter. Trean kom också och det var vår kapten, eller ja, före detta kapten, eller något, Jakob Lindström som tryckte upp bollen i krysset via försvarare. Med sitt vänsterskott och sin underbara målgest satte han punkt för matchen redan efter 25 minuter alltså.

Spelare som var bra: De flesta. Spelare som var dålig: Ingen, egentligen. Nyanser i detta finns, men är oviktiga att gå in på. Kul dock att George såg piggare ut än vad han gjort sedan innan skadan. Kul också att Jakob Lindström visar att han, som jag alltid velat påpeka, är som bäst med en trygg defensiv mittfältare bakom sig. Idag var det ett mer tydligt diamantformerat mittfält ÖIS ställde upp med än de tidigare matcherna och Jakobs position blir därmed högre, och där skall han alltid vara. Styr och ställer högre upp i banan. Både defensivt och offensivt, fast från en högre position.

Det finns dock saker att förbättra, såklart. Det finns det alltid. Beslutsamheten i anfallspelet behöver steppas upp. William Atashkadeh gör två mål idag och är bra överlag, men måste, måste, måste sluta ta fem, sex, sju, åtta touch på bollen varje gång han lägger beslag på den. Fler saker kan förbättras, men jag hoppas Marcus Lantz har koll på dem och lägger fokus på dem under veckan. För det som var bra, det var bra.

Slutligen. Hannes Sahlins Hannes Sahlin-rush. Den var helt underbar att se. Trist att den inte slutade i ett mål, det förtjänade han, den gode Hannes.

Norrby borta. Landskrona hemma. Där har vi de två nästkommande matcherna. Och vilka FINA matcher det är. Alla skall till Borås Arena, ni vet ju hur härligt drag det kan bli där. Alla skall även till Gamla Ullevi den 26:e maj. Usla Landskrona BoIS skall tryckas ner i skorna än mer.

Mot Superettan!

P.S. Sirius-GAIS 5-0.


'Övertygande seger mot svagt Qviding' have 14 comments

  1. 11 maj, 2015 @ 23:30 Anonym

    Amatör sluta att skriva när du innte kan fotboll

    Svara

    • 11 maj, 2015 @ 23:38 Spring-Heeled Jack

      Hmmm…fast du skriver ju fast du inte kan stava…

    • 12 maj, 2015 @ 01:05 Daniel

      Eller använda kommatecken.

    • 12 maj, 2015 @ 10:27 Felix Jonsson

      Eller fylla i ett unikt namn…

  2. 12 maj, 2015 @ 06:28 Sektion LM

    Håller med om det mesta, Felix. Kan dock inte sluta förundras över varför Stellan får sin obligatoriska tid på planen för att jogga runt?

    Svara

    • 12 maj, 2015 @ 08:02 Jonathan Larsson

      Jonathan var det denna gången som skrev ;-)

      Stellan undrar man lite då och då vad han gör på planen, men idag fick han inte direkt något att jobba på, åtminstone inte några lägen som han kan hantera på ett bra sätt.

    • 12 maj, 2015 @ 09:58 Sektion LM

      Sorry…:) Nä, Stellan fick kanske inga vettiga bollar att jobba med igår. Men det har ju sett ut så här i mer än en säsong nu. Varför fick inte försäsongens ”super-sub” Henriksson komma in? Eller Hedman som har 100 gånger mer spelintelligens och boll i sig än Stellan? Idealt sett hade ÖIS haft en lovande junior (Vilgotsson?) som hade fått chansen att känna på hetluften i en såpass ”död” match som andra halvlek var igår, istället för en trött 31-åring som till synes spelar av sitt kontrakt…

    • 12 maj, 2015 @ 16:04 Jonathan Larsson

      Sektion LM: Jag måste säga att jag är med dig till 100 %.

  3. 12 maj, 2015 @ 09:22 Stewart Mcmanus

    Hannes & Lindström vara våra bästa igår tycker jag. Mourad var också duktig men egentligen för långsam för att spela på topp. Det bliv smärtsamt tydligt vid hans friläge där han trots försprång på 5 meter inte lyckas komma till avslut. Anton Sandberg hade jag lite förhoppningar kring men han var för valpig i sitt spelsätt, Anklev som annars är en favorit var helt ur balans igår. Jag gillar även att Lantz för första gången på länge var uppe och dirigerade/visade känslor. Gött med tre pinnar!

    Svara

  4. 12 maj, 2015 @ 17:42 Bengt

    Hej alla glada ÖIS:are
    Varför måste vi ALLTID klaga?
    Nu tycker jag jag vi lägger ner det negativa och tittar på det positiva.
    Den första halvtimmen var magisk.
    Hannes räd makalös ( absolut värd ett mål )
    All lek som dök upp efter första 30.
    Nu börjar man hoppas igen.
    ÖIS mot Superettan

    Svara

    • 12 maj, 2015 @ 20:19 Gabriel

      Jag tycker det klagas för lite och slickas för mycket?

    • 13 maj, 2015 @ 00:20 Anonym

      Bengt +1

  5. 12 maj, 2015 @ 20:50 Truls

    Det finns inget negativt att säga om igår egentligen. Dom flesta var bra. Bohman slarvade med någon hörna men annars mycket hög kvalite. Att slå ett bevisligen (2-1 mot Trelleborg talar för det) duktigt Qviding i ett derby så glasklart är väldigt strongt gjort. Bygg vidare på det här.
    Öisare som inte kan se att det här var en toppinsats får nog ändra sina förväntningar en smula.

    Svara

  6. 12 maj, 2015 @ 22:58 Kenneth

    ÖIS gjorde en fantastiskt bra match, men nu måste vi bli bättre på hörnor. Trots en mängd hörnor, så skapades egentligen inte en enda målchans på dessa. Hur är det möjligt?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se