IMG_6244

Vinst och andrum

”Kniven mot strupen” är ett kraftfullt uttryck men det var ett pressat rödblått lag som åkte till Halmstad för att återupprätta hedern efter två undermåliga insatser mot Eskilsminne IF och IK Oddevold. Det var verkligen ingen överdrift att påstå att det var krisstämning kring laget. En vinst på Örjans Vall var i stort sett ett måste om laget skulle kunna jobba vidare i viss harmoni.

Första halvlek

Matchen började på ungefär samma sätt som de två senaste. Slarvigt spel av bortalaget och visst övertag för motståndarlaget. I den sjätte minuten fick ÖIS dock en frispark strax till höger om motståndarnas straffområde. En frispark som vänsterfotade Bohman fick äran att ta. Frisparken slogs med kraft in mot mitten där Fredrik Björk kom flygandes, märkbart ostörd och vackert kunde styra bollen i nät.

Sällan har ett tidigt ledningsmål i den tredje omgången känts så förlösande och Fredrik firade på förtjänstfullt framför den tillresta klacken bakom mål. Med 1-0 i ryggsäcken fick ÖIS precis det läge man så gärna vill ha då bortalaget tidigt tvingades flytta fram sina positioner.

Trots detta hade ÖIS dock fortfarande problem med att få ordning på anfallsspelet och det var backlinjen snarare än mittfältet som avstyrde hemmalagets anfall.

Strax innan paus kunde ÖIS dock utöka sin ledning genom Sebastian Ohlsson, dagen till ära tillbaka som yttermittfältare, som i den 43:e minuten tilläts komma rättvänd i hög fart och driva förbi en försvarare och rulla in bollen intill målvaktens vänstra stolpe. Ett mål som doftade väldigt mycket Sebastian Ohlsson och belyste fördelarna med att ha honom på en kant istället för som anfallare.

Andra halvlek

ÖIS kunde med ännu ett mål i bagaget gå till pausvila i lugn och ro och kom ut till den andra halvleken förhållandevis harmoniska och i den 52:a minuten kunde William Atashkadeh utöka ledningen till 3-0. Ett mål som kom till efter att Björn Anklev tillåtits skära in i planen utanför offensivt straffområde och valde att avlossa ett skott med vänsterfoten. Eller om det var ett inspel?

Oavsett vilket blev det ett perfekt inspel till William Atashkadeh som slängde sig fram och styrde in bollen bakom motståndarmålvakten som redan låg i luften för att styra undan Anklev skott. Atashkadehs första mål i en rödblå tävlingsmatch men Halmia ville inte ge sig.

Bara åtta minuter senare fick hemmalaget straff efter en tilltrasslad situation i ÖIS straffområde. En straff som mycket väl hade kunnat ge matchen viss nerv om den gått i mål. Tyvärr för hemmalget hade dock Fredrik Andersson läst i den lilla svarta boken och trots en hård straff långt ut till vänster för Andersson sträckte han ut hela sin långa kropp och räddade.

I den 69:e minuten kunde dock hemmalagets Niklas Taube reducera för hemmalaget efter fint spel utanför ÖIS straffområde och en vacker chipp över en utrusande Fredrik Andersson. Målet skapade dock ingen nerv i matchen. ÖIS fortsatte istället kontra mot ett darrigt hemmaförsvar och i den 90:e minuten kunde Sebastian Ohlsson slå in slutresultatet 4-1 till ÖIS med sitt fjärde mål för säsongen.

André Nilsson kom runt på kanten som så många gånger förr och slog in en boll mot straffpunkten som Stellan Carlsson kunde möta med en bredsida. Bredsidan var hård men mitt i mål och målvakten kunde stöta bollen rakt ut igen där Sebastian Ohlsson dök upp och kunde dunka in bollen i öppet mål.

Med 4-1 i bagaget får ÖIS visst andrum. Kanske var detta vändningen. Det var en match som skulle vinnas och som också vanns. Bra så.

Nu väntar Qviding på Gamla Ullevi 11 maj.

4 mål: Sebastian Ohlsson

1 mål: Daniel Paulson, Fredrik Björk, George Mourad, Jakob Lindström, William Atashkadeh.

'Vinst och andrum' have 11 comments

1. 2 maj, 2015 @ 19:59 Douglas Cartland

Tack för en ypperlig matchrapport Felix!

• 2 maj, 2015 @ 20:33 Felix Jonsson

Jag tar med mig det. Suger på den här karamellen ikväll sedan är det bara upp och jobba igen imorgon.

2. 2 maj, 2015 @ 20:38 Elfström

Positivt:
    -3 poäng
    -Effektivt och rakare anfallsspel.
    -Lindströms inställning och ledarskap.
    -Anderssons målvaktsspel.
    -Sebastian Ohlsson – Klasspelare på många sätt med starkt målsinne.

Negativt:
    -Taffligt försvarsspel.
    -Lantz imbecilla matchcoachning.
    -Fredrik Björck och Niklas Klingberg – Seriöst, dessa herrar skall bidra med rutin och klass. Idag höll de en bedrövlig nivå. Orsakar baklängesmål och straff, låg fel i positionen hela tiden och katastrofal bollbehandling. Bänka nu, i alla fall Klingberg då han enkelt ersätts av bättre spelare från bänken.

3. 2 maj, 2015 @ 21:52 Ansgar

Fyra gjorda mål, två idag, jag går mot strömmen och menar att Sebastian inte alls gjorde någon av sina bättre matcher idag. Någon har tidigare kommenterat att Sebastian ser ut att kicka boll på en badstrand. Lite så idag också. Han går inte dit. Är man en bit ifrån kommer motståndarna runt och förbi. Men visst, han gör två mål…
    Idag kändes det annars som försäsong, allt gick rätt. Låt det fortsätta.

4. 3 maj, 2015 @ 08:18 C

Var Anklev lagkapten även i går?

• 3 maj, 2015 @ 12:06 Felix Jonsson

Nej, det var Mourad igen. Verkar vara han som är förstavalet.

5. 3 maj, 2015 @ 10:39 Eskil

Lantz är vår bästa tränare sedan Hamren och han kommer bli en legend som tar ÖIS tillbaka till finrummet i Superettan igen.
    Äntligen derby mot bönderna i Qvissling FIF ett derby som slår mesiga Real bågvitt-BK Rövhål med hästlängder, tror ÖIS vinner derbyt med typ 13-0 och Lantz kommer att hyllas ännu en gång för sina smarta byten och kloka startelva :-)

6. 3 maj, 2015 @ 18:10 Kenneth

Att vinna med 4-1 utan att komma upp i en speciellt hög nivå måste ju ändå vara positivt?

• 3 maj, 2015 @ 20:34 Felix Jonsson

Självklart är det alltid bra att vinna. Matchen igår visade någonstans vår största styrka iår. Nämligen den oerhört starka truppen som på egen hand kommer kunna vinna matcher när saker och ting krånglar. Nu krånglade det inte så mycket igår men det var ändå en seger som inte hade kommit om laget inte varit så effektivt.

7. 3 maj, 2015 @ 21:25 Hocus Focus

Nån som har nån idé varför Mourad är med från start och alltid spelar 90+ min.
    Inte många rätt hittills enligt mig.

• 3 maj, 2015 @ 23:02 Felix Jonsson

Han erbjuder ju kvalitéer i sitt targetspel som ingen annan i truppen riktigt har. Dock går det att argumentera för att han kanske inte behövs i 90 minuter varenda match. Tyckte ändå att han gjorde viss nytta igår, även om jag tycker att han ofta är lite väl långsam och inte riktigt hinner ikapp sina egna mottagningar. Men Lantz gillar uppenbarligen Georges egenskaper väldigt mycket.