IMG_4692

Adam Rosén: ”Kändes helt ok”

Sambadefenisv pratade också med mittbacken Adam Rosén.

 

Din syn på matchen?

– Det var en väntad matchbild. Velebit kämpar och springer som tusan, vi har svårt att komma igenom, så det känns skönt när första målet kommer. Efter det tvingas de gå fram, vi får större ytor och kan rulla boll högre upp på plan.

Säker seger?

– Ja, när vi väl får hål på dem, sedan brukar en såna här match lösa sig och det var ganska lugnt efter 1-0, även om de reducerade precis före slutsignalen.

Din första tävlingsmatch från start på väldigt länge?

– Ja, det är riktigt länge sedan, senaste matchen måste varit i september förra året. Visserligen har jag spelat en del U21-matcher, men det är få matcher, varannan eller var tredje vecka. Det krävs att man spelar för att få upp tempot och nå matchform, det blir inte samma situationer på träning, så det var väldigt skönt att få 90 minuter i benen.

Hur var det?

– Det kändes helt ok. Vi i backlinjen hade full koll på dem och de skapade nästan ingenting – förutom det där målet i slutet. Vi fick också ha mycket boll vid fötterna och det är kul, så det vara bra.

Vad fattas för att nå bra matchform?

– Jag har i princip tränat fullt sedan sereistarten och formen kommer bara genom att spela, så jag känner mig redo om jag får chansen. Fredrik och Hannes har gjort det väldigt bra så här långt, de har också spelat tillsammans hela försäsongen.

Att spela mittback med Jakob?

– Ja, det var första gången och det gick bra. Han är en duktig spelare och klarade det fint, även om det inte är hans naturliga position.


'Adam Rosén: ”Kändes helt ok”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se