Image-6

Förlust i seriefinalen

Seriefinalen slutade på värsta tänkbara sätt. Efter tre raka vinster kom den ödesdigra förlusten på Vångavallen och nu är sällskapet 10 poäng bakom ledande Trelleborgs FF. Det blir en tung höst och det var längesedan uppgivenheten kom lika tidigt.

Matchen började i ett rasande tempo och redan efter några fyra minuter kom matchens första riktigt skarpa läge när Fredrik Björk tappade bollen till Salif Camara-Jönsson som fick fri lejd mot Fredrik Andersson, till ÖIS stora lycka försökte han sig dock på en chipp med på tok för mycket luft under som landade på målburens tak.

Ledningsmålet för hemmalaget kom istället i den 11:e minuten på straff efter att Hampus Bohman gjort omkull en anfallare i straffområdet. Kristian Haynes stegade fram och slog säkert in straffen bakom Fredrik Andersson. Ett fullt naturligt mål sett till matchbilden men likväl oerhört tungt.

ÖIS hade som så många gånger tidigare den här säsongen svårt att få igång något vidare tempo i sitt spel. Istället var det hemmalaget som dundrade fram i omställningarna så fort ÖIS förlorade boll och i delar av den första halvleken var det beklämmande att se ett sällsynt tafatt rödblått lag där ingenting fungerade.

Som grädde på moset kunde hemmalagets Zoran Jovanovic springa igenom ÖIS-försvaret efter 39 minuter och rulla in 2-0 och många rödblå på säväl läktare som plan såg nog ridån gå ned i samband med att Fredrik Andersson plockade ut bollen ur nätet. Det som absolut inte fick hända hade hänt. Laget som är sämst när det gäller hade gått på myten om sig själva.

Ställningen höll sig tills pausvilan och ÖIS gick med tunga steg ut i omklädningsrummet. Ute i omklädningsrummet fick Niklas Klingberg och Anton Henriksson stanna och istället fick André Nilsson och Johan Hedman förtroendet att starta den andra halvleken.

Med Hedman och Nilsson i elvan kom laget ut aningen piggare till den andra halvleken och kunde i den 49:e minuten reducera då Sebastian Ohlsson höll sig framme efter en hörna och nickade in returen. Ett mål som gav viss energi.

Energin lyckades dock inte omvandlas till mål trots ett antal chanser. Istället fick Andreas Östling sin andra varning i matchen efter 70 minuter och visades ut. En sekvens som var ganska talande för matchen.

Trots att George Mourad på tilläggstid tvingade hemmalagets målvakt till en räddning på mållinjen fick ÖIS åka hem tomhänta.

Det är tio poäng upp nu.


'Förlust i seriefinalen' have 15 comments

  1. 21 juni, 2015 @ 20:02 Magrellen

    Det är fortfarande halva säsongen kvar så det gäller att inte jinxa, men det ser onekligen lovande ut – att ÖIS misslyckas med att nå S1. Då skulle nog sista spiken äntligen kunna slås in i ÖIS-kistan, och klubben kunna begravas så djupt att den aldrig mer ser dagens ljus. Må sedan evigt mörker råda över Sveriges mest korrupta klubb. En ÖIS-fri värld, är en bättre värld. Förresten, tack, George Mourad, för att du missade öppet mål med din nick i avgörande matchen förra säsongen. Det var på håret att vår ”ÖIS-fest” blev inställd!

    Svara

    • 21 juni, 2015 @ 20:22 Limpan

      Antar att du förirrat dig in på fel hemsida. Ta du på dig skinnvästen och trätofflorna och återvänd ner i kloakerna

    • 21 juni, 2015 @ 20:28 Anders

      Kul att du surfar in på sveriges bästa supporterblogg. Sveriges äldsta fotbollsklubb engagerar!

    • 21 juni, 2015 @ 20:47 Spring-Heeled Jack

      Gött, tack för jinxen! Och när vi ändå håller på: skönt att marulkarna verkar ha fått ordning på sin ekonomi och snart kan rikta blickarna uppåt i seriesystemet.

  2. 21 juni, 2015 @ 21:26 MJ

    Tungt tungt att bevittna på plats hur vi blir straffade vid omställningarna. Vidare så måste vårt anfallsspel bli mycket rakare. Vi vann samma serie med Oskar och Emil och enklare fotboll som är svårare att försvara sig emot. Idag ger jag plus till Östling, Atashkadeh. Hedman och Andrée kommer in bra. Adam vinner mycket i luften. Minus (stort) på Klingberg med ett våldsamt dåligt passningsspel. Positionsspelet på mittbackarna i första lämnar en del övrigt att önska.

    Nästa match
    FA
    RI FB AR HS
    AN JL JH SO
    WA AH

    Svara

    • 21 juni, 2015 @ 22:19 Kalle

      MJ… Du skriver bra och ärligt. Jag har bevittnat laget väldigt nära i tre år och ärligt talat så finns det idag inget som visar att vi är ett lag/klubb på elit nivå.

  3. 21 juni, 2015 @ 22:44 DE

    Nu när A-laget går trögt tycker jag det vore intressant om någon kan ge en uppdatering om hur det går för våra ungdomar. T.ex: Är det några vi skall hålla ett extra öga på i framtiden eller om ni skribenter på SD kunde göra intervjuer med ungdomslagens tränare och höra om deras visioner med hur öis ska forma bra talanger. Detta för att vi ska få en större bild om hur framtiden i öis ser ut!

    Svara

    • 22 juni, 2015 @ 10:52 DJ-CJ

      Utan att någonsin ha sett honom spela, så verkar det åtminstone som att Vilgotsson har levererat många mål i U-laget. Har dock dålig koll på honom, men han verkar ha näsa för mål. Ålder? Någon som har sett fler U-matcher och som djupare kan besvara DE:s fråga? Är nämligen också intresserad.

    • 22 juni, 2015 @ 13:16 Harry

      Vilgotsson är född 97 och har gjort en hel del mål men frågan är får Öis behålla den spelaren ?
      Antingen kommer någon klubb att dra i honom eller så kommer han på själv att det tänk Öis har med Juniorer och A lagspelare i U21 inte fungerar och byter klubb.

      KC lämnad en sargad ungdomsakademi bakom sig, han lovade mycket men det blev inte så mycket mer då allt focus låg på A laget.
      När Gren och Allbäck sedan sänkte U 19 totalt och kom på iden med en mix med juniorer / A lagspelare i U21 så lämnade ett antal lovande juniorer Öis och det var klart oroligt bland de få som fick vara kvar i ”U19”. Det är bättre att spela senior fotboll än att spela i en dålig junior serie sa man på ÖG.

      Det är möjligt att man kan få fram något i de lägre åldrarna på sikt med det kommer säkert att bli som det blev med Joel M och ytterligare några spelare, de lämnade för de ville spela i U19 i en annan klubb.
      Det finns många lovande spelare i andra föreningar men de kommer INTE att söka sig till Öis då Öis skaffat sig ett mycket dåligt rykte i Göteborg med omnejd när det gäller juniorer.
      Jag har sagt det tidigare att missar Öis A lag att gå upp kommer det att slå mycket hårt åt ungdomsakademin.

    • 22 juni, 2015 @ 14:00 Sven R

      Även jag tycker det vore intressant att få en uppdatering om ungdomsverksamheten och skall villigt erkänna att jag är lyckligt(?) ovetande om statusen den befinner sig i. På många som skriver här, verkar det som om den har tappat sin attraktionskraft bland unga spelare i Göteborg med omnejd. Om detta är fallet är det naturligtvis mycket olyckligt.

      Ända sedan Sällskapet kring 1970 startade ungdomsverksamhet, har man haft ett rykte om sig att bedriva en bra och eftertraktad verksamhet. Det första laget var, om jag inte är felunderrättad, de födda -56 och ur den kullen kom bl a Sören Börjesson. Trots det goda ryktet har vi dock alltid haft svårt att få fram spelare som ”permanent” tagit en plats i eget eller andra föreningar A-lag på en elitnivå. Att utbilda spelare som klarar att antingen ta sig in i vårt eget A-lag, eller som går att vidareförsälja och på så sätt dra in pengar till föreningen, måste väl ändå vara avgörande mål för en ungdomsverksamhet som kallar sig ”Akademi” och verkar i en förening med elitambitioner?

      Personligen tycker jag det vore intressant ur ett uppföljningsperspektiv att titta på detta. Då menar jag inte att man skall gå tillbaka 45+ år i tiden (även om det kanske vore intressant ur ett historiskt perspektiv), utan kanske snarare sedan vi började kalla verksamheten ”Akademi” och när vi anställde folk för att på, mer eller mindre, heltid ansvara för den. Förhoppningsvis är en sådan utvärdering något som den nya styrelsen tänker på, även om den just nu antagligen har den mer pressande uppgiften att se till att föreningen överlever som sin första prioritet.

  4. 21 juni, 2015 @ 23:30 Torkel

    Nepp ÖIS går inte upp till Superettan 2015 och tur är väl det med detta lag som tyvärr inte alls håller på den nivån, bättre fortsätta jobba med att slussa in egna lovande talanger och på sikt skapa ett lagbygge som håller även i motvind just nu känns det som ett svajigt korthus utan självförtroende eller spelidé.
    Gamla gubbarna Anklev, Björck och Mourad har väl rutin men är ju inte alls framtiden på något vis bättre låta de unga killarna få chansen i startelvan och låta de gamla gubbarna sitta på bänken för att göra några inhopp sista kvarten och stötta på träningarna istället.
    Godnatt öisare :-(

    Svara

  5. 22 juni, 2015 @ 07:23 Bengt

    Grattis Trelleborg, det är väl lika bra att erkänna, laget är outstanding och kommer att vinna denna serie ganska lätt.
    För ett år sedan såg det annorlunda ut, Trelleborg höll på att åka ur men slog ÖIS med 4-2 och klarade sig kvar.
    Vad har hänt? Varför ör Trelle så mycket bättre i år? Det borde ÖIS ledning fundera över.
    Vi har eller hade värvat mer erfaret folk till laget MEN tyvärr har dessa herrar inte infriat det som vi trodde de var kapabla till.
    Nu är nog i stort serien klar ( kan INTE se att Trelle gör en genomklappning likt ÖIS förra året i höst). Vi får försöka ta andraplatsen vilket inte blir lätt. En stor förändring måste till både bland spelare samt ledare. Något fel är det.
    ÖIS i mitt hjärta

    Svara

    • 23 juni, 2015 @ 12:25 TT

      De är nog inte bättre ”fotbollslag” men spelar det spel som krävs för att vinna denna serien tyvärr.

  6. 23 juni, 2015 @ 16:43 Bengt

    TT
    Du menar att de är taktiskt bättre än oss.

    Svara

  7. 23 juni, 2015 @ 21:37 Sverker

    Oddevold och Qviding är nog sugna på kvalplatsen dom med, alltid värre att vara jagad än att jaga så håll i hatten gubbar och kärringar :-(

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se