IMG_7292

George Mourad: ”Måste ligga på den här nivån”

Sambadefensiv pratade också med George Mourad efter storsegern på Gamla Ullevi.

 

 

Kommentar till matchen?

– Vi kommer in med rätt inställning direkt från början. Vi har matchen mot Trelleborg bakom oss, där vi inte alls är nöjda med insats eller resultat. Nu ville vi visa våra supportrar att vi är mycket bättre än så. Kristianstad bjuder inte upp nåt speciellt, men vi gör dem också sämre. Vi är på hugget, vinner boll högt upp och kommer till målchanser, varierar spelet, har kombinationer och kan spela runt, det var skoj därute idag.

Viktigt att komma tillbaka efter senaste matchen?

– Ja, det gäller för oss att kriga på. Vi har inte råd att tappa många fler poäng, utan måste ligga på den här nivån och inte tappa fokus.

För egen del?

– Det blev mycket jobb defensivt och det hämmade anfallsspelet en hel del, men att vi vinner är viktigast. Det är inte så att jag inte alls kommer till avslut utan jag ligger och gnager – och målen kommer så småningom. Jag är inte precis inne i nåt målflyt, men det är bara att jobba på. Det är inget som direkt hämmar mig och det är ändå skönt att jag är inblandad i mycket.

Hur kom det sig att du var mer defensiv?

– Det bara blev så. Vi vill sätta press högt upp och William ligger oftast längre ifrån motståndarna, så jag hamnar i de duellerna. Det är inget som bekymrar mig, utan det är roligt att vinna boll också… Det flöt på bra, jag kunde smyga upp bakifrån några gånger och sno bollen samtidigt som deras spelare hamnade på baken, då får man extra energi.

Du missade fyra matcher p g a skada.

– Det är skönt att vara tillbaka. Jag fick 90 min mot Trelleborg, idag fick jag en liten smäll på hälsenan och bytte för säkerhet skull med 10 minuter kvar.

Tappade du något när du var borta?

– Jag hade ändå byggt upp en bra grund, jag var med hela försäsongen, så det blev inte så mycket. Jag har ändå kunnat träna på de senaste veckorna.

Att spela med William?

– Det är rätt enkelt. William är väldigt duktig och klok, han rör sig i de ytor han ska och jag tycker att samspelet växer för varje match.


'George Mourad: ”Måste ligga på den här nivån”' have 2 comments

  1. 29 juni, 2015 @ 15:53 Putte

    Det var härligt att se Mourad gå in med en sådan inställning som han gjorde, hoppas det smittade av sig på hans lagkamrater för fortsatta kamper. Och låt nu en lirare som Hedman få vara kvar på plan, så ska ni se att det här blir bra till slut.

    Svara

    • 30 juni, 2015 @ 10:28 DJ-CJ

      Håller med. Tycker att George har visat en annan inställning sen han insåg att hans plats inte var given. Tycker att han var bra mot Kristianstad, framför allt var hans inställning väldigt fin och skarven som föranledde 1-0 var också väldigt bra.

      Håller även med om att Hedman gör det väldigt bra. Han har ett väldigt fint spelsinne och en härlig fot som kan göra instick och öppnande passningar.

      Hoppas på en bra höstsäsong om man ser att Paulsson kommer tillbaka ordentligt och Östling kan hålla sig hel – två spelare jag egentligen tycker är svårt att lämna utanför en startelva om de är hela. Sedan tycker jag det är lite tråkigt att vi är dåliga på att släppa fram våra egna ungdomar och i stället satsar på truppspelare som inte gör så mycket avtryck (Rotting, ASM etc.).

      Viktigt dubbelmöte mot Öster! Får hålla tummarna för att TFF kan komma in i en svacka också och börja darra, även om det känns som att de har en god buffert för att tappa.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se