54420_461065067269933_943189448_o

Henrik Carlsson får nytt kontrakt till slut

Det har varit rörigt de senaste dagarna.

I onsdags damp ett mail ner i vår inkorg om att Henrik  Carlsson och Oskar Wallén inte skulle få förlängt kontrakt med klubben. För Carlsson fanns två alternativ:

Carlssons kontrakt går ut på tisdag och det ena alternativet var att Henrik skulle få ett kontrakt som sträckte sig över hans återstående rehab-period. Det andra var att kontraktet inte skulle förnyas alls. I vilket fall som helst var det klart att spelaren hade gjort sin sista match i ÖIS-tröjan. Vi kontaktade Henrik under onsdagen och fick då följande svar:

– Så som det ser ut nu kommer jag skriva på ett kontrakt året ut så jag kan fortsätta min rehab på ett bra sätt. Antingen blir det så. Eller så kommer jag skriva kontrakt med en annan klubb men fortsätta min rehab på öisgården tills jag är frisk o kan spela matcher. Men det lutar åt det första alternativet.

Vid detta laget hade också Oskar Ängermarks hört samma uppgifter och skrev dagen efter en artikel om saken. Artikeln nådde massorna och massorna gillade inte vad de just fått höra. Ängermark fick följande svar av sin namne Wallén:

– Jag har kontrakt till sista november och jag tänker spela här som det står i kontraktet och jobba för att få speltid i höst och jobba för en förlängning. För jag vill spela här och sen efter kontraktet är slut så är det upp till ÖIS om dom vill ha mig kvar eller inte. men jag tänker inte ge upp nu för jag vill dra på mig tröjan och springa in på GU igen.

Trots fina ord inga klara besked om framtiden.

Uppgifterna om Wallén och Carlssons uttåg ur klubben togs upp av GP som genast slog en signal till Pierre Edström som dementerade uppgifterna.

– Det är bara rena spekulationer från våra supportrar, löd svaret.

På torsdagen var det dock Marcus Lantz tur att ta emot frågor i Radio ÖIS. Frågan om Oskar Wallén och Henrik Carlssons kontrakt dök då upp, varpå Lantz enligt Filip Persson på ÖIS SvenskaFans bekräftade uppgifterna och gav följande svar:

– Klubben är inne i en process där – nu ska jag inte säga för mycket för då blir det fel – men ekonomin är kanske inte hundra i balans, och då måste man spara pengar. Och det tror jag är en del i detta då, att man inte kan och har råd att förlänga spelares kontrakt.

Om Oskar Walléns kontrakt ska Marcus Lantz ha sagt följande enligt SF:

– Oskar har ju ett kontrakt, så Oskar är kvar året ut. (…) Oskar har ett kontrakt som sträcker sig till den sista november, sedan vad som händer efter det är inte mitt bord för tillfället, sa Lantz och avslutade samtalsämnet med hänvisning till det nya sportrådet: Det är en ny organisation, det är nya röster, många som kommer in. Vad de tar för beslut, eller vad de gör, det vet jag inte riktigt.

Spekulationerna blev bekräftade och vi började skissa på dödsrunan över Henrik Carlssons karriär i rödblått. Det skulle alltså inte ens bli aktuellt med ett kontrakt säsongen ut.

Sedan kom vändningen och igår kväll fick vi uppgifter om att Henrik Carlsson helt plötsligt skulle få ett kontrakt som gällde säsongen ut. Vi valde att inte gå ut med uppgifterna då det kändes osannolikt att något som dagen innan bekräftats av lagets huvudtränare nu ändrades. Uppgifterna stämde dock.

Idag kom beskedet i det nyhetsbrev klubben alltid skickar ut dagen innan match:

Uppdatering från Gården Oskar Wallen fick gå för fullt denna veckan, fantastiskt säger Oskar som har kört rehab hårt under lång tid. Daniel Pålsson har släppt gipset och är förhoppningsvis tillbaka efter sommaren. Henrik Carlsson har lite längre kvar men vi hoppas att han kan vara tillbaka och träna i slutet av säsongen. Henrik och ÖIS har förlängt kontraktet till 2015-11-30.

Klara besked.

Om detta innebär att Henrik Carlsson får chansen på riktigt återstår dock att se. Alternativet att bli utlånad tills kontraktet går ut finns fortfarande för såväl Oskar Wallén som Henrik Carlsson. Oavsett vilket har dock klubben fortfarande fram tills första advent på sig att fundera på saken.


'Henrik Carlsson får nytt kontrakt till slut' have 5 comments

  1. 27 juni, 2015 @ 23:44 DrJonas

    Läste texten 2ggr men hittar inte att huvudtränare Lantz bekräftat att Henrik skulle lämna redan under sommaren. Nån av som är lite för trött?
    Gott att han får stanna iaf.

    Svara

    • 28 juni, 2015 @ 00:17 Felix Jonsson

      Henrik Carlssons kontrakt går inte ut efter säsongen utan nu i juni.

  2. 28 juni, 2015 @ 00:22 Johan Paulson

    Vi stavas Paulson.

    Svara

    • 28 juni, 2015 @ 01:10 Felix Jonsson

      Jag vet. Kopierade bara citatet från nyhetsbrevet.

    • 28 juni, 2015 @ 10:14 Oskar Ängermark

      Överst på listan hos klubbdirektören står visst inte att känna till sin klubbs startspelare. Vad står egentligen överst på den listan?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se